Kundeatferd og betydningen av søk

Hvordan søker forbrukerne?

Muligheten til enkelt å skrive inn søkeord i en søkemotor har i stor grad forandret aspekter i måten folk lever på, både på jobb og på fritiden. Folk setter seg ikke lenger bare foran PC-en for å bruke Internett, de er der hele tiden, og de er stadig på utkikk etter all slags informasjon, fra artige småting til gode tilbud på de mest populære merkevarene. Ifølge data fra Google gjøres det mer enn 100 milliarder Google-søk hver måned (kilde).

Det folk vil ha

Når folk innser at det er noe de vil ha – som et produkt, en ferie, en familieaktivitet eller informasjon – utfører de helt instinktivt et søk. Folk bruker bittesmå, ledige øyeblikk i hverdagen sin til å søke; øyeblikk som drives av impulser som «jeg vil vite», «jeg vil dra til» «jeg vil gjøre» og «jeg vil kjøpe». De søker fra datamaskinene hjemme og fra mobiltelefonene eller nettbrettene mens de er på farten.

Hvert av disse søkene er en mulighet som markedsførere har til å påvirke forbrukernes avgjørelser og preferanser. Hvis du er til stede idet noen ser etter den typen produkter eller en tjenester som du tilbyr, har du muligheten til å selge produktet eller tjenesten din. De bedriftene og merkevarene som treffer kundene på den mest effektive måten i disse små, ledige øyeblikkene, er også de bedriftene eller merkevarene som kommer til å lede an i markedet.

I neste del skal vi se på søketrender og muligheter.