Gedrag van consumenten en de invloed van zoeken

Hoe consumenten zoeken

De mogelijkheid om gewoon een paar zoekwoorden in te typen in een zoekmachine heeft een enorme invloed gehad op de manier waarop mensen werken, ontspannen en hun dagelijks leven inrichten. Consumenten gaan niet meer online, ze leven online. Ze zijn continu op zoek naar informatie, van triviale weetjes tot aanbiedingen van de hipste merken. Uit gegevens van Google blijkt dat er maandelijks meer dan 100 miljard keer wordt gezocht via Google (bron).

Wat mensen willen

Als mensen zich realiseren dat ze iets willen, zoals een product, vakantie, gezinsactiviteit of bepaalde informatie, zoeken ze meteen op internet. De hele dag door beleven mensen micromomenten waarop ze iets willen weten, ergens naartoe willen gaan, iets willen doen of iets willen kopen. Ze zoeken dan thuis vanaf hun computer of onderweg vanaf hun mobiele telefoons en tablets.

Al deze zoekopdrachten bieden marketeers de mogelijkheid om de beslissingen en voorkeuren van klanten te beïnvloeden. Als u zichtbaar bent op het moment dat iemand zoekt naar de producten of diensten die u biedt, maakt u kans om de koop te sluiten. De bedrijven en merken die op deze micromomenten het meest in de smaak vallen bij consumenten, zijn het meest succesvol.

Hierna kijken we naar trends en mogelijkheden op het gebied van zoeken.