Forbrugeradfærd og søgningens betydning

Sådan bruges søgningen af forbrugerne

Muligheden for blot at indtaste søgeord i en søgemaskine har markant ændret de måder, hvorpå mennesker arbejder, beskæftiger sig i fritiden og styrer alle aspekter af deres daglige liv. Forbrugerne går ikke længere på nettet, men er der hele tiden. Her søger de efter alle mulige oplysninger, der spænder fra småting til tilbud på de mest populære brands. Ifølge data fra Google foretages der mere end 100 milliarder Google-søgninger hver måned (kilde).

Hvad vil folk gerne have?

Når folk finder ud af, at de vil have eller mangler noget – f.eks. et produkt, en ferie, en familieaktivitet eller oplysninger – vælger de instinktivt at foretage en søgning. Folk foretager deres søgninger i løbet af dagen på tidspunkter, hvor der opstår et behov. Det kan f.eks. være et behov for at "vide noget", "for at tage på en rejse", "gøre noget" eller "købe noget". De søger på deres computere derhjemme og bruger deres mobiltelefoner og tablets, når de er på farten.

Alle disse mange søgninger udgør hver især en mulighed for, at marketingmedarbejdere kan påvirke forbrugernes beslutninger og præferencer. Hvis du kan være der, når en forbruger leder efter de typer produkter eller tjenester, du tilbyder, er du på det rette sted til at afslutte salget. De virksomheder og brands, som mest effektivt kan appellere til forbrugerne, og som opfylder deres behov på de rigtige tidspunkter, er et skridt foran de andre.

Nu vil vi se nærmere på tendenser og muligheder inden for søgning.