Så här kan sökannonsering uppfylla kundens målsättning

Googles sökannonser kan vara en ny strategi att nå ut till potentiella kunder. De ger ökad försäljning både online och i butik, fler telefonsamtal och potentiella kunder samt större varumärkesmedvetenhet.

Enligt en studie gav sökannonser en ökning av medvetenheten på i genomsnitt 6,6 procentenheter. När deltagarna ombads att dra sig till minnes upp till fem varumärken ökade varumärkesmedvetenheten utan hjälp med i genomsnitt 9,2 procentenheter (källa).

I de kommande avsnitten går vi igenom de olika kampanjtyperna som ska hjälpa annonsörer att uppnå sina mål och visa hur du ställer in, hanterar och mäter sökkampanjer.