Aluekohdistus

Aluekohdistuksen avulla voit valita kohdistusalueet, joilla tavoitat asiakkaasi. Katso, miten voit kohdistaa mainokset maantieteellisiin sijainteihin.

• Aluekohdistuksen avulla voit valita tietyt sijainnit, joissa haluat mainoksesi näkyvän.
  • Mainoksesi voivat oletusarvoisesti näkyä kohdistusalueillasi oleville, niillä usein käyville tai niistä kiinnostuneille ihmisille. Jos esimerkiksi omistat leipomon Helsingissä ja valitset kohdistusalueeksi Helsingin, mainoksesi voivat näkyä Helsingissä oleville tai siellä usein käyville ihmisille tai ihmisille, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa helsinkiläisiin leipomoihin (nyt tai aiemmin). Voit vaihtoehtoisesti käyttää muita sijaintivaihtoehtoja rajoittaaksesi kohdistettavia sijaintityyppejä.
  • Useimmissa kampanjatyypeissä voit valita alueita, joilla mainoksesi näkyvät. Voit valita esimerkiksi kokonaisia maita, maan sisällä olevia paikkoja (kuten kaupunkeja tai alueita) tai jopa alueen, joka on tietyllä säteellä toimipisteestä. Voit valita myös Yritysprofiilisi toimipisteiden sijainnit. Google Ads voi myös ehdottaa nykyisten asetustesi perusteella samankaltaisia sijainteja, joihin voit kohdistaa mainoksesi.
  • Voit myös sulkea pois tietyt sijainnit kampanjoista, jos et halua mainosten näkyvän kyseisillä alueilla.
  • Aluekohdistus auttaa sinua keskittämään mainontasi, jotta löydät yrityksellesi oikeat asiakkaat. Tavoitteena on kasvattaa yrityksesi tuottoa.

Muistettavaa
Aluekohdistus perustuu moniin eri signaaleihin, joita ovat esimerkiksi käyttäjän asetukset, laitteet ja toiminta alustalla. Google tekee parhaansa näyttääkseen mainoksia sijaintiasetuksiasi vastaaville käyttäjille. Signaalit kuitenkin vaihtelevat, joten sataprosenttista tarkkuutta ei voida kaikissa tilanteissa taata.

Sinun kannattaa tavalliseen tapaan tarkistaa yleiset tulosmittarit varmistaaksesi, että asetuksesi vastaavat mainontatavoitteitasi, ja muuttaa niitä tarvittaessa.