Automatisk betaling

Automatisk betaling er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Hvis du bruker automatisk betaling, blir du belastet for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kostnadene dine når et forhåndsbestemt beløp, den såkalte betalingsgrensen, avhengig av hva som kommer først.

Betalingsgrense

En betalingsgrense er et kostnadsbeløp du blir belastet for når kostnadene overstiger den angitte grensen. Dette kostnadsbeløpet er et fast beløp som er angitt på Faktureringssammendrag-siden, og som økes automatisk hvis du når grensen før faktureringssyklusen på 30 dager er utløpt.

• Hvis kontokostnadene dine når betalingsgrensen før det har gått 30 dager, heves betalingsgrensen. Dette kan skje flere ganger, helt til kontoen din når den endelige grensen. Grensebeløpet varierer ut fra kontoen din, landet du er i og valutaen du bruker.
  • Beløpet du blir belastet, kan være noe høyere enn betalingsgrensen hvis det påløper kostnader for kontoen din svært raskt. Du kan bli belastet flere ganger per måned hvis kontoen din når faktureringsgrensen gjentatte ganger i dette tidsrommet.
  • Du får ikke noe varsel når betalingsgrensen din heves, men du kan alltid finne den nåværende grensen på sammendragssiden for fakturering. For å se den nåværende betalingsgrensen din, klikk på tannhjulikonet og velg Fakturering og betaling. Da kommer du til sammendragssiden, der du kan se kostnadene som har påløpt siden den forrige betalingen din. Se etter grensebeløpet under fremdriftslinjen.

Forklaring av hvorfor du belastes
Se artikler om automatisk betaling
Se artikler om problemer med belastninger