Automaattiset maksut

Automaattiset maksut on Google Adsin maksuasetus. Kun käytät tätä asetusta, kertyneet mainontakulut veloitetaan automaattisesti ensisijaisella maksutavallasi.

Automaattisia maksuja käytettäessä mainontakulut veloitetaan kuukauden ensimmäisenä päivänä ja aina, kun tilillä on saavutettu ennalta määritetty summa (jota kutsutaan maksukynnykseksi).

Tilisi laskutusasetuksista voit ehkä vaihtaa tilisi maksuasetuksen automaattisista maksuista manuaalisiin tai päinvastoin. Automaattisten maksujen vaihtaminen manuaalisiin maksuihin on mahdollista vain maissa, joissa manuaalinen maksuvaihtoehto on käytettävissä. Jos käytät tällä hetkellä manuaalisia maksuja eikä tämä vaihtoehto ole enää käytettävissä maassasi, voit vaihtaa automaattisiin maksuihin mutta et voi vaihtaa takaisin manuaalisiin maksuihin. Lue lisää manuaalisen maksuvaihtoehdon saatavuudesta

Näin voit vaihtaa maksuasetusta:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake ja valitse Asetukset.
  2. Avaa Miten maksat ‑osio ja klikkaa "Vaihtoehtoiset maksutavat", niin näet käytettävissä olevat vaihtoehdot.
  3. Klikkaa Vaihda manuaalisiin maksuihin ja vahvista muutos seuraamalla ponnahdusikkunassa näkyviä ohjeita.

Huomaa, että jos sinulla on useita Google Ads ‑tilejä, tämä ominaisuus ei välttämättä ole käytettävissä kaikilla tileilläsi.

Maksukynnys

Kun mainontakulut saavuttavat tietyn summan (eli maksukynnyksen), kulut veloitetaan automaattisesti maksutavaltasi. Tilisi maksukynnys näkyy Laskutusyhteenveto‑sivulla, ja se nousee automaattisesti, jos kulut saavuttavat tämän summan ennen kuukausittaisen laskutusjakson päättymistä.

Maksuraja ja kuukauden 1. päivän maksurajat

• Jos tilisi kulut saavuttavat kynnyksen ennen kuukauden päättymistä, kynnystä nostetaan. Tämä voi tapahtua useita kertoja, kunnes korkein kynnys on saavutettu. Kynnykset määräytyvät tilisi, maasi ja valuuttasi mukaan. Google voi päivittää (laskea tai nostaa) kynnyksiä myös muista kuin tilisi kuluihin liittyvistä syistä.
  • Veloitettava summa voi olla hieman maksukynnystä suurempi, jos kuluja kertyy tilille nopeasti. Tiliä voidaan veloittaa useita kertoja kuukaudessa, jos laskutuskynnys saavutetaan toistuvasti kyseisenä aikana.
  • Et saa sähköpostia tai ilmoitusta maksukynnyksen nousemisesta, mutta voit milloin tahansa tarkistaa maksukynnyksesi Laskutusyhteenveto‑sivulta. Voit tarkistaa nykyisen maksukynnyksesi klikkaamalla työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitsemalla Laskutus‑kohdasta Yhteenveto. Maksukynnys näkyy Seuraava automaattinen maksu ‐kortissa.

Kuukausimaksujen tiheyden perusteella osa asiakkaista voi mahdollisesti asettaa maksukynnykseksi summan, joka on suurempi kuin automaattisesti asetettu enimmäissumma. Tällöin veloituskertoja on kuukaudessa vähemmän mutta veloitettavat summat ovat suurempia.

Näin voit tarkistaa, onko tämä asetus käytössä tililläsi, ja muuttaa maksukynnystäsi:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake ja valitse Asetukset.
  2. Avaa Miten maksat ‑osio ja klikkaa Muuta kynnystä ‑linkkiä, niin näet suositellun kynnyksen ja voit päivittää maksukynnyksesi.
  3. Voit asettaa maksukynnykseksi suositellun summan klikkaamalla Käytä suositeltua summaa ja valitsemalla Tallenna.
  4. Voit myös asettaa maksukynnykseksi minkä tahansa muun summan suositusarvoon asti ja klikata sitten Tallenna.
Huom. Joidenkin yhdysvaltalaisten asiakkaiden maksukynnys voi nousta automaattisesti marraskuusta 2022 lähtien. Tämä vähentää kuukausimaksujen lukumäärää.

Asiakkaat voivat valita ominaisuuden ja mahdolliset automaattiset kynnyksen korotukset pois käytöstä.

Näin voit jättäytyä pois kokeilusta:

1. ​Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake ja valitse Asetukset.
  2. Avaa Miten maksat ‑osio ja klikkaa Muuta kynnystä ‑linkkiä, niin voit päivittää maksukynnyksen.
  3. Valitse maksukynnykseksi toinen summa tai merkitse kohdan "Poista kynnyksen automaattinen korotus käytöstä" ruutu valituksi.