Om appannonser för engagemang och djuplänkar

I appannonser för engagemang kan du skriva text som uppmuntrar till en viss åtgärd i appen, som att checka in, köpa något eller boka ett flyg. Då kan användarna komma till en specifik del av appen där de hittar det som de letar efter enklare och snabbare än på webben.

Innan du börjar

Annonserna bygger på djuplänkar (länkar till särskilda delar av appen) som leder appanvändarna till rätt sida. Mer information om hur du skapar djuplänkar finns i de här artiklarna med tekniska anvisningar:

Så här fungerar interaktiva appannonser

Sådana här annonser kan innehålla din appikon och märket ”installerat” så att användarna ser att appen redan är installerad. Du lägger till några beskrivande rader och anpassar texten på en knapp som leder till appen. Knappen leder användarna till djuplänken.

I stället för att ange en måladress måste du ange en djuplänk som du eller apputvecklaren har skapat. Dessutom visas appens URI, som definierar vart i appen kunderna leds när de klickar på din annons. Läs mer om djuplänkar och webbadressformat.

Tips

När du skapar appannonser för engagemang och anger en djuplänk, kan du klicka på Testa app-URI om du vill testa djuplänken på en mobil enhet genom att skanna in en QR-kod.

Inrikta dina annonser

Ibland fungerar inte inriktningsdatan som den ska. En användare kan till exempel avinstallera din app utan att du får något meddelande om det. Om en person som inte har din app ser din annons visas annonsen som en appinstallationsannons med knappen Installera, som leder till appbutiken. I konverteringsrapporterna kan du se hur ofta användarna har hämtat din app efter att ha sett de här annonserna.