Over advertenties voor app-engagement en deep links

Advertenties voor app-engagement bieden u de mogelijkheid om met behulp van tekst gebruikers aan te sporen tot een specifieke actie in uw app, zoals inchecken, een aankoop doen of een vlucht boeken. Met deze advertenties kunt u gebruikers naar een specifiek deel van uw app leiden, waar ze eenvoudiger en sneller dan op internet kunnen vinden wat ze zoeken.

Voordat u begint

Deze advertenties zijn afhankelijk van deep links (links naar specifieke delen van uw app) om gebruikers van de app naar de juiste pagina te leiden. Lees in de artikelen hieronder, die meer technische instructies bevatten, hoe u deep links instelt:

Hoe advertenties voor app-engagement werken

Deze advertenties kunnen het icoon van uw app bevatten en een badge met de tekst 'geïnstalleerd'. Hieraan kunnen gebruikers zien dat het een advertentie is voor een app die ze al hebben geïnstalleerd. U voegt een paar regels beschrijvende tekst toe en u past de tekst aan van een knop waarmee mensen naar uw app worden geleid. De knop leidt gebruikers naar uw deep link.

In plaats van een bestemmings-URL geeft u een deep link op die u of de ontwikkelaar van de app heeft ingesteld. U ziet ook een bevestiging van de app-URI die bepaalt naar welke locatie in uw app Google Ads klanten stuurt wanneer ze op uw advertentie klikken. Meer informatie over deep links en URL-notaties.

Tip

Wanneer u advertenties voor app-engagement maakt en de deep link opgeeft, klikt u op App-URI testen om de deep link op een mobiel apparaat te testen door een QR-code te scannen.

Uw advertenties targeten

Soms werkt targeting van gegevens niet perfect. Zo kan iemand uw app verwijderen zonder dat u daarvan een melding krijgt. Als uw advertentie wordt weergegeven aan iemand die uw app niet heeft geïnstalleerd, wordt de advertentie gepresenteerd als een advertentie voor app-installatie, inclusief een knop 'Installeren' waarmee gebruikers worden omgeleid naar de App Store. In uw conversierapporten kunt u nagaan hoe vaak uw app is gedownload als reactie op deze advertenties.