Om tillgångsrapportering för appkampanjer

Annonserna i appkampanjer skapas utifrån de tillgångar (som text, bilder, videor och tillgångar från din appbutikssida) som du lägger till i samband med att du skapar kampanjen. I denna artikel beskriver vi hur du kan använda tillgångsrapporter för appkampanjer för att förbättra annonsresultatet.

Tillgångsrapport för en enstaka annonsgrupp

När en kampanj körs kan du se resultatet för varje tillgång i tillgångsrapporten.

Anvisningar

1. Klicka på Alla kampanjer i arbetsytsmenyn högst upp och välj Appkampanjer.
    • Du kan inte välja Appkampanjer om ditt konto endast innehåller appkampanjer.
  2. I arbetsytsmenyn högst upp klickar du på namnet på den annonsgrupp som du vill granska.
    • Då ser du en sammanfattning av klick, exponeringar, kostnader och konverteringar för alla annonser som innehåller tillgången på raden. Eftersom många annonser innehåller fler än en tillgång räknas vissa exponeringar på fler än en rad.
  3. Om du vill se hur olika nätverk eller konverteringstyper bidrog till resultatet för varje tillgång kan du klicka på segmentikonen Segmentera.

Tolka tillgångsresultat

I kolumnen Resultatklassificering visas percentilrankningarna för en tillgång baserat på dess genomsnittliga dagliga kostnad. Om du jämför mätvärden för olika tillgångar är rankningen relativ i förhållande till kostnaden för liknande tillgångar i den aktuella kampanjen. Etiketten kan ändras och Google anger rankningarna Låg, Bra eller Bäst genom att förutsäga var tillgångens resultat troligen hamnar med hjälp av jämförelser.

• ”Väntar” innebär att tillgången inte har behandlats av Google Ads och att det därför inte finns någon resultatklassificeringsstatus ännu. Den här etiketten avser bara resultatklassificeringsstatusen och påverkar inte visningen av tillgången.
  • ”Inlärning” innebär att kampanjen behöver mer data innan tillgången kan rankas.
  • Låg, Bra och Bäst är relativa rankningar av tillgångarna jämfört med andra tillgångar i samma kampanj och av samma typ.
    Obs! Dessa insikter bygger på ”Hela perioden”. Om du jämför mätvärden måste du därför ändra tidsperioden till Hela perioden. Om du ändrar datumintervallet påverkas inte kolumnen Resultatklassificering. Klassificeringen som anges är alltid den aktuella rankningen.
  • Resultatklassificeringarna kan ändras över tid på grund av olika faktorer, som användarbeteende och effekter av nätverkskombinationer.

Du kan se tillgångsrapporten på annonsnivå för att ta reda på resultatet från dina tillgångar. Du kan redigera dina tillgångar genom att klicka på redigeringsikonen bredvid respektive tillgång.

Obs! För närvarande är det bara texttillgångar som kan redigeras direkt från tillgångsrapporten.

Tillgångsrapport för flera kampanjer

Du kan också få en heltäckande översikt över resultatet för tillgångarna i alla dina appkampanjer. Använd den här rapporten för att bedöma vilka tillgångar som är effektiva och när du ska lägga till fler.

Tillgångsrapporter för flera kampanjer genereras om du har en eller flera annonsgrupper för appkamanjer i Google Ads. Endast aktiva tillgångar (tillgångar i aktiva annonser, annonsgrupper och kampanjer som har fått exponeringar under de senaste 30 dagarna) visas i rapporten.

Obs! Data om tillgångar uppdateras en gång om dagen. Eventuella ändringar visas därför inte i realtid. Till exempel kan tillgångar fortsätta visas i en rapport efter att en kampanj har pausats, men tas bort när tillgångsdata uppdateras.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Anvisningar

1. Klicka på Alla kampanjer i navigeringsmenyn högst upp och välj Appkampanjer.
    • Du kan inte välja Appkampanjer om ditt konto endast innehåller appkampanjer.
  2. Klicka på ikonen Kampanjer i sidmenyn till vänster Campaigns Icon.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar på avsnittsmenyn.
  4. Klicka på Tillgångar.

Information och insikter som ingår i rapporten

Tillgång: innehållet i varje tillgång

Används av: antalet annonsgrupper som använder tillgången. Om du håller muspekaren över värdet i den här kolumnen visas de 20 översta annonsgrupperna som använder tillgången, sorterade efter exponeringar. Du kan visa tillgångsrapporten på annonsgruppsnivå genom att klicka på annonsgruppslänken. Du kan göra ändringar i annonsgruppen genom att redigera tillgångsrapporten på annonsgruppsnivå.

Tips! Lägg till så många unika tillgångar som du kan i din appkampanj. Ju fler tillgångar du lägger till, desto fler alternativ finns det för att kunna skapa annonser som ger bra resultat.

Typ: anger hur varje tillgång används (till exempel ”rubrik” eller ”beskrivning”).

Resultatklassificering

I kolumnen Resultatklassificering visas hur det går för en tillgång jämfört med andra tillgångar av samma typ i alla dina kampanjer. Läs mer om klassificeringarna nedan.

Klassificeringar:

• ”Inlärning” innebär att systemet granskar resultatet av tillgången i förhållande till andra tillgångar i annonsen. När tillgången har fått tillräckligt med trafik kan den rankas enligt värdena nedan.
  • Klassificeringen Lågt innebär att tillgången är en av de lägst presterande i förhållande till andra tillgångar av samma typ. Om du byter ut tillgången kan det förbättra annonsresultatet.
  • Klassificeringen Bra innebär att tillgången fungerar bra i förhållande till andra tillgångar av samma typ. Behåll tillgången och prova att lägga till fler tillgångar för att få ännu bättre annonsresultat.
  • Klassificeringen Bäst innebär att tillgången är en av de bäst presterande jämfört med andra tillgångar av samma typ. Överväg att lägga till fler tillgångar som denna om du vill ha ännu bättre resultat.
  • Klassificeringen Inte betygsatt betyder att systemet inte kan ranka resultatwr på grund av att antalet tillgångar är begränsat.

Klassificeringskolumnerna visar procentsatser för var och en av tillgångarna. Procentsatserna motsvarar andelen exponeringar i alla tillämpliga annonsgrupper som tillgången fick när den klassificerades.

Exempel:

Anta att du har en rubriktillgång, ”Fri frakt”, som används i fyra annonsgrupper:

• I annonsgrupp 1 får tillgången 1 000 exponeringar och får då klassificeringen Bäst.
  • I annonsgrupp 2 får tillgången 6 000 exponeringar och får då klassificeringen Bra.
  • I annonsgrupp 3 får tillgången 2 900 exponeringar får då klassificeringen Låg.
  • I annonsgrupp 4 får tillgången 100 visningar och går då inte att klassificera.

Annonsgrupperna visas i kolumnerna för tillgångar i flera kampanjer.

• 10 % Bäst (annonsgrupp 1)
  • 60 % Bra (annonsgrupp 2)
  • 29 % Låg (annonsgrupp 3)
  • 1 % Inte betygsatt (annonsgrupp 4)

I tillgångsrapporteringen ingår inte automatiskt genererade tillgångar, som kan innehålla ytterligare värden. Du kan därför inte förvänta dig att summan av alla tillgångsutgifter motsvarar dina övergripande kampanjutgifter.