Om elementrapportering i appkampanjer

Når du oppretter en appkampanje, blir annonsene dine satt sammen av elementene du legger til når du oppretter kampanjen (f.eks. tekst, bilder, videoer og elementer fra appens butikkside). I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan oppnå bedre annonseresultater med utgangspunkt i rapportering om elementer i appkampanjer.

Rapport om elementene i én enkelt annonsegruppe

Når du kjører en kampanje, kan du se resultatene du oppnår med de enkelte elementene, i elementrapporten din.

Veiledning

1. Klikk på Alle kampanjer på arbeidsområdemenyen øverst, og velg så Appkampanjer.
    • Du kan ikke velge «Appkampanjer» hvis kontoen din utelukkende består av appkampanjer.
  2. Klikk så på navnet på annonsegruppen du vil gjennomgå, på arbeidsområdemenyen øverst.
    • Her ser du et sammendrag av antall klikk, visninger og konverteringer samt kostnader for alle annonsene der elementet i den aktuelle raden er brukt. Ettersom mange annonser inneholder mer enn ett element, blir noen visninger telt med i flere rader.
  3. For å se hvordan ulike nettverk eller konverteringstyper har bidratt til resultatene oppnådd med de enkelte elementene, klikk på segmenteringsikonet Segment.

En forklaring av elementresultatene

I «Resultatvurdering»-kolonnen ser du persentilrangeringene for et element basert på den gjennomsnittlige daglige kostnaden. Hvis du sammenligner beregninger i flere elementer, blir rangeringen sett i forhold til kostnaden for lignende elementer i den gjeldende kampanjen. Etiketten kan bli endret, og Google fastslår rangeringene «Lav», «God» og «Best» ved hjelp av sammenligninger for å kunne anslå hvilke resultater elementet sannsynligvis kommer til å oppnå.

• «Venter» betyr at elementet er under behandling i Google Ads, slik at resultatvurderingen ikke er tilgjengelig ennå. Denne etiketten omfatter bare statusen for resultatvurdering – ikke om elementet vises eller ikke.
  • «Innlæringsfase» betyr at det kreves mer data i kampanjen før elementet kan rangeres.
  • «Lav», «God» og «Best» er relative rangeringer av elementene dine i forhold til andre elementer i den samme kampanjen og av den samme typen.
    Merk : Denne statistikken er basert på «Alle datoer», så hvis du sammenligner beregninger, må du sørge for å endre tidsrammen til «Alle datoer». Hvis du endrer datoperioden, har dette ingen innvirkning på verdien i «Resultatvurdering»-kolonnen. Vurderingen som vises, er alltid den gjeldende vurderingen.
  • Resultatvurderingene kan endres over tid på grunn av ulike faktorer, blant annet brukeratferd og effekter som følger av ulike kombinasjoner av nettverk.

I rapporten om elementer på annonsenivå kan du få innsikt i resultatene du oppnår med elementene dine. Du kan redigere elementene ved å velge redigeringsikonet ved siden av det aktuelle elementet.

Merk: Det er foreløpig bare mulig å redigere elementer direkte i elementrapporten for tekstelementer.

Elementrapport for flere kampanjer

Du kan også få en omfattende, helhetlig oversikt over resultatene du har oppnådd med elementene i alle appkampanjene dine. Med denne rapporten kan se hvilke elementer som er effektive, og når du bør legge til nye.

Elementrapporter for flere kampanjer genereres hvis du har minst én annonsegruppe for appkampanjer i Google Ads. Det er bare de aktive elementene (de som inngår i aktive annonser, i aktive annonsegrupper og i aktive kampanjer som har hatt visninger ila. de siste 30 dagene), som vises i disse rapportene.

Merk: Ettersom data om elementer oppdateres daglig, gjenspeiles ikke endringene i sanntid. Elementer kan for eksempel fortsatt fremgå i en rapport etter at den aktuelle kampanjen er satt på pause, men de fjernes så fort elementdataene er oppdatert.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Veiledning

1. Klikk på Alle kampanjer på navigasjonsmenyen øverst, og velg så Appkampanjer.
    • Du kan ikke velge «Appkampanjer» hvis kontoen din utelukkende består av appkampanjer.
  2. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  4. Klikk på Elementer.

Informasjon og statistikk du finner i rapporten din

Element: Her kan du se innholdet i hvert element.

Brukt av: Dette viser til hvor mange annonsegrupper dette elementet brukes i. Hvis du holder markøren over verdien i denne kolonnen, ser du de 20 øverste annonsegruppene – sortert etter antall visninger – der dette elementet brukes. Du kan se elementrapporten på annonsegruppenivå ved å klikke på linken til annonsegruppen. Du kan endre annonsegruppen ved å redigere elementrapporten på annonsegruppenivå.

Tips: Legg til så mange unike elementer som du kan i appkampanjen din. Jo flere elementer du legger til, desto flere alternativer finnes det for å lage annonser du kan oppnå gode resultater med.

Type: Her defineres hvordan hvert enkelt element skal brukes, for eksempel «overskrift» eller «beskrivelse».

Resultatvurdering

I «Resultatvurdering»-kolonnen ser du resultatene du har oppnådd med et element, sett i forhold til andre elementer av den samme typen i alle kampanjene dine. Finn ut mer om vurderingene nedenfor.

Vurderinger:

• «Innlæringsfase» betyr at systemet vurderer resultatene for elementet i forhold til andre elementer i annonsen. Når elementet har nok trafikk, kan det rangeres i henhold til klassifiseringene nedenfor.
  • «Lav» betyr at du oppnår blant de laveste resultatene med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Hvis du erstatter dette elementet, kan du oppnå bedre annonseresultater.
  • «God» betyr at du oppnår gode resultater med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Behold dette elementet, og prøv å legge til flere elementer for å oppnå bedre annonseresultater.
  • «Best» betyr at du oppnår blant de beste resultatene med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Vurder å legge til flere elementer som dette for å oppnå bedre annonseresultater.
  • «Ikke vurdert» betyr at systemet ikke kan rangere resultatene fordi antallet elementer er begrenset.

Du kan se prosentandeler i vurderingskolonnen for de enkelte elementene. Disse prosentandelene representerer andelen av visninger – for alle de aktuelle annonsegruppene – som det aktuelle elementet kunne tilskrives da vurderingen ble gitt.

Eksempel:

Tenk deg at du har overskriftselementet «Fri frakt» som du bruker i 4 annonsegrupper:

• I annonsegruppe 1 oppnår du 1000 visninger med elementet, som gis vurderingen «Best».
  • I annonsegruppe 2 oppnår du 6000 visninger med elementet, som gis vurderingen «God».
  • I annonsegruppe 3 oppnår du 2900 visninger med elementet, som gis vurderingen «Lav».
  • I annonsegruppe 4 oppnår du 100 visninger med elementet, som ikke gis noen resultatvurdering.

Disse annonsegruppene representeres i elementkolonnene for flere kampanjer:

• 10 % og best (annonsegruppe 1)
  • 60 % og god (annonsegruppe 2)
  • 29 % og lav (annonsegruppe 3)
  • 1 % og ikke vurdert (annonsegruppe 4)

I rapporteringen om elementer inngår ikke elementer som er automatisk generert, som kan være knyttet til andre beregninger. På grunn av dette bør du ikke forvente at det totale forbruket på elementer samsvarer med de totale kampanjekostnadene.