Kampanjan luominen

Seuraavaksi: Hintatarjouksen ja budjetin valitseminen

Kampanjan avulla voit mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi Googlen laajassa verkostossa, joka koostuu muun muassa hakutuloksista, verkkosivustoista, videoista, mobiilisovelluksista, kartoista ja tuotelistauksista.

Kampanjatyyppi kannattaa valita mainontatavoitteen, brändistrategian ja käytettävissä olevan ajan perusteella.

Vinkki: Jokaisella kampanjatyypillä on omat kohdistus- ja mainosvaihtoehtonsa. Käyttämällä esimerkiksi Hakukampanjaa voit sijoittaa tekstimainoksia hakutuloksiin, ja Videokampanjan avulla saat videomainoksesi näkymään YouTubessa.

Tämä artikkeli sisältää ohjeet uuden kampanjan luomiseen sekä linkkejä, joista pääset kampanjatyyppikohtaisiin ohjeisiin.

Huom. Google parantaa uusien käyttäjien rekisteröitymisprosessia, joten uusien Google Ads ‐käyttäjien työnkulku voi muuttua. Alla oleva sisältö koskee Google Ads ‐käyttäjiä, jotka ovat jo luoneet Google Ads ‐tilin ja kirjautuneet sisään tililleen. Tätä sivua päivitetään vuoden 2023 aikana.

Ohjeet (nykyiset käyttäjät)

Mainontatavoitteen ja konversiotavoitteen valitseminen

Uuden kampanjan luominen alkaa mainontatavoitteen valitsemisella. Sen jälkeen saat neuvoja konversiotavoitteen valintaan. Kyseinen tavoite vaikuttaa siihen, mikä on paras kampanjatyyppi haluamasi yleisön tavoittamiseen.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

LUO KAMPANJA TILILLÄSI

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjan tavoite ja seuraa Google Adsissa näkyviä ohjeita.
  6. Klikkaa Jatka.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Kampanjatyypin valitseminen

Kampanjatyyppi määrittää, missä asiakkaat näkevät mainoksiasi.

Jokaisella kampanjatyypillä on omat asetuksensa ja parhaat käytäntönsä. Viimeistele kampanjasi asetukset ohjeiden lopussa mainittujen oppaiden avulla.

1. Valitse kampanjatyyppi. Jos valitsit aiemmin konversiotavoitteen, näet kampanjatyypit, joiden avulla voit saavuttaa sen parhaiten.
  2. Jos kampanjatyypillä on alatyyppejä, valitse jokin niistä.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Siirryt uudelle sivulle, jolla valitset kampanjan asetukset, lisäät mainosryhmiä ja luot mainoksia. Valitse alta oikean kampanjatyypin opas, niin saat ohjeet näiden asioiden tekemiseen:
    • Haku: Tekstimainokset hakutuloksissa
    • Display: Kuvamainokset verkkosivustoilla
    • Video: Videomainokset YouTubessa
    • Shopping: Tuotelistaukset Googlessa
    • Kysynnän kasvatus: Mainostaminen online-fiideissä
    • Sovellus: Sovelluksen mainostaminen useissa kanavissa
    • Älykäs: Yksinkertaisemmat kampanjat
    • Maksimitulokset: Arvokkaiden asiakkaiden tavoittaminen kaikissa kanavissa

Vinkki: Saatat nähdä ilmoituksia, joiden avulla voit varmistaa, etteivät tietyt asetukset estä mainoksiasi näkymästä. Pyri korjaamaan mahdolliset ongelmat ennen kampanjasi julkaisua.

Jos saat virheilmoituksen luodessasi uutta kampanjaa, ratkaise ongelmat, ennen kuin jatkat, sillä ne voivat estää sinua julkaisemasta kampanjaasi.

Ohjeet (uudet käyttäjät)

Jos olet uusi käyttäjä ja haluat luoda Google Ads ‑tilin, siirry Google Adsin etusivulle ja klikkaa "Aloita nyt". Aloitettuasi rekisteröitymisen Google auttaa sinut alkuun Google Adsissa ja esimerkiksi ehdottaa sinulla sopivaa kampanjatyyppiä.

Prosessissa on kolme vaihetta:

1. Lisää yritystiedot.
  2. Luo kampanjatavoitteet ja budjetti.
  3. Lisää maksutiedot.

1. Lisää yritystiedot

Google kysyy yrityksesi nimeä ja URL-osoitetta kerätäkseen tietoa ja voidakseen tehdä tilin luontiprosessista mahdollisimman saumattoman. Tässä vaiheessa antamiasi tietoja hyödynnetään prosessin myöhemmissä vaiheissa.

Lisäksi voit linkittää muita tilejäsi, kuten Google Yritysprofiilin tai YouTube-kanavan. Niiden perusteella Google voi tarjota kampanjaasi varten räätälöidympiä ratkaisuja.

2. Luo kampanjatavoitteet ja budjetti

Kun olet lisännyt yritystiedot, Google kysyy kampanjan tavoitetta. Jos haluat lisätietoa tavoitteista, tutustu artikkeliin Kampanjatavoitteet Google Adsissa. Valitsemasi tavoitteen perusteella Google ehdottaa sinulle tarpeisiisi sopivaa kampanjatyyppiä.

Valitset kampanjatyypin perusteella asetukset ja luot mainosryhmiä ja mainoksia. Valitse alta oikean kampanjatyypin opas, niin saat ohjeet näiden asioiden tekemiseen:

• Maksimitulokset: Arvokkaiden asiakkaiden tavoittaminen kaikissa kanavissa
  • Haku: Tekstimainokset hakutuloksissa
  • Display: Kuvamainokset verkkosivustoilla
  • Video: Videomainokset YouTubessa
  • Shopping: Tuotelistaukset Googlessa
  • Kysynnän kasvatus: Mainostaminen online-fiideissä
  • Sovellus: Sovelluksen mainostaminen useissa kanavissa
  • Paikallinen: Toimipisteiden mainostaminen useissa kanavissa
  • Älykäs: Yksinkertaisemmat kampanjat

Lisää maksutiedot seuraamalla automaattisesti näkyviin tulevia ohjeita.

3. Lisää maksutiedot

Lopuksi Google Ads ohjeistaa sinua laskutustietojen lisäämisessä. Jos haluat lisätietoa, tutustu Googlen Tili ja laskutus ‑aiheisiin.