Använd översiktssidan

När du loggar in på Google Ads kommer du först till översiktssidan. Här visar vi relevanta insikter om dina annonsresultat för att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av din annonsinvestering.

Här går vi igenom hur översiktssidan fungerar.

Så fungerar det

På översiktssidan hittar du ett urval kort med viktiga resultat och andra insikter som vi har tagit fram särskilt för dig eftersom vi tror att du har nytta av dem. Korten är utformade för att snabbt ge en översikt över olika delar av kontoresultaten. Vi lägger hela tiden till nya typer av kort – titta på översiktssidan då och då så att du inte missar några insikter.

Anvisningar

Korten som visas på översiktssidan väljs av Google utifrån dina kampanjinställningar och kontoresultat. Även om du inte kan ändra vilken typ av kort som visas kan du anpassa vad varje kort visar. Om du vill veta mer om de olika korten på översiktssidan kan du läsa Om översiktssidan.

Ändra datumintervallet

Klicka på datumintervallet uppe i sidans högra hörn. Datumintervallet uppdateras för alla kort samtidigt. Du kan också jämföra två tidsintervall.

Ändra vilken typ av mätvärde som visas

Klicka på pilen bredvid namnet på det mätvärde som du vill ändra och välj den du vill se istället.

Kortet Dag och timme visar till exempel klickdata som standard, men om visningar är viktigare för dig kan du klicka på nedåtpilen bredvid Klick och ändra till Visningar.

De andra korten påverkas inte när du ändrar mätvärdet på ett kort.

Ändra sidans omfattning

Korten på sidan och den information som visas på dem varierar beroende på vilken nivå av kontot du tittar på. När du loggar in på ditt konto visar översiktssidan information på kontonivå. Om du klickar på en kampanj eller annonsgrupp ser du information om kampanjen/annonsgruppen i stället.

Det finns två sätt att komma till översiktssidan för en specifik kampanj eller annonsgrupp:

1. Klicka på namnet på den kampanj du vill se information om på kortet Kampanjer på översiktssidan på kontonivå. Om du vill se information om en annonsgrupp kan du även klicka på annonsgruppens namn på kortet Annonsgrupp på översiktssidan på kampanjnivå.
  2. Klicka på en kampanj längst till vänster i navigeringspanelen och klicka sedan på Översikt på sidmenyn för att visa översiktssidan.