Använda översiktssidan

När du loggar in på Google Ads kommer du först till översiktssidan. Där visar vi relevanta insikter om dina annonsresultat för att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din annonsinvestering. Översiktssidan för kampanjer visar statusen på kampanjer som du nyligen har skapat och eventuella åtgärder som krävs innan de nya kampanjerna börjar samla på sig utgifter (gäller endast sök- och videokampanjer). Du kan också behöva vänta längre. Du får även förslag på hur du kan förbättra kvaliteten på kampanjen medan du väntar.

I den här artikeln beskriver vi hur översiktssidan fungerar.

Så fungerar det

Översiktssidan innehåller ett antal kort med viktiga resultat och andra insikter som kan vara relevanta för dig. Korten är utformade för att snabbt ge en översikt över olika delar av kontoresultatet. Vi lägger löpande till nya typer av kort. Titta på översiktssidan då och då så att du inte missar några insikter.

Anvisningar

Google väljer vilka kort som ska visas på översiktssidan utifrån dina kampanjinställningar och kontoresultat. Även om du inte kan ändra vilken typ av kort som visas kan du anpassa innehållet på varje kort. Om du vill veta mer om de olika korten på översiktssidan kan du läsa Om översiktssidan.

Ändra datumintervallet

Klicka på datumintervallet högst upp till vänster på sidan. Datumintervallet uppdateras för alla kort samtidigt. Du kan även jämföra två tidsintervall.

Ändra vilken typ av mätvärde som visas

Klicka på pilen bredvid mätvärdet du vill ändra och välj det du vill se i stället.

Kortet Dag och timme visar till exempel klickdata som standard, men om exponeringar är viktigare för dig kan du klicka på nedåtpilen vid Klick och ändra till Exponeringar.

De andra korten påverkas inte när du ändrar mätvärdet på ett kort.

Ändra sidans omfattning

Korten på sidan och informationen som visas på dem varierar beroende på vilken nivå av kontot du tittar på. När du loggar in på ditt konto visar översiktssidan information på kontonivå. Om du klickar på en kampanj eller annonsgrupp ser du i stället information om kampanjen/annonsgruppen.

Det finns två sätt att öppna översiktssidan för en specifik kampanj eller annonsgrupp:

1. Klicka på namnet på den kampanj du vill se information om på kortet Kampanjer på översiktssidan på kontonivå. Om du vill se information om en annonsgrupp kan du även klicka på annonsgruppens namn på kortet Annonsgrupp på översiktssidan på kampanjnivå.
  2. Klicka på Översikt i navigeringspanelen till vänster för att visa översiktssidan.
Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.