Tabellen en diagrammen aanpassen

De beste manier om mogelijkheden voor uw bedrijf te ontdekken, is door regelmatig uw prestatiegegevens te bekijken. Analyseer trends in uw hele account met dynamische tabellen en diagrammen en vind antwoorden op specifieke vragen over hoe klanten reageren op uw advertenties.

In dit artikel leest u hoe u tabellen en grafieken kunt aanpassen, zodat u de gegevens kunt bekijken die voor uw bedrijf het belangrijkst zijn.

Pas uw tabellen en diagrammen aan in Google Ads

Instructies

De periode wijzigen

Klik rechtsboven op de pagina op de periode. De periode wordt voor zowel de tabel als het diagram geüpdatet. U kunt ook twee verschillende periodes vergelijken door ze naast elkaar weer te geven in het diagram.

Tabelkolommen aanpassen

Tabelkolommen toevoegen of verwijderen, kolommen opnieuw indelen of een kolommenset opslaan:

1. Klik op het kolommenpictogram Kolommen en klik vervolgens op Kolommen aanpassen.
  2. Klik op een kolomcategorie om de beschikbare kolommen te bekijken. U kunt ook in het zoekvak typen om een kolom op naam te zoeken.
  3. Kies een van de volgende opties om tabelkolommen te wijzigen:
    1. Vink het selectievakje van een kolom aan om deze toe te voegen. De kolom wordt vervolgens in de lijst aan de rechterkant weergegeven.
    2. Klik op de X naast een kolom in de lijst aan de rechterkant om de kolom te verwijderen.
    3. Als u de volgorde van de kolommen wilt wijzigen, klikt u op de betreffende kolom en sleept u deze naar de gewenste positie in de lijst.
    4. Als u de kolommenset wilt opslaan, selecteert u Sla uw kolommenset op en geeft u een naam op.
  4. Klik op Toepassen.

Als u het formaat van een kolom in de tabel wilt aanpassen, klikt u op de rand van de kolomkop en sleept u deze naar links of rechts.

Tabelrijen sorteren en segmenteren

Als u een tabel wilt sorteren, klikt u op de kop van de kolom waarop u de gegevens wilt sorteren. Klik nogmaals op de kolomkop om de volgorde om te draaien.

Als u tabelgegevens wilt segmenteren, klikt u op het pictogram voor segmenteren Segment en kiest u welke dimensies u wilt gebruiken om de rijen te splitsen.

Een tabelfilter maken

Als u alleen de gegevens wilt kiezen die u in de tabel wilt weergeven, past u een filter toe op de tabel.

1. Klik op het filterpictogram Filter en selecteer daarna een filtertype.
  2. Selecteer een voorwaarde voor uw filter of voer er een in.
  3. Klik op Toepassen. Boven de tabel wordt een beschrijving van uw filter weergegeven. De tabelgegevens worden geüpdatet op basis van het filter.
  4. (Optioneel) Filters toevoegen en verwijderen:

1. Klik naast een bestaand filter om meer filters toe te voegen.
    2. Wilt u een filter verwijderen, dan klikt u op het filter en vervolgens op de X-knop die verschijnt.

Een diagram verbergen of weergeven

Klik op het pictogram met de drie stippen rechtsboven in het diagram en klik daarna op Diagram verbergen. U kunt het diagram opnieuw weergeven door rechtsboven in de tabel op het pictogram met de drie stippen en vervolgens op Diagram weergeven te klikken.

Een diagram uit- of samenvouwen

Wilt u het diagram uitvouwen, dan klikt u rechtsboven in het diagram op het pictogram voor 'Diagram uitvouwen' Enlarge. Wilt u het diagram samenvouwen, dan klikt u op het pictogram voor 'Diagram samenvouwen' .

De waarden in het diagram wijzigen

Klik rechtsboven in het diagram op de dropdownmenu's met waarden en selecteer de waarde die u in het diagram wilt weergeven. U kunt maximaal twee waarden tegelijk weergeven in het diagram.

De periode van het diagram wijzigen

Klik op het pictogram met de drie stippen in het diagram en kies de gewenste periode (dagelijks, wekelijks, enzovoort).