Ställa in spårning med ValueTrack-parametrar

Med ValueTrack-parametrar kan du spåra information om källan till ett annonsklick. Genom att lägga till parametrarna i dina annonser och kampanjer kan du se om personer som klickade på dina annonser använde mobila enheter, var de befann sig när de klickade och mycket annat.

I den här artikeln beskriver vi stegen du måste följa för att lägga till ValueTrack-parametrar i Webbadressalternativ. Vi föreslår att du använder ValueTrack-parametrar i din spårningsmall, men du kan också infoga parametrarna i din slutliga webbadress och i anpassade parametrar.

Obs! ValueTrack-id:n är 64-bitars.

Innan du börjar

Läs följande om du inte är säker på hur du använder ValueTrack-parametrar eller hur spårning fungerar:

Så fungerar det

Spårningsmallar på konto-, kampanj- och annonsgruppsnivå måste innehålla en ValueTrack-parameter som infogar den slutliga webbadressen, som {lpurl}. När någon klickar på din annons infogas dessa parametrar i din slutliga webbadress. Om du inte tar med en sådan parameter för infogning av webbadressparameter i spårningsmallen slutar målsidesadressen fungera.

Du kan lägga till flera ValueTrack-parametrar i en webbadress genom att infoga ett et-tecken (&): {lpurl}?matchtype={matchtype}&device={device}.

Obs! Dynamiska sökannonser och automatiska inriktningar kräver en ValueTrack-parameter som infogar den slutliga webbadressen (till exempel {lpurl}, {escapedlpurl}, {lpurl+2}) på alla nivåer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka och följ en av konfigurationsanvisningarna nedan.
Ställa in eller redigera en spårningsmall med ValueTrack-parametrar på kampanjnivå
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar högst upp och välj Kampanjinställningar.
  5. Lägg till kolumnen Spårningsmall i tabellen.
    1. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen och klicka sedan på Ändra kolumner.
    2. Utöka alternativet Attribut och klicka på Spårningsmall.
    3. Klicka på Använd.
  6. Använd den vågräta scrollningslisten längst ned och scrolla i tabellen för att hitta den tillagda kolumnen.
  7. Håll muspekaren över ett objekt i kolumnen Spårningsmall.
  8. Klicka på pennikonen Edit när den visas.
  9. Redigera spårningsmallen eller ange {lpurl}, frågetecken och alla ValueTrack-parametrar som du vill använda, avgränsade med et-tecken (&). Om du till exempel vill använda parametern {matchtype} blir spårningsmallen {lpurl}?matchtype={matchtype}
  10. Klicka på Testa för att testa spårningsmallen.
  11. Klicka på Spara.
Ställa in eller redigera en spårningsmall med ValueTrack-parametrar på annonsgruppsnivå
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Lägg till kolumnen Spårningsmall i tabellen.
    1. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen och klicka sedan på Ändra kolumner.
    2. Utöka alternativet Attribut och klicka på Spårningsmall.
    3. Klicka på Använd.
  5. Använd den vågräta scrollningslisten längst ned och scrolla i tabellen för att hitta den tillagda kolumnen.
  6. Håll muspekaren över ett objekt i kolumnen Spårningsmall.
  7. Klicka på pennikonen Edit när den visas.
  8. Redigera spårningsmallen eller ange {lpurl}, frågetecken och alla ValueTrack-parametrar som du vill använda, avgränsade med et-tecken (&). Om du till exempel vill använda parametern {matchtype} blir spårningsmallen {lpurl}?matchtype={matchtype}
  9. Klicka på Testa för att testa spårningsmallen.
  10. Klicka på Spara.
Ställa in eller redigera en spårningsmall med ValueTrack-parametrar på annonsnivå
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonser.
  4. Håll muspekaren över annonsen.
  5. Klicka på pennikonen Edit när den visas och sedan på Redigera.
  6. Utöka Webbadressalternativ för annons.
  7. Redigera spårningsmallen eller ange {lpurl}, frågetecken och alla ValueTrack-parametrar som du vill använda, avgränsade med et-tecken (&). Om du till exempel vill använda parametern {matchtype} blir spårningsmallen {lpurl}?matchtype={matchtype}
  8. Klicka på Testa för att testa spårningsmallen.
  9. Klicka på Spara.
Ställa in eller redigera en spårningsmall med ValueTrack-parametrar på webbplatslänksnivå
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på länken Typ av tillgång och välj Webbplatslänk.
  5. Håll muspekaren över någon av tillgångarna och klicka på pennikonen Edit när den visas.
  6. Klicka på Redigera och utöka Adressalternativ för webbplatslänk.
  7. Redigera spårningsmallen eller ange {lpurl}, frågetecken och alla ValueTrack-parametrar som du vill använda, avgränsade med et-tecken (&). Om du till exempel vill använda parametern {matchtype} blir spårningsmallen {lpurl}?matchtype={matchtype}
  8. Klicka på Testa för att testa spårningsmallen.
  9. Klicka på Spara.
Ställa in eller redigera en spårningsmall med ValueTrack-parametrar på sökordsnivå
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll och sedan på Sökord.
  3. Lägg till kolumnen Spårningsmall i tabellen.
    1. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen och klicka sedan på Ändra kolumner.
    2. Utöka alternativet Attribut och klicka på Spårningsmall.
    3. Klicka på Använd.
  4. Använd den vågräta scrollningslisten längst ned och scrolla i tabellen för att hitta den tillagda kolumnen.
  5. Håll muspekaren över en post i den nya kolumnen Spårningsmall och klicka på pennikonen Edit när den visas.
  6. Ange {lpurl}, frågetecken och alla ValueTrack-parametrar som du vill använda, avgränsade med et-tecken (&). Om du till exempel vill använda parametern {matchtype} skulle din spårningsmall vara {lpurl}?matchtype={matchtype}
  7. Klicka på Spara.
Ställa in eller redigera en spårningsmall med ValueTrack-parametrar på nivån för dynamiska annonsinriktningar
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Målgrupper, sökord och innehåll och sedan på sidmenyn Dynamiska annonsinriktningar.
    Obs! Du kan behöva klicka på + Mer längst ned i sidmenyn för att se Dynamiska annonsinriktningar.
  3. Lägg till kolumnen Spårningsmall i tabellen.
    1. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen och klicka sedan på Ändra kolumner.
    2. Utöka alternativet Attribut och klicka på Spårningsmall.
    3. Klicka på Använd.
  4. Använd den vågräta scrollningslisten längst ned och scrolla i tabellen för att hitta den tillagda kolumnen.
  5. Håll muspekaren över en post i den nya kolumnen Spårningsmall och klicka på pennikonen Edit när den visas.
  6. Ange {lpurl}, frågetecken och alla ValueTrack-parametrar som du vill använda, avgränsade med et-tecken (&). Om du till exempel vill använda parametern {targetid} skulle din spårningsmall vara {lpurl}?targetid={targetid}
  7. Klicka på Spara.

Tips! Undvik blanksteg i webbadresserna. Blankstegen medför att webbadresserna slutar fungera och spårningen misslyckas.

Det kan hända att %20 visas i stället för blanksteg i din data, till exempel när ett sökord består av två ord. %20 ersätter blanksteget så att webbadressen fungerar korrekt.

Tillgängliga ValueTrack-parametrar

Slutlig webbadress, spårningsmall eller anpassad parameter

Parameter Vad som returneras
{campaignid} Kampanjens id. (Använd parametern när du har angett spårningsinformationen på kontonivå och vill veta vilken kampanj som visade annonsen.)
{adgroupid} Annonsgruppens id. (Använd parametern när du har angett spårningsinformationen på konto- eller kampanjnivå och vill veta vilken annonsgrupp som visade annonsen.)
{feeditemid} Id för den flödesbaserade eller äldre tillgången som någon klickade på. Uppdatera webbadressen för att ge stöd för den uppgraderade tillgångens ValueTrack för tillgångsuppgradering.
{extensionid} Id för den tillgångsbaserade/uppgraderade tillgången som någon klickade på. Uppdatera webbadressen för att ge stöd för den uppgraderade tillgångens ValueTrack för tillgångsuppgradering.
{targetid}

Id för sökordet (”kwd”), den dynamiska sökannons (”dsa”), den inriktade remarketinglista (”aud”), den produktindelning (”pla”) eller den hotellgruppsindelning (”hpi”) som utlöste en annons.

För flera mål-id:n visas utdata i följande ordning: aud, dsa, kwd, pla, hpi. Om du till exempel lägger till en remarketinglista i din annonsgrupp (kriterie-id ”456”) och inriktar den på sökords-id ”123” ersätts {targetid} med ”aud-456:kwd-123”.

Obs! {targetid} omfattar inte målgrupper inom intressegrupp och målgrupper med köpavsikt.

{loc_interest_ms} Id för platsen av intresse som bidrog till att annonsen visades. Du hittar plats-id:n på webbplatsen för utvecklare. Rapporteras endast för kampanjer som visar annonser för personer som söker efter dina inriktade platser.
{loc_physical_ms} Id för den geografiska plats där klicket skedde. Du hittar plats-id:n på webbplatsen för utvecklare. Rapporteras endast för kampanjer som visar annonser för personer på dina inriktade platser.
{matchtype} Matchningstypen för det sökord som ledde till att annonsen visades: ”e” för exakt matchning, ”p” för frasmatchning och ”b” för bred matchning.
{network} Varifrån klicket kom: ”g” för Google Sök, ”s” för sökpartner, ”d” för Display-nätverket, ”u” för Smart Shopping-kampanj, ”ytv” för YouTube och ”vp” för Googles videopartners.
{device} Från vilken enhet klicket kom: ”m” för mobil enhet (inklusive WAP), ”t” för surfplatta och ”c” för dator.
{devicemodel}

Från vilken mobil- eller surfplattemodell klicket kom (till exempel ”Apple+iPhone”)

Obs! Endast tillgängligt för kampanjer i Display-nätverket.

{gclid} Googles klickidentifierare för ett klick som kommer från din annons.
{ifmobile:[value]} Det du har definierat som [value] om annonsklicket kom från en mobiltelefon.
{ifnotmobile:[value]} Det du har definierat som [value] om annonsklicket kom från en dator eller surfplatta.
{ifsearch:[value]} Det du har definierat som [value] om annonsklicket kom från en webbplats i Googles söknätverk.
{ifcontent:[value]} Det du har definierat som [value] om annonsklicket kom från en webbplats i Googles Display-nätverk.
{creative} Unikt id för din annons.
{keyword}

För söknätverket: Sökordet från ditt konto som matchar sökfrågan, såvida du inte använder en dynamisk sökannons, vilket returnerar ett tomt värde.

För Display-nätverket: Sökordet från ditt konto som matchar innehållet.

{placement} För sökordsinriktade kampanjer: Den innehållswebbplats där annonsklicket skedde. För placeringsinriktade kampanjer: Det matchande villkoret för placeringsinriktning på webbplatsen där annonsklicket skedde.
{target} En placeringskategori (fungerar bara med placeringsinriktade kampanjer).
{param1} Annonsmaterialsparameter 1 om du använder AdParamService med Google Ads API (AdWords API).
{param2} Annonsmaterialsparameter 2 om du använder AdParamService med Google Ads API (AdWords API).
{random} Ett slumptal som genereras av Google (osignerat 64-bitars heltal). Används vanligtvis för att tvinga sidan att läsas in på nytt.
{ignore} Genomsökningen av webbplatsen påskyndas genom att spårningselement i den slutliga webbadressen ignoreras. Kan bara användas i den slutliga webbadressen eller slutliga mobilwebbadressen.
Endast spårningsmall

Rekommenderas

Parameter Vad som returneras
{lpurl}

Den slutliga webbadressen. Kodas med escape-tecken om spårningsmallen inte föregås av {lpurl}. Om spårningsmallen inte föregås av {lpurl} kodas tecknen ?, =, ", #, t, ' och [mellanslag].

Exempel

Slutlig webbadress: http://example.com

Spårningsmall: {lpurl}?matchtype={matchtype}

Målsidesadress: http://example.com?matchtype={matchtype}

Avancerat

Parameter Vad som returneras
{lpurl+2} Den slutliga webbadressen. Kodas med två escape-tecken. Praktiskt när du har en omdirigeringskedja.
{lpurl+3} Den slutliga webbadressen. Kodas med tre escape-tecken. Praktiskt när du har en omdirigeringskedja.
{unescapedlpurl} Den slutliga webbadressen utan escape-tecken.
{escapedlpurl} Den slutliga webbadressen med escape-tecken. Kodar tecknen :, /, ?, = och %.
{escapedlpurl+2} Den slutliga webbadressen. Kodas med två escape-tecken. Praktiskt när du har en omdirigeringskedja.
{escapedlpurl+3} Den slutliga webbadressen. Kodas med tre escape-tecken. Praktiskt när du har en omdirigeringskedja.

Om du vill använda dessa ValueTrack-parametrar med andra webbadressparametrar i spårningsmallen ska du lägga till följande tecken efter ValueTrack-parametern. Annars kanske din webbplats eller tredjepartssystemet inte kan spara informationen från dina webbadressparametrar.

Parameter Placering i spårningsmall Följt av Exempel
{lpurl} Början ? {lpurl}?
{lpurl} Inte i början %3F {lpurl}%3F
{lpurl+2} Inte i början %253F {lpurl+2}%253F
{lpurl+3} Inte i början %25253F {lpurl+3}%25253F
{unescapedlpurl} Var som helst ? {unescapedlpurl}?
{escapedlpurl} Var som helst %3F {escapedlpurl}%3F
{escapedlpurl+2} Var som helst %253F {escapedlpurl+2}%253F
{escapedlpurl+3} Var som helst %25253F {escapedlpurl+3}%25253F

Om den slutliga webbadressen redan innehåller ett frågetecken ersätter Google Ads det i spårningsmallen med ett et-tecken (&) eller en korrekt escape-kodad version av &.

Endast slutlig webbadress

Parameter Resultat
{ignore} Genomsökningen av webbplatsen påskyndas genom att spårningselement i den slutliga webbadressen ignoreras. Kan bara användas i den slutliga webbadressen eller slutliga mobilwebbadressen. Om din slutliga webbadress är http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d, och spårningsinformationen efter frågetecknet i webbadressen inte ändrar målsidan kan du infoga {ignore} framför spårningsinformationen för att identifiera efterföljande parametrar som spårningsinformation. Ett exempel: http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Några saker att tänka på när du använder {ignore}:

• Parametern {ignore} kan inte infogas i andra ValueTrack-parametrar (till exempel tillåts inte {ifmobile:{ignore}}).
  • Du måste använda {ignore} i den slutliga webbadressen om någon del av adressen kan modifieras av ett tredjepartssystem när någon klickar på din annons. Läs mer om våra policyer för annonstext

Exempel

Slutlig webbadress: http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Spårningsinformation: p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Om spårningsinformationen efter frågetecknet i webbadressen inte ändrar målsidan kan du infoga {ignore} före spårningsinformationen så att efterföljande parametrar bara identifieras som spårningsinformation.

Slutlig webbadress med {ignore}

http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Endast Shopping-kampanjer

Du kan använda följande parametrar med Shopping-annonser med produkt.

Parameter Vad som returneras
{adtype}

För Shopping-annonser med produkt returneras ett av följande:

• ”pla” om klicket kommer från en Shopping-annons
  • ”pla_multichannel” om Shopping-annonsen som användaren klickade på innehåller alternativ för båda shoppingkanalerna ”online” och ”local”

• ”pla_with_promotion” om Shopping-annonsen som användaren klickade på visade ett specialerbjudande

• ”pla_with_pog” om klicket kom från ett köp i en Google-aktiverad Shopping-annons.

{merchant_id} Id för det Merchant Center-konto som är direkt ägare till Shopping-annonsen som användaren klickade på.
{product_channel} Typen av shoppingkanal (”online” eller ”local”) där produkten i Shopping-annonsen som användaren klickade på säljs. Om en annons innehåller alternativ för båda shoppingkanalerna visar {product_channel} den typ av kanal som en person klickade på (”online” eller ”local”) och {adtype} visar ”pla_multichannel”.
{product_id} Id för produkten i annonsen som användaren klickade på, enligt ditt Merchant Center-dataflöde
{product_country} Landet där produkten i annonsen som användaren klickade på säljs
{product_language} Språket som används i produktinformationen, enligt ditt Merchant Center-dataflöde
{product_partition_id} Unikt id för produktgruppen som annonsen som användaren klickade på tillhör
{store_code} För lokala produkter i Shopping-kampanjer ser du unikt id för den lokala butiken Parametern är begränsad till 60 tecken.

Endast videokampanjer

Parameter Vad som returneras
{adgroupid} Annonsgruppens id. (Använd parametern när du har angett spårningsinformationen på konto- eller kampanjnivå och vill veta vilken annonsgrupp som visade annonsen.)
{campaignid} Kampanjens id. (Använd parametern när du har angett spårningsinformationen på kontonivå och vill veta vilken kampanj som visade annonsen.)
{creative} Unikt id för din annons.
{device} Från vilken enhet klicket kom: ”m” för mobil enhet (inklusive WAP), ”t” för surfplatta och ”c” för dator.
{loc_interest_ms} Id för platsen av intresse som bidrog till att annonsen visades. Du hittar plats-id på webbplatsen för utvecklare. Rapporteras endast för kampanjer som visar annonser för personer som söker efter dina inriktade platser.
{loc_physical_ms} Id för den geografiska plats där klicket skedde. Du hittar plats-id på webbplatsen för utvecklare. Rapporteras endast för kampanjer som visar annonser för personer på dina inriktade platser.
{network}
{placement} För sökordsinriktade kampanjer: Den innehållswebbplats där annonsklicket skedde. För placeringsinriktade kampanjer: Det matchande villkoret för placeringsinriktning på webbplatsen där annonsklicket skedde.
{sourceid}

Endast hotellkampanjer

Parameter Vad som returneras
{hotelcenter_id} Id för Hotel Center-kontot som är länkat till kampanjen som genererade annonsen vid klick.
{hotel_id} Hotellets hotell-id från det associerade kontots hotellflöde.
{hotel_partition_id} Unikt id för den hotellgrupp som den klickade hotellannonsen tillhör.
{hotel_adtype}
  • Hotell vid klick på en annons för ett hotell
  • Rum vid klick på en annons för ett rumspaket
{travel_start_day} {travel_start_month} {travel_start_year} Incheckningsdatumets dag, månad och år som visas i annonsen.
{travel_end_day} {travel_end_month} {travel_end_year} Utcheckningsdatumets dag, månad och år som visas i annonsen.
{advanced_booking_window} Antalet dagar mellan datumet för annonsklicket och incheckningsdatumet som annonseras (till exempel 3 för ett annonsklick som skedde den 5 juni och incheckningsdatumet 8 juni).
{date_type}
  • ”default” om Google valde start- och slutdatum (för att visa användaren representativa priser)
  • ”selected” om slutanvändaren valde datumen själva i en datumväljare
{number_of_adults} Antalet vuxna som ska bo i rummet som visades i annonsen.
{price_displayed_total} Den totala kostnaden för rummet som visas för användaren i dennes lokala valuta.
{price_displayed_tax} De skatter och avgifter som visas för användaren i användarens lokala valuta.
{user_currency} Valutakod med tre bokstäver som visar användarens lokala valuta. Detta är även valutan för {price_displayed_total} och {price_displayed_tax}. Det kan till exempel vara USD eller SEK.
{user_language} Språkkoden med två bokstäver som anger annonsens visningsspråk. Till exempel en eller fr.
{adtype} Den typ av reseannons som användaren klickade på.
  • ”travel_booking” om klicket skedde på en bokningsmodul
  • ”travel_promoted” om klicket skedde på en annons med hotellreklam
{rate_rule_id} Id:t för ett särskilt pris som användaren klickade på. Reseannonsörer kan tillämpa villkorsstyrda priser för specifika användare (till exempel medlemskunder), särskilda enheter (till exempel rabatter för mobilanvändare) och särskilda länder.

Demand Gen-annonskampanjer

Följande ValueTrack-parametrar stöds inte för Demand Gen-annonser:

• {placement}
  • {target}
  • {keyword}
  • {ifsearch:[value]}
  • {ifcontent:[value]}

Kontrollera tillgängliga ValueTrack-parametrar för de värden som stöds.

Performance Max-kampanjer

Vissa ValueTrack-parametrar stöds fullt ut i Performance Max-kampanjer. Parametrar med begränsat stöd gäller endast för vissa kanaler eller annonsformat i kampanjen.

Parameter Kompatibilitet Vad som returneras
{adtype} Begränsat stöd Den typ av annons som användaren klickade på.
  • ”pla” om klicket kommer från en Shopping-annons
  • ”pla_multichannel” om Shopping-annonsen som användaren klickade på innehåller alternativ för båda shoppingkanalerna ”online” och ”local”
  • ”pla_with_promotion” om Shopping-annonsen som användaren klickade på visade ett specialerbjudande
  • ”pla_with_pog” om klicket kom från ett köp i en Google-aktiverad Shopping-annons.
{campaignid} Fullständigt stöd Kampanjens id. (Använd parametern när du har angett spårningsinformationen på kontonivå och vill veta vilken kampanj som visade annonsen.)
{device} Fullständigt stöd Från vilken enhet klicket kom: ”m” för mobil enhet (inklusive WAP), ”t” för surfplatta och ”c” för dator.
{gclid} Begränsat stöd Googles klickidentifierare för ett klick som kommer från din annons.
{ifmobile:[value]} Fullständigt stöd Det du har definierat som [value] om annonsklicket kom från en mobiltelefon.
{ifnotmobile:[value]} Fullständigt stöd Det du har definierat som [value] om annonsklicket kom från en dator eller surfplatta.
{loc_interest_ms} Fullständigt stöd Id för platsen av intresse som bidrog till att annonsen visades. Du hittar plats-id:n på webbplatsen för utvecklare. Rapporteras endast för kampanjer som visar annonser för personer som söker efter dina inriktade platser.
{loc_physical_ms} Fullständigt stöd Id för den geografiska plats där klicket skedde. Du hittar plats-id:n på webbplatsen för utvecklare. Rapporteras endast för kampanjer som visar annonser för personer på dina inriktade platser.
{lpurl} Fullständigt stöd

Den slutliga webbadressen. Kodas med escape-tecken om spårningsmallen inte föregås av {lpurl}. Om spårningsmallen inte föregås av {lpurl} kodas tecknen ?, =, ", #, \t, ' och [mellanslag].

Exempel

Slutlig webbadress: http://example.com

Spårningsmall: {lpurl}?matchtype={matchtype}

Målsidesadress: http://example.com?matchtype={matchtype}

{lpurl+2} Fullständigt stöd Den slutliga webbadressen. Kodas med två escape-tecken. Praktiskt när du har en omdirigeringskedja.
{lpurl+3} Fullständigt stöd Den slutliga webbadressen. Kodas med tre escape-tecken. Praktiskt när du har en omdirigeringskedja.
{merchant_id} Begränsat stöd Id för det Merchant Center-konto som är direkt ägare till Shopping-annonsen som användaren klickade på.
{product_channel} Begränsat stöd Typen av shoppingkanal (”online” eller ”local”) där produkten i Shopping-annonsen som användaren klickade på säljs. Om en annons innehåller alternativ för båda shoppingkanalerna visar {product_channel} den typ av kanal som en person klickade på (”online” eller ”local”) och {adtype} visar ”pla_multichannel”.
{product_country} Begränsat stöd Landet där produkten i annonsen som användaren klickade på säljs
{product_id} Begränsat stöd Id för produkten i annonsen som användaren klickade på, enligt ditt Merchant Center-dataflöde
{product_language} Begränsat stöd Språket som används i produktinformationen, enligt ditt Merchant Center-dataflöde
{random} Fullständigt stöd Ett slumptal som genereras av Google (osignerat 64-bitars heltal). Används vanligtvis för att tvinga sidan att läsas in på nytt.