Konfigurer sporing med verdisporingsparametere

Verdisporingsparametere brukes til å spore informasjon om kilden til annonseklikk. Hvis du legger til disse parameterne i annonsene og kampanjene dine, kan du finne ut om folk som har klikket på annonsene, brukte mobilenheter, hvor de befant seg da de klikket på annonsene, og mye annet.

I denne artikkelen ser vi nærmere på fremgangsmåten du må følge for å legge til verdisporingsparametere i «Alternativer for nettadresse». Vi anbefaler at du bruker verdisporingsparametere i sporingsmalen din, men du kan også sette dem inn i den endelige nettadressen din eller de egendefinerte parameterne du bruker.

Merk: Verdisporings-ID-er er 64-bit.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med verdisporingsparametere eller hvordan sporing fungerer, kan du lese disse artiklene:

Sånn fungerer det

Sporingsmaler på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå må omfatte en verdisporingsparameter som setter inn den endelige nettadressen din, for eksempel {lpurl}. Når noen klikker på den aktuelle annonsen, setter disse parameterne inn den endelige nettadressen. Hvis du ikke tar med noen parameter som setter inn nettadresser, i sporingsmalen, kommer ikke nettadressen for landingssiden til å fungere.

Hvis du vil legge til mer enn én verdisporingsparameter i én nettadresse, kan du legge dem til i nettadressen din å bruke et og-tegn (&), slik: {lpurl}?matchtype={matchtype}&device={device}.

Merk: For dynamiske søkeannonser og automatiske mål må du ta med verdisporingsparametere som setter inn den endelige nettadressen (f.eks. {lpurl}, {escapedlpurl}, {lpurl+2}) på alle nivåer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på og følg én av konfigureringsveiledningene nedenfor.
Konfigurer eller rediger sporingsmaler med verdisporingsparametere på kampanjenivå
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen øverst, og velg «Kampanjeinnstillinger».
  5. Legg til «Sporingsmal»-kolonnen i tabellen din.
    1. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen og så på Endre kolonner.
    2. Vis «Attributter»-alternativet, og klikk på Sporingsmal.
    3. Klikk på Bruk.
  6. Bruk det horisontale rullefeltet nederst for å bla gjennom tabellen og finne kolonnen du har lagt til.
  7. Hold markøren over en hvilken som helst oppføring i «Sporingsmal»-kolonnen.
  8. Klikk på blyantikonet Edit når det vises.
  9. Rediger sporingsmalen, eller skriv inn {lpurl} etterfulgt av et spørsmålstegn og eventuelle verdisporingsparametere du vil bruke, atskilt med &-tegnet. Hvis du for eksempel vil bruke {matchtype}-parameteren, blir sporingsmalen slik: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  10. Klikk på Test for å teste sporingsmalen.
  11. Klikk på Lagre.
Konfigurer eller rediger sporingsmaler med verdisporingsparametere på annonsegruppenivå
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Legg til «Sporingsmal»-kolonnen i tabellen din.
    1. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen og så på Endre kolonner.
    2. Vis «Attributter»-alternativet, og klikk på Sporingsmal.
    3. Klikk på Bruk.
  5. Bruk det horisontale rullefeltet nederst for å bla gjennom tabellen og finne kolonnen du har lagt til.
  6. Hold markøren over en hvilken som helst oppføring i «Sporingsmal»-kolonnen.
  7. Klikk på blyantikonet Edit når det vises.
  8. Rediger sporingsmalen, eller skriv inn {lpurl} etterfulgt av et spørsmålstegn og eventuelle verdisporingsparametere du vil bruke, atskilt med &-tegnet. Hvis du for eksempel vil bruke {matchtype}-parameteren, blir sporingsmalen slik: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  9. Klikk på Test for å teste sporingsmalen.
  10. Klikk på Lagre.
Konfigurer eller endre sporingsmaler med verdisporingsparametere på annonsenivå
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonser.
  4. Hold markøren over annonsen.
  5. Klikk på blyantikonet Edit når det vises, og klikk så på Rediger.
  6. Vis «Alternativer for annonsenettadresser».
  7. Rediger sporingsmalen, eller skriv inn {lpurl} etterfulgt av et spørsmålstegn og eventuelle verdisporingsparametere du vil bruke, atskilt med &-tegnet. Hvis du for eksempel vil bruke {matchtype}-parameteren, blir sporingsmalen slik: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  8. Klikk på Test for å teste sporingsmalen.
  9. Klikk på Lagre.
Konfigurer eller rediger sporingsmaler med verdisporingsparametere på nettstedslinknivå
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på «Elementtype»-linken, og velg Nettstedslink.
  5. Hold markøren over ett av elementene, og klikk på blyantikonet Edit når det vises.
  6. Klikk på Rediger, og vis Alternativer for nettadresser i nettstedslinker.
  7. Rediger sporingsmalen, eller skriv inn {lpurl} etterfulgt av et spørsmålstegn og eventuelle verdisporingsparametere du vil bruke, atskilt med &-tegnet. Hvis du for eksempel vil bruke {matchtype}-parameteren, blir sporingsmalen slik: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  8. Klikk på Test for å teste sporingsmalen.
  9. Klikk på Lagre.
Konfigurer eller rediger sporingsmaler med verdisporingsparametere på søkeordnivå
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk så på Søkeord for søkeannonsering.
  3. Legg til «Sporingsmal»-kolonnen i tabellen din.
    1. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen og så på Endre kolonner.
    2. Vis «Attributter»-alternativet, og klikk på Sporingsmal.
    3. Klikk på Bruk.
  4. Bruk det horisontale rullefeltet nederst for å bla gjennom tabellen og finne kolonnen du har lagt til.
  5. Hold markøren over en oppføring i den nye «Sporingsmal»-kolonnen, og klikk når du ser blyantikonet Edit.
  6. Skriv inn {lpurl} etterfulgt av et spørsmålstegn og eventuelle verdisporingsparametere du vil bruke, atskilt med og-tegnet (&). Hvis du for eksempel vil bruke {matchtype}-parameteren, blir sporingsmalen din slik: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  7. Klikk på Lagre.
Konfigurer eller rediger sporingsmaler med verdisporingsparametere på nivået for dynamiske annonsemål
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold og deretter på Dynamiske annonsemål-sidemenyen.
    Merk: Du må kanskje klikke på «+Mer» nederst i sidemenyen for å se «Dynamiske annonsemål».
  3. Legg til «Sporingsmal»-kolonnen i tabellen din.
    1. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen og så på Endre kolonner.
    2. Vis «Attributter»-alternativet, og klikk på Sporingsmal.
    3. Klikk på Bruk.
  4. Bruk det horisontale rullefeltet nederst for å bla gjennom tabellen og finne kolonnen du har lagt til.
  5. Hold markøren over en oppføring i den nye «Sporingsmal»-kolonnen, og klikk når du ser blyantikonet Edit.
  6. Skriv inn {lpurl} etterfulgt av et spørsmålstegn og eventuelle verdisporingsparametere du vil bruke, atskilt med og-tegnet (&). Hvis du for eksempel vil bruke {targetid}-parameteren, blir sporingsmalen din slik: {lpurl}?targetid={targetid}
  7. Klikk på Lagre.

Tips: Unngå mellomrom i nettadressene, da de fører til at nettadressene slutter å fungere, og sporingen fungerer heller ikke.

Det kan hende du ser %20 i dataene dine i stedet for mellomrom mellom ord, for eksempel når du har et søkeord bestående av to ord. %20 erstatter mellomrommet, slik at nettadressen fortsatt fungerer som den skal.

Tilgjengelige verdisporingsparametere

Endelig nettadresse, sporingsmal eller tilpasset parameter

Parameter Hva som returneres
{campaignid} Kampanje-ID-en. (Bruk denne når du har konfigurert sporingsinformasjonen på kontonivå og ønsker å vite hvilken kampanje som viste annonsen din.)
{adgroupid} Annonsegruppe-ID-en. (Bruk den når du har konfigurert sporingsinformasjonen på konto- eller kampanjenivå og ønsker å vite hvilken annonsegruppe som viste annonsen din.)
{feeditemid} ID-en for det feedbaserte eller eldre elementet som det ble klikket på. Oppdater nettadressen slik at oppgradering av elementer støttes i den oppgraderte verdisporingsparameteren for elementer.
{extensionid} ID-en til det elementbaserte eller oppgraderte elementet som det ble klikket på. Oppdater nettadressen slik at oppgradering av elementer støttes i den oppgraderte verdisporingsparameteren for elementer.
{targetid}

Dette viser til ID-en for søkeordet (merket med «kwd»), målet for den dynamiske søkeannonsen («dsa»), målet for remarketinglisten («aud») eller ID-en for produktpartisjonen («pla») som utløste en annonse.

Hvis det foreligger flere mål-ID-er, vises utdataene i denne rekkefølgen: «aud, dsa, kwd, pla, hpi». Hvis du for eksempel legger til en remarketingliste i annonsegruppen din (kriterie-ID «456») og målretter annonsene mot søkeord-ID-en «123», blir {targetid} erstattet av «aud-456:kwd-123».

Merk: {targetid} omfatter ikke interesse- og intensjonsmålgrupper.

{loc_interest_ms} ID-en for interessestedet som bidro til å utløse annonsen. Du kan besøke steds-ID-er på utviklernettstedet. Kun rapportert for kampanjer som viser annonser til Folk som søker etter de målrettede stedene dine.
{loc_physical_ms} ID-en på den geografiske plasseringen av et klikk. Du kan besøke steds-ID-er på utviklernettstedet. Det rapporteres om dette utelukkende for kampanjer der de tilhørende annonsene blir vist på de målrettede stedene dine.
{matchtype} Samsvartypen for søkeordet som utløste annonsen din: «e» for eksakt samsvar, «p» for setningssamsvar (phrase match) eller «b» for fleksibelt samsvar (broad match).
{network} Hvor klikket kom fra: «g» for Google-søk, «s» for en søkepartner, «d» for Displaynettverket, «u» for en Smart Shopping-kampanje, «ytv» for YouTube eller «vp» for Google-videopartnere.
{device} Hva slags enhet klikket kom fra: «m» for mobil (innbefattet WAP), «t» for nettbrett (tablet) og «c» for datamaskin (computer).
{devicemodel}

Hva slags telefon- eller nettbrettmodell klikket kom fra (f.eks. «Apple+iPhone»).

Merk: Bare tilgjengelig for kampanjer i Displaynettverket

{gclid} Google klikk-ID-en for et klikk som kommer fra annonsen din.
{ifmobile:[verdi]} Det du angir for «[verdi]», hvis noen klikker på annonsen på en mobiltelefon.
{ifnotmobile:[verdi]} Det du angir for «[verdi]», hvis noen klikker på annonsen på en datamaskin eller et nettbrett.
{ifsearch:[value]} Det du angir for «[verdi]», hvis noen klikker på annonsen fra et nettsted i Googles s Søkenettverk.
{ifcontent:[value]} Det du angir for «[verdi]», hvis noen klikker på annonsen fra et nettsted i Google Displaynettverk.
{creative} En unik ID for annonsen din.
{keyword}

For Søkenettverket: Dette er søkeord fra kontoen din som samsvarer med søkeordet brukt i søket, med mindre du bruker en dynamisk søkeannonse, for da returneres det en tom verdi.

For Displaynettverket: Dette er søkeordet fra kontoen din som samsvarer med innholdet.

{placement} Dette er innholdsnettstedet der noen klikket på annonsen din (for søkeordmålrettede kampanjer), eller de tilsvarende kriteriene for plasseringsmålretting for nettstedet der noen klikket på annonsen din (for plasseringsmålrettede kampanjer).
{target} En plasseringskategori (fungerer bare i plasseringsmålrettede kampanjer).
{param1} Reklameparameter 1: Benytt deg av denne hvis du bruker AdParamService med Google Ads API (AdWords API).
{param2} Reklameparameter 2: Benytt deg av denne hvis du bruker AdParamService med Google Ads API (AdWords API).
{random} Et tilfeldig tall generert av Google (et 64-bits heltall uten fortegn) som vanligvis brukes til å tvinge siden til å lastes inn på nytt.
{ignore} Sporingselementer i den endelige nettadressen din ignoreres for å redusere belastningen når nettstedet ditt gjennomsøkes. Parameteren kan bare brukes i den endelige nettadressen eller den endelige nettadressen for mobil.
Bare sporingsmal

Anbefales

Parameter Hva som returneres
{lpurl}

Den endelige nettadressen. Det settes et escape-tegn foran den med mindre du plasserer {lpurl} i begynnelsen av sporingsmalen. Hvis {lpurl} ikke er plassert der, blir det satt escape-tegn foran tegnene ?, =, ", #, \t, ' og [mellomrom].

Eksempel

Endelig nettadresse: http://example.com

Sporingsmal: {lpurl}?matchtype={matchtype}

Nettadresse for landingssiden: http://example.com?matchtype={matchtype}

Avansert

Parameter Hva som returneres
{lpurl+2} Den endelige nettadressen, dobbeltkonvertert (double escaped). Dette er nyttig når du har flere viderekoblinger etter hverandre.
{lpurl+3} Den endelige nettadressen ble konvertert 3 ganger. Dette er nyttig når du har flere viderekoblinger etter hverandre.
{unescapedlpurl} Den endelige nettadressen. Ingen omvendte skråstreker blir brukt foran den.
{escapedlpurl} Den endelige nettadressen. Omvendt skråstrek blir brukt foran adressen. Tegnene :, /, ?, = og % konverteres (escaped.
{escapedlpurl+2} Den endelige nettadressen, dobbeltkonvertert (double escaped). Dette er nyttig når du har flere viderekoblinger etter hverandre.
{escapedlpurl+3} Den endelige nettadressen ble konvertert 3 ganger. Dette er nyttig når du har flere viderekoblinger etter hverandre.

Hvis du vil bruke disse verdisporingsparametrene med andre nettadresseparametere i sporingsmalen din, legger du til følgende tegn etter verdisporingsparameteren. Ellers kan det hende at nettstedet ditt eller et tredjepartssystem ikke klarer å lagre informasjonen fra nettadresseparameterene dine på riktig måte.

Parameter Plassering i sporingsmalen Etterfulgt av Eksempel
{lpurl} Begynnelsen ? {lpurl}?
{lpurl} Ikke i begynnelsen %3F {lpurl}%3F
{lpurl+2} Ikke i begynnelsen %253F {lpurl+2}%253F
{lpurl+3} Ikke i begynnelsen %25253F {lpurl+3}%25253F
{unescapedlpurl} Hvor som helst ? {unescapedlpurl}?
{escapedlpurl} Hvor som helst %3F {escapedlpurl}%3F
{escapedlpurl+2} Hvor som helst %253F {escapedlpurl+2}%253F
{escapedlpurl+3} Hvor som helst %25253F {escapedlpurl+3}%25253F

Hvis den endelige nettadressen allerede inneholder et spørsmålstegn, erstatter Google Ads spørsmålstegnet i sporingsmalen med et og-tegn (&) eller en korrekt konvertert (escaped) versjon av &.

Bare endelig nettadresse

Parameter Dette brukes funksjonen til
{ignore} Sporingselementer i den endelige nettadressen din ignoreres for å redusere belastningen når nettstedet ditt gjennomsøkes. Parameteren kan bare brukes i den endelige nettadressen eller den endelige nettadressen for mobil. Hvis den endelige nettadressen for eksempel er http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d og sporingsinformasjonen etter spørsmålstegnet ikke endrer landingssiden, kan du sette inn {ignore} før sporingsinformasjonen for å indikere at alt som følger, bare er sporingsinformasjon. Her kan du se et eksempel på dette: http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d.

Merk deg følgende når du bruker {ignore}:

• {ignore} kan ikke bygges inn i andre verdisporingsparametere (f.eks. er {ifmobile:{ignore}} ikke tillatt).
  • Du må bruke {ignore} i den endelige nettadressen hvis noe i den nettadressen kan endres av tredjeparter når noen klikker på annonsen din. Finn ut mer om de redaksjonelle retningslinjene

Eksempel

Final URL: http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Sporingsinformasjon: p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Hvis sporingsinformasjonen etter spørsmålstegnet i nettadressen ikke endrer landingssiden, kan du sette inn {ignore} før sporingsinformasjonen for å indikere at alt som følger, bare er sporingsinformasjon.

Endelig nettadresse med {ignore}

http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Bare Shopping-kampanjer

Du kan bruke følgende parametre i Shopping-annonser for produkter.

Parameter Hva som returneres
{adtype}

For Shopping-annonser for produkter returneres ett av følgende:

• «pla» hvis klikket stammer fra en Shopping-annonse
  • «pla_multichannel» hvis Shopping-annonsen det ble klikket på, inneholdt alternativer for Shopping-kanalene «På nettet» og «Lokal»

• «pla_with_promotion» hvis Shopping-annonsen det ble klikket på, inneholdt et tilbud fra selgeren

• «pla_with_POG» hvis klikket stammer fra en Shopping-annonse som er aktivert for kjøp på Google

{merchant_id} ID-en for Merchant Center-kontoen som er direkte eier av Shopping-annonsen det ble klikket på.
{product_channel} Shopping-kanaltypen («på nettet» eller «lokal») som produktet i den klikkede Shopping-annonsen selges gjennom. Hvis en annonse inneholder alternativer for begge Shopping-kanalene, viser {product_channel} hvilken type kanal det ble klikket på («på nettet» eller «lokal»), og {adtype} viser «pla_multichannel».
{product_id} ID-en for produktet som var oppført i annonsen som det ble klikket på, slik dette er angitt i Merchant Center-datastrømmen din.
{product_country} Salgslandet for produktet i annonsen det ble klikket på
{product_language} Språket i produktinformasjonen din, slik det er angitt i Merchant Center-datastrømmen din.
{product_partition_id} Den unike ID-en for produktgruppen som inneholder produktannonsen det ble klikket på.
{store_code} For lokale produkter i Shopping-kampanjer finner du den unike ID-en for den lokale butikken. Denne parameteren har en begrensning på 60 tegn.

Bare videokampanjer

Parameter Hva som returneres
{adgroupid} Annonsegruppe-ID-en. (Bruk den når du har konfigurert sporingsinformasjonen på konto- eller kampanjenivå og ønsker å vite hvilken annonsegruppe som viste annonsen din.)
{campaignid} Kampanje-ID-en. (Bruk denne når du har konfigurert sporingsinformasjonen på kontonivå og ønsker å vite hvilken kampanje som viste annonsen din.)
{creative} En unik ID for annonsen din.
{device} Hva slags enhet klikket kom fra: «m» for mobil (innbefattet WAP), «t» for nettbrett (tablet) og «c» for datamaskin (computer).
{loc_interest_ms} ID-en for interessestedet som bidro til å utløse annonsen. Du kan besøke steds-ID-er på utviklernettstedet. Kun rapportert for kampanjer som viser annonser til Folk som søker etter de målrettede stedene dine.
{loc_physical_ms} ID-en på den geografiske plasseringen av et klikk. Du kan besøke steds-ID-er på utviklernettstedet. Det rapporteres om dette utelukkende for kampanjer der de tilhørende annonsene blir vist på de målrettede stedene dine.
{network}
{placement} Dette er innholdsnettstedet der noen klikket på annonsen din (for søkeordmålrettede kampanjer), eller de tilsvarende kriteriene for plasseringsmålretting for nettstedet der noen klikket på annonsen din (for plasseringsmålrettede kampanjer).
{sourceid}

Bare hotellkampanjer

Parameter Hva som returneres
{hotelcenter_id} Dette viser til ID-en for Hotel Center-kontoen knyttet sammen med kampanjen som genererte annonsen da noen klikket på den.
{hotel_id} Dette viser til hotellets ID i hotellfeeden for den tilknyttede kontoen.
{hotel_partition_id} Dette viser til den unike ID-en for hotellgruppen som hotellannonsen det ble klikket på, tilhører.
{hotel_adtype}
  • Dette viser til et hotell hvis det ble klikket på en hotellannonse.
  • Dette viser til et rom hvis det ble klikket på et pakketilbud for rom.
{travel_start_day} {travel_start_month} {travel_start_year} Innsjekkingsdatoen (dagen/måneden/året) som vises i annonsen
{travel_end_day} {travel_end_month} {travel_end_year} Utsjekkingsdatoen (dagen/måneden/året) som vises i annonsen.
{advanced_booking_window} Antallet dager mellom annonseklikket og innsjekkingsdatoen som annonseres (f.eks. «3» for en annonse som ble klikket på 5. juni med innsjekkingsdatoen 8. juni).
{date_type}
  • «standard» hvis Google har valgt start- og sluttdatoen (for å vise prisene som gjelder for brukeren)
  • «selected» (valgt) hvis brukeren selv har valgt datoene i datovelgeren
{number_of_adults} Antallet voksne som skal bo på rommet som ble vist i annonsen.
{price_displayed_total} Den totale kostnaden for rommet som vises for brukeren i vedkommendes lokale valuta.
{price_displayed_tax} Avgiftene og gebyrene som vises for brukeren i vedkommendes lokale valuta.
{user_currency} Valutakoden med tre bokstaver som angir brukerens lokale valuta. Dette er også valutaen for {price_displayed_total} og {price_displayed_tax}, for eksempel «NOK» eller «USD».
{user_language} Språkkoden med to bokstaver som angir annonsens visningsspråk, for eksempel «no» eller «en».
{adtype} Typen reiseannonse som ble klikket på.
  • «travel_booking» hvis klikket var på en bestillingsmodul
  • «travel_promoted» hvis klikket var på en annonse for hotellpromotering
{rate_rule_id} Identifikatoren for en spesialpris som ble klikket på. Reiseannonsører kan vise differensierte priser til bestemte brukere (f.eks. medlemmer av bonusprogrammer), på bestemte enheter (f.eks. rabatter for mobilbrukere) og i bestemte land.

Demand Gen-annonsekampanjer

Følgende verdisporingsparametere støttes ikke i Demand Gen-annonser:

• {placement}
  • {target}
  • {keyword}
  • {ifsearch:[value]}
  • {ifcontent:[value]}

Se hvilke verdisporingsparametere som er tilgjengelige for verdiene som støttes.

Performance Max-kampanjer

Enkelte verdisporingsparametere støttes uten begrensninger i Performance Max-kampanjer. Parametere med begrenset støtte gjelder bare for noen kanaler eller annonseformater i kampanjen.

Parameter Kompatibilitet Hva som returneres
{adtype} Begrenset støtte Typen annonse som det ble klikket på.
  • «pla» hvis klikket stammer fra en Shopping-annonse
  • «pla_multichannel» hvis Shopping-annonsen det ble klikket på, inneholdt alternativer for Shopping-kanalene «På nettet» og «Lokal»
  • «pla_with_promotion» hvis Shopping-annonsen det ble klikket på, inneholdt et tilbud fra selgeren
  • «pla_with_POG» hvis klikket stammer fra en Shopping-annonse som er aktivert for kjøp på Google
{campaignid} Støttes uten begrensninger Kampanje-ID-en. (Bruk denne når du har konfigurert sporingsinformasjonen på kontonivå og ønsker å vite hvilken kampanje som viste annonsen din.)
{device} Støttes uten begrensninger Hva slags enhet klikket kom fra: «m» for mobil (innbefattet WAP), «t» for nettbrett (tablet) og «c» for datamaskin (computer).
{gclid} Begrenset støtte Google klikk-ID-en for et klikk som kommer fra annonsen din.
{ifmobile:[verdi]} Støttes uten begrensninger Det du angir for «[verdi]», hvis noen klikker på annonsen på en mobiltelefon.
{ifnotmobile:[verdi]} Støttes uten begrensninger Det du angir for «[verdi]», hvis noen klikker på annonsen på en datamaskin eller et nettbrett.
{loc_interest_ms} Støttes uten begrensninger ID-en for interessestedet som bidro til å utløse annonsen. Du kan besøke steds-ID-er på utviklernettstedet. Kun rapportert for kampanjer som viser annonser til Folk som søker etter de målrettede stedene dine.
{loc_physical_ms} Støttes uten begrensninger ID-en på den geografiske plasseringen av et klikk. Du kan besøke steds-ID-er på utviklernettstedet. Det rapporteres om dette utelukkende for kampanjer der de tilhørende annonsene blir vist på de målrettede stedene dine.
{lpurl} Støttes uten begrensninger

Den endelige nettadressen. Det settes et escape-tegn foran den med mindre du plasserer {lpurl} i begynnelsen av sporingsmalen. Hvis {lpurl} ikke er plassert der, blir det satt escape-tegn foran tegnene ?, =, ", #, \t, ' og [mellomrom].

Eksempel

Endelig nettadresse: http://example.com

Sporingsmal: {lpurl}?matchtype={matchtype}

Nettadresse for landingssiden: http://example.com?matchtype={matchtype}

{lpurl+2} Støttes uten begrensninger Den endelige nettadressen, dobbeltkonvertert (double escaped). Dette er nyttig når du har flere viderekoblinger etter hverandre.
{lpurl+3} Støttes uten begrensninger Den endelige nettadressen ble konvertert 3 ganger. Dette er nyttig når du har flere viderekoblinger etter hverandre.
{merchant_id} Begrenset støtte ID-en for Merchant Center-kontoen som er direkte eier av Shopping-annonsen det ble klikket på.
{product_channel} Begrenset støtte Shopping-kanaltypen («på nettet» eller «lokal») som produktet i den klikkede Shopping-annonsen selges gjennom. Hvis en annonse inneholder alternativer for begge Shopping-kanalene, viser {product_channel} hvilken type kanal det ble klikket på («på nettet» eller «lokal»), og {adtype} viser «pla_multichannel».
{product_country} Begrenset støtte Salgslandet for produktet i annonsen det ble klikket på
{product_id} Begrenset støtte ID-en for produktet som var oppført i annonsen som det ble klikket på, slik dette er angitt i Merchant Center-datastrømmen din.
{product_language} Begrenset støtte Språket i produktinformasjonen din, slik det er angitt i Merchant Center-datastrømmen din.
{random} Støttes uten begrensninger Et tilfeldig tall generert av Google (et 64-bits heltall uten fortegn) som vanligvis brukes til å tvinge siden til å lastes inn på nytt.

Linker til relatert innhold