Tracking instellen met ValueTrack-parameters

ValueTrack-parameters worden gebruikt om gegevens over de bron van een advertentieklik bij te houden. Als u deze parameters aan uw advertenties en campagnes toevoegt, kunt u allerlei nuttige informatie achterhalen. U kunt onder meer zien of mensen die op uw advertenties hebben geklikt, gebruikmaakten van mobiele apparaten en waar ze zich bevonden toen ze op uw advertenties klikten.

In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om ValueTrack-parameters toe te voegen aan URL-opties. We raden u aan ValueTrack-parameters te gebruiken in uw trackingtemplate, maar u kunt ze ook invoegen in uw uiteindelijke URL en aangepaste parameters.

Opmerking: ValueTrack-ID's zijn 64-bits.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met ValueTrack-parameters of met hoe tracking werkt, leest u de volgende artikelen:

Hoe het werkt

Trackingtemplates op account-, campagne- of advertentiegroepniveau moeten een ValueTrack-parameter bevatten die uw uiteindelijke URL invoegt, zoals {lpurl}. Als iemand op uw advertentie klikt, wordt uw uiteindelijke URL via deze parameter ingevoegd. Als u geen parameter voor invoeging van URL's aan uw trackingtemplate toevoegt, werkt de URL van uw landingspagina niet meer.

Als u meer dan 1 ValueTrack-parameter aan een URL wilt toevoegen, voegt u ze achter elkaar toe met een en-teken (&) in de URL: {lpurl}?matchtype={matchtype}&device={device}.

Opmerking: Voor dynamische zoekadvertenties en automatische targeting zijn ValueTrack-parameters vereist die de uiteindelijke URL (bijvoorbeeld {lpurl}, {escapedlpurl} en {lpurl+2}) op alle niveaus invoegen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik en volg één van de onderstaande installatie-instructies.
Een trackingtemplate met ValueTrack-parameters op campagneniveau instellen of bewerken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik bovenaan op het tabblad Instellingen en selecteer Campagne-instellingen.
  5. Voeg de kolom Trackingtemplate aan uw tabel toe.
    1. Klik boven de tabel met statistieken op het kolomicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en daarna op Kolommen aanpassen.
    2. Vouw de optie Kenmerken uit en klik op Trackingtemplate.
    3. Klik op Toepassen.
  6. Gebruik de horizontale scrollbar onderaan om over de tabel te scrollen om de toegevoegde kolom te vinden.
  7. Plaats de muisaanwijzer op een waarde in de kolom Trackingtemplate.
  8. Klik op het potloodje Edit als het verschijnt.
  9. Bewerk de trackingtemplate of geef {lpurl} op, een vraagteken en dan alle ValueTrack-parameters die u wilt gebruiken, gescheiden door en-tekens (&). Als u bijvoorbeeld de parameter {matchtype} wilt gebruiken, is uw trackingtemplate: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  10. Klik op Testen om de trackingtemplate te testen.
  11. Klik op Opslaan.
Een trackingtemplate met ValueTrack-parameters op advertentiegroepniveau instellen of bewerken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Voeg de kolom Trackingtemplate aan uw tabel toe.
    1. Klik boven de tabel met statistieken op het kolomicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en daarna op Kolommen aanpassen.
    2. Vouw de optie Kenmerken uit en klik op Trackingtemplate.
    3. Klik op Toepassen.
  5. Gebruik de horizontale scrollbar onderaan om over de tabel te scrollen om de toegevoegde kolom te vinden.
  6. Plaats de muisaanwijzer op een waarde in de kolom Trackingtemplate.
  7. Klik op het potloodje Edit als het verschijnt.
  8. Bewerk de trackingtemplate of geef {lpurl} op, een vraagteken en dan alle ValueTrack-parameters die u wilt gebruiken, gescheiden door en-tekens (&). Als u bijvoorbeeld de parameter {matchtype} wilt gebruiken, is uw trackingtemplate: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  9. Klik op Testen om de trackingtemplate te testen.
  10. Klik op Opslaan.
Een trackingtemplate met ValueTrack-parameters op advertentieniveau instellen of bewerken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertenties.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de advertentie.
  5. Klik op het potloodje Edit als het verschijnt en klik op Bewerken.
  6. Vouw de URL-opties voor advertenties uit.
  7. Bewerk de trackingtemplate of geef {lpurl} op, een vraagteken en dan alle ValueTrack-parameters die u wilt gebruiken, gescheiden door en-tekens (&). Als u bijvoorbeeld de parameter {matchtype} wilt gebruiken, is uw trackingtemplate: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  8. Klik op Testen om de trackingtemplate te testen.
  9. Klik op Opslaan.
Een trackingtemplate met ValueTrack-parameters op sitelinkniveau instellen of bewerken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de link Componenttype en selecteer Sitelink.
  5. Plaats de muisaanwijzer op een van de componenten en klik op het potloodje Edit als het verschijnt.
  6. Klik op Bewerken en vouw URL-opties voor sitelinks uit.
  7. Bewerk de trackingtemplate of geef {lpurl} op, een vraagteken en dan alle ValueTrack-parameters die u wilt gebruiken, gescheiden door en-tekens (&). Als u bijvoorbeeld de parameter {matchtype} wilt gebruiken, is uw trackingtemplate: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  8. Klik op Testen om de trackingtemplate te testen.
  9. Klik op Opslaan.
Een trackingtemplate met ValueTrack-parameters op zoekwoordniveau instellen of bewerken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content in het sectiemenu en dan op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  3. Voeg de kolom Trackingtemplate aan uw tabel toe.
    1. Klik boven de tabel met statistieken op het kolomicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en daarna op Kolommen aanpassen.
    2. Vouw de optie Kenmerken uit en klik op Trackingtemplate.
    3. Klik op Toepassen.
  4. Gebruik de horizontale scrollbar onderaan om over de tabel te scrollen om de toegevoegde kolom te vinden.
  5. Plaats de muisaanwijzer op een waarde in de nieuwe kolom Trackingtemplate en klik erop als het potloodje Edit verschijnt.
  6. Geef {lpurl}, een vraagteken en eventuele ValueTrack-parameters op die u wilt gebruiken, gescheiden door en-tekens (&). Als u bijvoorbeeld de parameter {matchtype} wilt gebruiken, is uw trackingtemplate: {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  7. Klik op Opslaan.
Een trackingtemplate met ValueTrack-parameters op het niveau van dynamische advertentiedoelen instellen of bewerken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Doelgroepen, zoekwoorden en content en dan op het paginamenu Dynamische advertentiedoelen.
    Opmerking: Misschien moet u onderaan het paginamenu klikken op + Meer om de optie Dynamisch advertentiedoel te zien.
  3. Voeg de kolom Trackingtemplate aan uw tabel toe.
    1. Klik boven de tabel met statistieken op het kolomicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en daarna op Kolommen aanpassen.
    2. Vouw de optie Kenmerken uit en klik op Trackingtemplate.
    3. Klik op Toepassen.
  4. Gebruik de horizontale scrollbar onderaan om over de tabel te scrollen om de toegevoegde kolom te vinden.
  5. Plaats de muisaanwijzer op een waarde in de nieuwe kolom Trackingtemplate en klik erop wanneer het potloodje Edit verschijnt.
  6. Geef {lpurl}, een vraagteken en eventuele ValueTrack-parameters op die u wilt gebruiken, gescheiden door en-tekens (&). Als u bijvoorbeeld de parameter {targetid} wilt gebruiken, is uw trackingtemplate: {lpurl}?targetid={targetid}.
  7. Klik op Opslaan.

Tip: Gebruik geen spaties in de URL's. Door spaties 'breken' de URL's, waardoor de tracking niet werkt.

Zo kan bij een zoekwoord dat uit 2 woorden bestaat, %20 in plaats van een spatie in uw gegevens staan. %20 vervangt de spatie zodat de URL correct blijft werken.

Beschikbare ValueTrack-parameters

Uiteindelijke URL, trackingtemplate of aangepaste parameter

Parameter Wat is het resultaat
{campaignid} De campagne-ID. (Gebruik deze parameter als u de trackinggegevens op accountniveau heeft ingesteld en wilt weten via welke campagne uw advertentie is weergegeven.)
{adgroupid} De advertentiegroep-ID. (Gebruik deze parameter als u de trackinggegevens op account- of campagneniveau heeft ingesteld en wilt weten via welke advertentiegroep uw advertentie is weergegeven.)
{feeditemid} De ID van de op een feed gebaseerde of verouderde component waarop is geklikt. Update de URL om de geüpgradede component ValueTrack voor componentupgrade te ondersteunen.
{extensionid} De ID van de op een component gebaseerde of geüpgradede component waarop is geklikt. Update de URL om de geüpgradede component ValueTrack voor componentupgrade te ondersteunen.
{targetid}

De ID van het zoekwoord (met het label 'kwd'), het doel voor de dynamische zoekadvertentie ('dsa'), het doel voor de remarketinglijst ('aud'), de productpartitie ('pla') of de hotelgroeppartitie ('hpi') die een advertentie heeft geactiveerd.

Voor meerdere doel-ID's wordt de uitvoer in de volgende volgorde getoond: aud, dsa, kwd, pla, hpi. Als u bijvoorbeeld een remarketinglijst toevoegt aan de advertentiegroep (criterium-ID 456) en de zoekwoord-ID 123 target, wordt de {targetid} vervangen door aud-456:kwd-123.

Opmerking: {targetid} omvat geen affiniteits- en in-market doelgroepen.

{loc_interest_ms} De ID van de interessante locatie die de advertentie heeft geactiveerd. Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor een lijst met locatie-ID's. Wordt alleen gerapporteerd voor campagnes die advertenties weergeven aan mensen die zoeken naar uw targetlocaties.
{loc_physical_ms} De ID van de geografische locatie van de klik. Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor een lijst met locatie-ID's. Wordt alleen gerapporteerd voor campagnes die advertenties tonen aan mensen op uw targetlocaties.
{matchtype} Het zoektype van het zoekwoord dat uw advertentie heeft geactiveerd: 'e' voor exact zoeken, 'p' voor zoeken op woordgroep of 'b' voor breed zoeken.
{network} Waar de klik vandaan komt: g voor Google Zoeken, s voor een zoekpartner, d voor het Display Netwerk, u voor een slimme Shopping-campagne, ytv voor een YouTube of vp voor een Google-videopartner.
{device} Van welk apparaat de klik afkomstig is: 'm' voor mobiel (inclusief WAP), 't' voor tablet en 'c' voor computer.
{devicemodel}

Van welk model telefoon of tablet de klik afkomstig is (bijv. 'Apple+iPhone').

Opmerking: Alleen beschikbaar voor campagnes in het Display Netwerk.

{gclid} De Google Click ID voor een klik die afkomstig is van uw advertentie.
{ifmobile:[waarde]} De waarde die u voor [waarde] heeft opgegeven, als er op uw advertentie wordt geklikt via een mobiele telefoon.
{ifnotmobile:[waarde]} De waarde die u voor [waarde] heeft opgegeven, als er op uw advertentie wordt geklikt via een computer of tablet.
{ifsearch:[waarde]} De waarde die u voor [waarde] heeft opgegeven als er op uw advertentie wordt geklikt via een site in het zoeknetwerk van Google.
{ifcontent:[waarde]} De waarde die u voor [waarde] heeft opgegeven als er op uw advertentie wordt geklikt via een site in het Google Display Netwerk.
{creative} Een unieke ID voor uw advertentie.
{keyword}

Voor het zoeknetwerk: het zoekwoord in uw account dat overeenkomt met de zoekopdracht, behalve als u een dynamische zoekadvertentie gebruikt, die een lege waarde retourneert.

Voor het Display Netwerk: het zoekwoord in uw account dat overeenkomt met de content.

{placement} De contentsite waar op uw advertentie is geklikt (voor campagnes met zoekwoordtargeting) of de overeenkomende plaatsingstargetingcriteria voor de site waar op uw advertentie is geklikt (voor campagnes met plaatsingstargeting).
{target} Een plaatsingscategorie (werkt alleen met campagnes met plaatsingstargeting).
{param1} Advertentieparameter 1, als u de AdParamService gebruikt met de Google Ads API (AdWords API)
{param2} Advertentieparameter 2, als u de AdParamService gebruikt met de Google Ads API (AdWords API)
{random} Een willekeurig door Google gemaakt getal (een 64-bits geheel getal zonder handtekening), vaak gebruikt om af te dwingen dat de pagina opnieuw wordt geladen.
{ignore} Negeert trackingelementen in uw uiteindelijke URL om de crawlbelasting op uw website te beperken. Kan alleen worden gebruikt in uw uiteindelijke URL of uiteindelijke mobiele URL.
Alleen trackingtemplate

Aanbevolen

Parameter Wat is het resultaat
{lpurl}

De uiteindelijke URL. Deze wordt genegeerd, tenzij u {lpurl} aan het begin van uw trackingtemplate plaatst. Als er geen {lpurl} aan het begin van de trackingtemplate staat, worden de volgende tekens genegeerd door escapetekens: ?, =, ", #, \t, ', en [spatie].

Voorbeeld

Uiteindelijke URL: http://example.com

Trackingtemplate: {lpurl}?matchtype={matchtype}

URL van landingspagina: http://example.com?matchtype={matchtype}

Geavanceerd

Parameter Wat is het resultaat
{lpurl+2} De uiteindelijke URL, 2 keer genegeerd. Nuttig als er sprake is van een omleidingsketen.
{lpurl+3} De uiteindelijke URL, 3 keer genegeerd. Nuttig als er sprake is van een omleidingsketen.
{unescapedlpurl} De uiteindelijke URL, niet genegeerd.
{escapedlpurl} De uiteindelijke URL, genegeerd. De volgende tekens worden genegeerd: :, /, ?, = en %.
{escapedlpurl+2} De uiteindelijke URL, 2 keer genegeerd. Nuttig als er sprake is van een omleidingsketen.
{escapedlpurl+3} De uiteindelijke URL, 3 keer genegeerd. Nuttig als er sprake is van een omleidingsketen.

Als u deze ValueTrack-parameters samen met andere URL-parameters in uw trackingtemplate wilt gebruiken, plaatst u de volgende tekens achter de ValueTrack-parameter. Als u dit niet doet, slaat uw website of het systeem van derden de informatie van uw URL-parameters wellicht niet goed op.

Parameter Locatie in trackingtemplate Gevolgd door Voorbeeld
{lpurl} Begin ? {lpurl}?
{lpurl} Niet aan het begin %3F {lpurl}%3F
{lpurl+2} Niet aan het begin %253F {lpurl+2}%253F
{lpurl+3} Niet aan het begin %25253F {lpurl+3}%25253F
{unescapedlpurl} Overal ? {unescapedlpurl}?
{escapedlpurl} Overal %3F {escapedlpurl}%3F
{escapedlpurl+2} Overal %253F {escapedlpurl+2}%253F
{escapedlpurl+3} Overal %25253F {escapedlpurl+3}%25253F

Als uw uiteindelijke URL al een vraagteken bevat, vervangt Google Ads het vraagteken in uw trackingtemplate door een en-teken (&) of door een op de juiste manier genegeerde versie van &.

Alleen uiteindelijke URL

Parameter Wat die doet
{ignore} Negeert trackingelementen in uw uiteindelijke URL om de crawlbelasting op uw website te beperken. Kan alleen worden gebruikt in uw uiteindelijke URL of uiteindelijke mobiele URL. Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d is en de landingspagina niet wordt gewijzigd door de trackinggegevens na het vraagteken in de URL, voegt u {ignore} in vóór de trackinggegevens om aan te geven dat de gegevens na {ignore} slechts trackinggegevens zijn. Hier is een voorbeeld van hoe u dat doet: http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Houd hiermee rekening wanneer u {ignore} gebruikt:

• {ignore} kan niet worden ingesloten in andere ValueTrack-parameters ({ifmobile:{ignore}} is bijvoorbeeld niet toegestaan).
  • U moet {ignore} in de uiteindelijke URL gebruiken als derden elementen in de uiteindelijke URL kunnen wijzigen wanneer iemand op uw advertentie klikt. Meer informatie over ons redactionele beleid

Voorbeeld

Uiteindelijke URL: http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Trackinggegevens: p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Als de landingspagina niet wordt gewijzigd door de trackinggegevens na het vraagteken in de URL, kunt u {ignore} toevoegen vóór de trackinggegevens om aan te geven dat de gegevens na {ignore} slechts trackinggegevens zijn.

Uiteindelijke URL met {ignore}

http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Alleen Shopping-campagnes

U kunt de volgende parameters gebruiken voor Shopping-productadvertenties.

Parameter Wat is het resultaat
{adtype}

Voor Shopping-productadvertenties wordt een van de volgende opties geretourneerd:

• 'pla' als de klik afkomstig is van een Shopping-advertentie.
  • 'pla_multichannel' als de aangeklikte Shopping-advertentie opties voor zowel 'online' als 'lokale' Shopping-kanalen bevatte.

• 'pla_with_promotion' als er een speciale promotie is weergegeven in de aangeklikte Shopping-advertentie.

• 'pla_with_pog' als de klik afkomstig is van een Shopping-advertentie waarvoor 'Aankopen op Google' is aangezet.

{merchant_id} De ID van het Merchant Center-account dat rechtstreeks eigenaar is van de aangeklikte Shopping-advertentie.
{product_channel} Het type Shopping-kanaal ('online' of 'lokaal') dat wordt gebruikt voor de verkoop van het product in de Shopping-advertentie. Als een advertentie opties bevat voor beide Shopping-kanalen, wordt bij {product_channel} het type aangeklikte kanaal getoond ('online' of 'lokaal') en wordt bij {adtype} 'pla_multichannel' getoond.
{product_id} De ID van het product in de aangeklikte advertentie, zoals aangegeven in uw Merchant Center-gegevensfeed.
{product_country} Het land van verkoop voor het product in de aangeklikte advertentie.
{product_language} De taal van uw productinformatie, zoals aangegeven in uw Merchant Center-gegevensfeed.
{product_partition_id} De unieke ID voor de productgroep waartoe de aangeklikte productadvertentie behoort.
{store_code} Voor lokale producten in Shopping-campagnes wordt de unieke ID van de winkel in de buurt weergegeven. Deze parameter heeft een limiet van 60 tekens.

Alleen videocampagnes

Parameter Wat is het resultaat
{adgroupid} De advertentiegroep-ID. (Gebruik deze parameter als u de trackinggegevens op account- of campagneniveau heeft ingesteld en wilt weten via welke advertentiegroep uw advertentie is weergegeven.)
{campaignid} De campagne-ID. (Gebruik deze parameter als u de trackinggegevens op accountniveau heeft ingesteld en wilt weten via welke campagne uw advertentie is weergegeven.)
{creative} Een unieke ID voor uw advertentie.
{device} Van welk apparaat de klik afkomstig is: 'm' voor mobiel (inclusief WAP), 't' voor tablet en 'c' voor computer.
{loc_interest_ms} De ID van de interessante locatie die de advertentie heeft geactiveerd. Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor een lijst met locatie-ID's. Wordt alleen gerapporteerd voor campagnes die advertenties weergeven aan mensen die zoeken naar uw targetlocaties.
{loc_physical_ms} De ID van de geografische locatie van de klik. Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor een lijst met locatie-ID's. Wordt alleen gerapporteerd voor campagnes die advertenties tonen aan mensen op uw targetlocaties.
{network}
{placement} De contentsite waar op uw advertentie is geklikt (voor campagnes met zoekwoordtargeting) of de overeenkomende plaatsingstargetingcriteria voor de site waar op uw advertentie is geklikt (voor campagnes met plaatsingstargeting).
{sourceid}

Alleen hotelcampagnes

Parameter Wat is het resultaat
{hotelcenter_id} De ID van het Hotel Center-account dat is gekoppeld aan de campagne die de advertentie heeft gegenereerd toen erop werd geklikt.
{hotel_id} De hotel-ID van het hotel uit de hotelfeed van het gekoppelde account.
{hotel_partition_id} De unieke ID van de hotelgroep waartoe de aangeklikte hoteladvertentie behoort.
{hotel_adtype}
  • Hotel als er op een advertentie voor een hotel is geklikt.
  • Kamer als er op een advertentie voor een kamerpakket is geklikt.
{travel_start_day} {travel_start_month} {travel_start_year} De dag, de maand en het jaar van de incheckdatum die in de advertentie wordt weergegeven.
{travel_end_day} {travel_end_month} {travel_end_year} De dag, de maand en het jaar van de uitcheckdatum die in de advertentie wordt weergegeven.
{advanced_booking_window} Het aantal dagen tussen de datum van de advertentieklik en de incheckdatum waarvoor wordt geadverteerd (bijv. '3' voor een advertentie met een incheckdatum van 8 juni waarop op 5 juni is geklikt).
{date_type}
  • Standaard als Google de start- en einddatum heeft geselecteerd (om de prijzen te tonen die van toepassing zijn op de gebruiker).
  • Geselecteerd als de eindgebruiker zelf de datums heeft gekozen in een datumkiezer.
{number_of_adults} Het aantal volwassenen dat in de kamer verblijft die wordt weergegeven in de advertentie.
{price_displayed_total} De totale kosten van de kamer die aan de gebruiker worden weergegeven in de lokale valuta van de gebruiker.
{price_displayed_tax} Het bedrag aan belastingen en kosten dat aan de gebruiker wordt weergegeven in de lokale valuta van de gebruiker.
{user_currency} De valutacode van 3 letters die de lokale valuta van de gebruiker aangeeft. Dit is ook de valuta voor {price_displayed_total} en {price_displayed_tax}. Bijvoorbeeld 'USD' of 'CAD'.
{user_language} De taalcode van 2 letters die de weergavetaal van de advertentie aangeeft. Bijvoorbeeld 'en' of 'fr'.
{adtype} Het type reisadvertentie waarop is geklikt.
  • 'travel_booking' als er op een boekingsmodule is geklikt.
  • 'travel_promoted' als er op een advertentie ter promotie van accommodatie is geklikt.
{rate_rule_id} De ID van een speciale prijs waarop is geklikt. Adverteerders voor reizen kunnen voorwaardelijke tarieven toepassen op specifieke gebruikers (zoals leden van een loyaliteitsprogramma), specifieke apparaten (bijvoorbeeld korting voor mobiele gebruikers) en specifieke landen.

Campagnes met advertenties voor het genereren van vraag

Deze ValueTrack-parameters worden niet ondersteund voor advertenties voor het genereren van vraag:

• {placement}
  • {target}
  • {keyword}
  • {ifsearch:[waarde]}
  • {ifcontent:[waarde]}

Bekijk de beschikbare ValueTrack-parameters voor de ondersteunde waarden.

Performance Max-campagnes

Sommige ValueTrack-parameters worden helemaal ondersteund in Performance Max-campagnes. Parameters met beperkte ondersteuning zijn alleen van toepassing op sommige kanalen of advertentie-indelingen in de campagne.

Parameter Compatibiliteit Wat is het resultaat
{adtype} Beperkte ondersteuning Het type advertentie waarop is geklikt.
  • 'pla' als de klik afkomstig is van een Shopping-advertentie.
  • 'pla_multichannel' als de aangeklikte Shopping-advertentie opties voor zowel 'online' als 'lokale' Shopping-kanalen bevatte.
  • 'pla_with_promotion' als er een speciale promotie is weergegeven in de aangeklikte Shopping-advertentie.
  • 'pla_with_pog' als de klik afkomstig is van een Shopping-advertentie waarvoor 'Aankopen op Google' is aangezet.
{campaignid} Helemaal ondersteund De campagne-ID. (Gebruik deze parameter als u de trackinggegevens op accountniveau heeft ingesteld en wilt weten via welke campagne uw advertentie is weergegeven.)
{device} Helemaal ondersteund Van welk apparaat de klik afkomstig is: 'm' voor mobiel (inclusief WAP), 't' voor tablet en 'c' voor computer.
{gclid} Beperkte ondersteuning De Google Click ID voor een klik die afkomstig is van uw advertentie.
{ifmobile:[waarde]} Helemaal ondersteund De waarde die u voor [waarde] heeft opgegeven, als er op uw advertentie wordt geklikt via een mobiele telefoon.
{ifnotmobile:[waarde]} Helemaal ondersteund De waarde die u voor [waarde] heeft opgegeven, als er op uw advertentie wordt geklikt via een computer of tablet.
{loc_interest_ms} Helemaal ondersteund De ID van de interessante locatie die de advertentie heeft geactiveerd. Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor een lijst met locatie-ID's. Wordt alleen gerapporteerd voor campagnes die advertenties weergeven aan mensen die zoeken naar uw targetlocaties.
{loc_physical_ms} Helemaal ondersteund De ID van de geografische locatie van de klik. Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor een lijst met locatie-ID's. Wordt alleen gerapporteerd voor campagnes die advertenties tonen aan mensen op uw targetlocaties.
{lpurl} Helemaal ondersteund

De uiteindelijke URL. Deze wordt genegeerd, tenzij u {lpurl} aan het begin van uw trackingtemplate plaatst. Als er geen {lpurl} aan het begin van de trackingtemplate staat, worden de volgende tekens genegeerd door escapetekens: ?, =, ", #, \t, ', en [spatie].

Voorbeeld

Uiteindelijke URL: http://example.com

Trackingtemplate: {lpurl}?matchtype={matchtype}

URL van landingspagina: http://example.com?matchtype={matchtype}

{lpurl+2} Helemaal ondersteund De uiteindelijke URL, 2 keer genegeerd. Nuttig als er sprake is van een omleidingsketen.
{lpurl+3} Helemaal ondersteund De uiteindelijke URL, 3 keer genegeerd. Nuttig als er sprake is van een omleidingsketen.
{merchant_id} Beperkte ondersteuning De ID van het Merchant Center-account dat rechtstreeks eigenaar is van de aangeklikte Shopping-advertentie.
{product_channel} Beperkte ondersteuning Het type Shopping-kanaal ('online' of 'lokaal') dat wordt gebruikt voor de verkoop van het product in de Shopping-advertentie. Als een advertentie opties bevat voor beide Shopping-kanalen, wordt bij {product_channel} het type aangeklikte kanaal getoond ('online' of 'lokaal') en wordt bij {adtype} 'pla_multichannel' getoond.
{product_country} Beperkte ondersteuning Het land van verkoop voor het product in de aangeklikte advertentie.
{product_id} Beperkte ondersteuning De ID van het product in de aangeklikte advertentie, zoals aangegeven in uw Merchant Center-gegevensfeed.
{product_language} Beperkte ondersteuning De taal van uw productinformatie, zoals aangegeven in uw Merchant Center-gegevensfeed.
{random} Helemaal ondersteund Een willekeurig door Google gemaakt getal (een 64-bits geheel getal zonder handtekening), vaak gebruikt om af te dwingen dat de pagina opnieuw wordt geladen.