Seurannan määrittäminen ValueTrack-parametrien avulla

ValueTrack-parametrien avulla voidaan kerätä tietoja mainosklikkausten lähteistä. Lisäämällä näitä parametreja mainoksiisi ja kampanjoihisi voit selvittää esimerkiksi sen, ovatko mainostesi klikkaukset peräisin mobiililaitteista, ja jos ovat, niin missä kyseiset mobiililaitteet sijaitsivat mainoksen klikkaushetkellä.

Tässä artikkelissa on kuvattu vaiheet, joita on noudatettava, jotta ValueTrack-parametrit voidaan lisätä URL-valintoihin. Suosittelemme ValueTrack-parametrien käyttämistä seurantamallissa, mutta voit myös lisätä niitä lopulliseen URL-osoitteeseen ja muokattuihin parametreihin.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos ValueTrack-parametrit ja seuranta ovat sinulle uusia asioita, tutustu ensin ValueTrack-parametreihin sekä seurannan ja uudelleenohjausten hallintaan URL-valinnoilla.

Toimintaperiaate

Tili‑, kampanja‑ ja mainosryhmätason seurantamalleissa on oltava lopullisen URL-osoitteen lisäämiseen käytettävä ValueTrack-parametri, kuten {lpurl}. Kun mainostasi klikataan, nämä parametrit lisäävät lopullisen URL-osoitteen. Jos et sisällytä URL-osoitteen lisäysparametria seurantamalliisi, aloitussivusi URL-osoite katkeaa.

Haluatko lisätä useamman kuin yhden ValueTrack-parametrin yhteen URL-osoitteeseen? Liitä ne URL-osoitteeseesi käyttämällä &-merkkiä seuraavalla tavalla: {lpurl}?matchtype={matchtype}&device={device}.

Muistettavaa

Dynaamiset hakumainokset ja automaattiset kohteet edellyttävät ValueTrack-parametreja, jotka lisäävät lopullisen URL-osoitteen (esim. {lpurl}, {escapedlpurl}, {lpurl+2}) kaikilla tasoilla.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Ennen aloitusta sinun on mahdollisesti lisättävä Seurantamalli-sarake taulukkoosi:

1. Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi.
  2. Valitse välilehti siltä tasolta, jolla haluat testata laskeutumissivusi.
  3. Valitse Sarakkeet ja sitten Muokkaa sarakkeita…
  4. Laajenna Attribuutit-vaihtoehto ja valitse Seurantamalli.
  5. Klikkaa Käytä.
Seurantamallin määrittäminen tai muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla tilitasolla
  1. Klikkaa Kampanjat‑välilehteä.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Jaettu kirjasto.
  3. Valitse URL-valinnat.
  4. Valitse Seurantamalli-kohdan vierestä Muokkaa.
  5. Kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää.
    • Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on seuraava: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  6. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen tai muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla kampanjatasolla
  1. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  2. Vie hiiri minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan kohteen päälle.
  3. Klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  4. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on seuraava: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  5. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen tai muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla mainosryhmätasolla
  1. Klikkaa Mainosryhmät-välilehteä.
  2. Vie hiiri minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan kohteen päälle.
  3. Klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  4. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on seuraava: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  5. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen tai muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla mainostasolla
  1. Klikkaa Mainokset-välilehteä.
  2. Vie hiiri mainoksen päälle.
  3. Klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  4. Laajenna Mainoksen URL-valinnat.
  5. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on seuraava: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  6. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen tai muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla sivustolinkkitasolla
  1. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Laajenna Näytä: Sivustolinkkilaajennukset ja valitse Sivustolinkkilaajennukset.
  3. Vie hiiri jonkin laajennuksen päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  4. Laajenna Sivustolinkin URL-valinnat (tarkennettu).
  5. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on seuraava: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  6. Klikkaa Tallenna.

Voit myös määrittää tai muokata seurantamalliasi yritystiedoissasi.

1. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Jaettu kirjasto.
  2. Laajenna Yritystiedot ja valitse sitten Sivustolinkin pääsyöte.
  3. Vie hiiri jonkin SitelinkTrackingUrl-sarakkeessa olevan sivustolinkin päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  4. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on seuraava: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  5. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen tai muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla avainsanatasolla tai automaattisten kohteiden tasolla
  1. Klikkaa Avainsanat- tai Automaattiset kohteet ‑välilehteä.
  2. Valitse Sarakkeet ja sitten Muokkaa sarakkeita.
  3. Valitse Attribuutit-vaihtoehto Valitse tiedot -kohdasta.
  4. Etsi attribuuttiluettelosta Seurantamalli ja valitse Lisää.
  5. Valitse ikkunan alareunasta Käytä.
  6. Vie hiiren kohdistin minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan merkinnän päälle ja klikkaa sitä, kun kynäkuvake tulee näkyviin.
  7. Kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on seuraava: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  8. Klikkaa Tallenna.

Vinkki

Älä käytä välilyöntejä URL-osoitteissasi, sillä muuten ne katkeavat ja seuranta ei toimi.

Tiedoissasi saattaa näkyä merkintä %20 välilyönnin sijaan esimerkiksi kahdesta sanasta muodostuvan avainsanan välissä. Merkintää %20 käytetään välilyönnin sijaan, jotta URL-osoite toimii oikein.

Käytettävissä olevat ValueTrack-parametrit

Lopullinen URL, seurantamalli tai muokattu parametri
Parametri Parametrin palauttama arvo
{campaignid} Kampanjatunnus. (Käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tilitasolla ja haluat tietää, mikä kampanja näytti mainoksesi.)
{adgroupid} Mainosryhmän tunnus. (Käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tili- tai kampanjatasolla ja haluat tietää, mikä mainosryhmä näytti mainoksesi.)
{feeditemid} Klikatun laajennuksen tunnus
{targetid}

Tunnus, joka viittaa mainoksen käynnistäneeseen avainsanaan (kwd), dynaamisen hakumainoksen kohteeseen (dsa), uudelleenmarkkinointiluettelon kohteeseen (aud) tai tuoteosioon (pla)

Jos kohteiden tunnuksia on monta, tulokset näytetään tässä järjestyksessä: aud, dsa, kwd, pla. Jos esimerkiksi lisäät mainosryhmääsi uudelleenmarkkinointiluettelon (ehdon tunnus 456) ja kohdistat mainonnan avainsanan tunnukseen 123, niin {targetid} korvataan arvolla aud-456:kwd-123.

{loc_interest_ms} Mainoksen näyttämistä avustaneen kiinnostavan sijainnin tunnus. Katso sijaintitunnukset kehittäjien verkkosivustolta. Raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joissa näytetään mainoksia kohdistusalueitasi hakeville käyttäjille.
{loc_physical_ms} Klikkauksen maantieteellisen sijainnin tunnus. Katso sijaintitunnukset kehittäjien verkkosivustolta. Raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joissa näytetään mainoksia kohdistusalueillasi oleville käyttäjille.
{matchtype} Mainoksesi käynnistäneen avainsanan hakutyyppi: e (tarkka haku), p (ilmaushaku) tai b (laaja haku).
{network} Klikkauksen alkuperä: g (Google-haku), s (hakukumppani) tai d (Display-verkosto).
{device} Laite, josta klikkaus tuli: m (mobiililaite, mukaan lukien WAP-laitteet), t (tabletti) ja c (tietokone).
{devicemodel} Puhelimen tai tabletin malli, josta klikkaus tuli (esimerkiksi Apple+iPhone). Huom. Tämä on käytettävissä vain Display-verkoston kampanjoissa.
{gclid} Googlen klikkaustunnus, joka on peräisin mainoksesi klikkauksesta.
{ifmobile:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi klikattiin matkapuhelimesta.
{ifnotmobile:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi klikattiin tietokoneesta tai tabletista.
{ifsearch:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi klikattiin Google-hakuverkoston sivustolta.
{ifcontent:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi klikattiin Google Display ‑verkoston sivustolta.
{creative} Mainoksesi yksilöllinen tunnus.
{keyword} Hakuverkostossa hakulauseketta vastaava tilisi avainsana (paitsi käytettäessä dynaamista hakumainosta, jolloin palautettava arvo on tyhjä). Display-verkostossa sisältöä vastaava tilisi avainsana.
{placement} Sisältösivusto, jolla mainostasi klikattiin (avainsanoihin kohdistetuissa kampanjoissa), tai sen sivuston vastaavaan sijoitteluun kohdistamisen ehto, jolla mainostasi klikattiin (sijoitteluun kohdistetuissa kampanjoissa).
{target} Sijoitteluluokka (toimii vain sijoitteluun kohdistetuissa kampanjoissa).
{param1} Creative-parametri 1, kun käytät AdParamService-parametria Google Ads ‑sovellusliittymässä (AdWords-sovellusliittymässä)
{param2} Creative-parametri 2, kun käytät AdParamService-parametria Google Ads ‑sovellusliittymässä (AdWords-sovellusliittymässä)
{random} Googlen luoma satunnainen numero (etumerkitön 64-bittinen kokonaisluku), jota käytetään yleisesti sivun päivityksen pakottamiseen.
{adposition} Sijainti sivulla, jolla mainoksesi näytettiin (esimerkiksi arvo 1t2 tarkoittaa, että mainoksesi näytettiin sivun 1 yläosan sijainnissa 2).
{ignore} Tämä parametri ohittaa lopullisen URL-osoitteen seurantaelementit, jotta indeksointi ei ruuhkaudu verkkosivustollasi. Sitä voidaan käyttää vain lopullisessa URL-osoitteessa tai lopullisessa mobiili-URL-osoitteessa.
Vain seurantamalli

Suositus

Parametri Parametrin palauttama arvo
{lpurl}

Lopullinen URL-osoite. Ohitetaan, ellet lisää {lpurl}-parametria seurantamallisi alkuun. Jos {lpurl} ei ole seurantamallin alussa, se ohittaa merkit ?, =, ", #, \t ja ' sekä [välilyönnin].

Esimerkki
Lopullinen URL: http://example.com
Seurantamalli: {lpurl}?matchtype={matchtype}
Aloitussivun URL-osoite: http://example.com?matchtype={matchtype}

Tarkennettu

Parametri Parametrin palauttama arvo
{lpurl+2} Lopullinen URL-osoite kahdesti ohitettuna. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{lpurl+3} Lopullinen URL-osoite kolmesti ohitettuna. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{unescapedlpurl} Lopullinen URL-osoite ohittamattomana.
{escapedlpurl} Lopullinen URL-osoite ohitettuna. Ohittaa merkit :, /, ?, = ja %.
{escapedlpurl+2} Lopullinen URL-osoite kahdesti ohitettuna. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{escapedlpurl+3} Lopullinen URL-osoite kolmesti ohitettuna. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.

Tärkeää

Jos haluat käyttää näitä ValueTrack-parametreja muiden URL-parametrien kanssa seurantamallissasi, lisää seuraavat merkit ValueTrack-parametrin perään. Muutoin verkkosivustosi tai kolmannen osapuolen järjestelmäsi ei välttämättä tallenna URL-parametreistasi saapuvia tietoja oikein.

Parametri Sijainti seurantamallissa Parametrin jälkeen tuleva teksti Esimerkki
{lpurl} Alussa ? {lpurl}?
{lpurl} Ei alussa %3F {lpurl}%3F
{lpurl+2} Ei alussa %253F {lpurl+2}%253F
{lpurl+3} Ei alussa %25253F {lpurl+3}%25253F
{unescapedlpurl} Missä tahansa ? {unescapedlpurl}?
{escapedlpurl} Missä tahansa %3F {escapedlpurl}%3F
{escapedlpurl+2} Missä tahansa %253F {escapedlpurl+2}%253F
{escapedlpurl+3} Missä tahansa %25253F {escapedlpurl+3}%25253F

Jos lopullisessa URL-osoitteessasi on jo kysymysmerkki, Google Ads korvaa kysymysmerkin seurantamallissa et-merkillä (&) tai oikein ohitetulla et-merkin versiolla.

Vain lopullinen URL
Parametri Toiminta
{ignore} Tämä parametri ohittaa lopullisen URL-osoitteen seurantaelementit, jotta indeksointi ei ruuhkaudu verkkosivustollasi. Se on käytettävissä ainoastaan lopullisessa URL-osoitteessa tai lopullisessa mobiili-URL-osoitteessa. Jos lopullinen URL-osoite on esimerkiksi http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d eivätkä kysymysmerkin jälkeen kirjoitetut seurantatiedot aiheuta aloitussivun vaihtumista, voit lisätä {ignore}-parametrin seurantatietojesi edelle osoittaaksesi, että loppuosa on pelkkää seurantatietoa. Osoite voi näyttää esimerkiksi tältä: http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Seuraavat seikat on syytä pitää mielessä käytettäessä {ignore}-parametria:

• {ignore}-parametria ei voi upottaa muihin ValueTrack-parametreihin (esim. {ifmobile:{ignore}} ei ole sallittu).
  • {ignore}-parametria on käytettävä lopullisessa URL-osoitteessa, jos kolmas osapuoli pystyy muokkaamaan mitä tahansa lopullisen URL-osoitteen osaa, kun käyttäjä klikkaa mainostasi. Lisätietoja

Esimerkki

Lopullinen URL-osoite: http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d
Seurantatiedot: p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Jos URL-osoitteen kysymysmerkin jälkeen kirjoitetut seurantatiedot eivät aiheuta aloitussivun vaihtumista, voit lisätä {ignore}-parametrin seurantatietojesi edelle osoittaaksesi, että loppuosa on pelkkää seurantatietoa.

Lopullinen URL ja {ignore}
http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Vain Shopping-kampanjat

Voit käyttää alla olevia parametreja Shopping-tuotemainoksissa.

Parametri Parametrin palauttama arvo
{adtype}

Parametri palauttaa jonkin seuraavista arvoista Shopping-tuotemainosten yhteydessä:

• pla, jos klikkaus on lähtöisin Shopping-mainoksesta
  • pla_multichannel, jos klikattu Shopping-mainos sisälsi verkkokanavia ja paikallisia Shopping-kanavia

• pla_with_promotion, jos klikattu Shopping-mainos näytti kauppiaan tarjouksen

• pla_with_pog, jos klikkaus on peräisin Ostot Googlessa ‑ominaisuutta käyttävästä Shopping-mainoksesta.

{merchant_id} Klikatun Shopping-mainoksen suoraan omistavan Google Kauppiasportaali ‑tilin tunnus
{product_channel} Sen Shopping-kanavan tyyppi (verkko tai paikallinen), jossa klikatussa Shopping-mainoksessa näytettävää tuotetta myydään. Jos mainos sisältää molemmat Shopping-kanavien tyypit, {product_channel} näyttää klikatun kanavan tyypin (verkko tai paikallinen) ja {adtype} näyttää arvon pla_multichannel.
{product_id} Klikatussa mainoksessa näytetyn tuotteen tunnus Kauppiasportaalin tietosyötteen mukaisesti.
{product_country} Klikatussa mainoksessa olevan tuotteen myyntimaa.
{product_language} Tuotetietojen kieli Kauppiasportaalin tietosyötteen mukaisesti.
{product_partition_id} Sen tuoteryhmän yksilöllinen tunnus, johon klikattu tuotemainos kuuluu.
{store_code} Shopping-kampanjoiden paikallisille tuotteille on käytössä paikallisen kaupan yksilöllinen tunnus. Tässä parametrissa voi olla enintään 60 merkkiä.

Voit käyttää alla olevia parametreja Showcase Shopping ‑mainoksissa.

Showcase Shopping ‑mainokset ovat käytettävissä seuraavissa maissa:

• Australia
  • Brasilia
  • Kanada
  • Saksa
  • Ranska
  • Hongkong
  • Irlanti
  • Intia
  • Indonesia
  • Malesia
  • Alankomaat
  • Uusi-Seelanti
  • Filippiinit
  • Singapore
  • Etelä-Afrikka
  • Ruotsi
  • Taiwan
  • Arabiemiirikunnat
  • Iso-Britannia
  • Yhdysvallat

Voit luoda Showcase Shopping ‑mainoksia Google Adsissa ja Google Ads ‑sovellusliittymässä (AdWords‑sovellusliittymä). Jos haluat mainostaa yksittäisiä tuotteita, tutustu Shopping-tuotemainoksiin

Parametri Parametrin palauttama arvo
{adtype} Parametri palauttaa jonkin seuraavista arvoista Showcase Shopping ‑mainosten yhteydessä (katso Shopping-tuotemainoksia koskevat arvot edellä olevasta taulukosta):
  • showcase_category: luokan linkin klikkaus
    • {product_country} palauttaa kampanjan myyntimaan.
    • Seuraavat parametrit palautetaan tyhjinä:
      • {merchant_id}
      • {product_channel}
      • {product_id}
      • {product_language}
      • {product_partition_id}
      • {store_code}.
  • showcase_timed_engagement: mainoksen parissa vietetään 10 sekuntia
  • showcase_product: yhden kanavan tuotteen klikkaus
  • showcase_product_with_POG: sellaisen tuotteen klikkaus, jolla on ostoja Googlessa
  • showcase_product_with_promotion: sellaisen tuotteen klikkaus, jolla on kauppiaan tarjous
  • showcase_product_multichannel: monikanavatuotteen klikkaus
    • {product_channel} näyttää kanavan (online tai local).
  • showcase_local_store: paikallisen julkisivun linkin klikkaus
    • {product_country} palauttaa kampanjan myyntimaan.
    • {channel} palauttaa arvon local.
    • Seuraavat parametrit palautetaan tyhjinä:
      • {merchant_id}
      • {product_language}
      • {product_partition_id}.
{ifshoppingproduct:[value]} Jos joku klikkaa yksittäistä tuotetta joko Shopping-tuotemainoksesta tai Showcase Shopping ‑mainoksesta, arvolle [value] määritetty arvo palautetaan.
{ifshoppingcreative:[value]} Jos klikkaus ei koske yksittäistä tuotetta, kuten showcase-mainosta, arvolle [value] määritetty arvo palautetaan.

Vain videokampanjat

Parametri Parametrin palauttama arvo

{adgroupid}

Mainosryhmän tunnus. (Käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tili- tai kampanjatasolla ja haluat tietää, mikä mainosryhmä näytti mainoksesi.)

{campaignid}

Kampanjatunnus. (Käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tilitasolla ja haluat tietää, mikä kampanja näytti mainoksesi.)

{creative}

Mainoksesi yksilöllinen tunnus.

{device}

Laite, josta klikkaus tuli: m (mobiililaite, mukaan lukien WAP-laitteet), t (tabletti) ja c (tietokone).

{loc_interest_ms}

Mainoksen näyttämistä avustaneen kiinnostavan sijainnin tunnus. Katso sijaintitunnukset kehittäjien verkkosivustolta. Raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joissa näytetään mainoksia kohdistusalueitasi hakeville käyttäjille.

{loc_physical_ms}

Klikkauksen maantieteellisen sijainnin tunnus. Katso sijaintitunnukset kehittäjien verkkosivustolta. Raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joissa näytetään mainoksia kohdistusalueillasi oleville käyttäjille.

{network}

{placement}

Sisältösivusto, jolla mainostasi klikattiin (avainsanoihin kohdistetuissa kampanjoissa), tai sen sivuston vastaavaan sijoitteluun kohdistamisen ehdot, jolla mainostasi klikattiin (sijoitteluun kohdistetuissa kampanjoissa).
{sourceid}