Opsæt sporing med ValueTrack-parametre

ValueTrack-parametre bruges til at spore oplysninger om kilden for et annonceklik. Når du føjer disse parametre til dine annoncer og kampagner, kan du se, om de personer, der klikkede på dine annoncer, brugte mobilenheder, hvor de kom fra, da de klikkede på dine annoncer, og meget mere.

I denne artikel kan du læse om de trin, du skal følge, for at tilføje ValueTrack-parametre i "Webadresseindstillinger". Vi foreslår, at du bruger ValueTrack-parametre i din sporingsskabelon, men du kan også indsætte dem i din endelige webadresse og i tilpassede parametre.

Før du begynder...

Hvis du ikke har brugt ValueTrack-parametre før eller ikke ved, hvordan sporing fungerer, anbefaler vi, at du gennemgår Om ValueTrack-parametre og Administrer sporing og omdirigeringer i "Valgmuligheder for webadresse", inden du går i gang.

Sådan fungerer det

Sporingsskabeloner på konto-, kampagne- eller annoncegruppeniveau skal indeholde en ValueTrack-parameter, der indsætter din endelige webadresse, f.eks. {lpurl}. Når der klikkes på din annonce, indsætter disse parametre din endelige webadresse. Hvis du ikke medtager en parameter til webadresseindsættelse i din sporingsskabelon, ødelægges din webadresse for landingssiden.

Vil du føje mere end én ValueTrack-parameter til en enkelt webadresse? Du tilføjer dem blot efter hinanden i din webadresse adskilt med et og-tegn (&): {lpurl}?matchtype={matchtype}&device={device}.

Husk!

Dynamiske søgeannoncer og automatiske mål kræver ValueTrack-parametre, der indsætter den endelige webadresse (f.eks. {lpurl}, {escapedlpurl} eller {lpurl+2}) på alle niveauer.

Vejledning

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

Før du begynder, skal du måske føje kolonnen "Sporingsskabelon" til din tabel:

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen på det niveau, hvor du ønsker at teste din landingsside.
  3. Klik på Kolonner, og vælg derefter Rediger kolonner…
  4. Udvid indstillingen Attributter, og klik på "Sporingsskabelon".
  5. Klik på Anvend.
Konfigurer eller rediger en sporingsskabelon med ValueTrack-parametre på kontoniveau
  1. Klik på fanen Kampagner.
  2. Klik på Delt samling på den venstre menu.
  3. Klik på Webadresseindstillinger.
  4. Klik på Rediger ud for "Sporingsskabelon".
  5. Indtast {lpurl}, et spørgsmålstegn, og derefter de ValueTrack-parametre, du gerne vil bruge (adskilt af og-tegn (&)).
    • Hvis du f.eks. vil bruge parameteren {matchtype}, ser din sporingsskabelon således ud: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  6. Klik på Gem.
Opsæt eller rediger en sporingsskabelon med ValueTrack-parametre på kampagneniveau
  1. Klik på fanen Indstillinger.
  2. Hold markøren over en post i kolonnen "Sporingsskabelon".
  3. Klik på blyantikonet, når det vises.
  4. Rediger sporingsskabelonen, eller indtast {lpurl}, et spørgsmålstegn og eventuelle ValueTrack-parametre, du ønsker at bruge (adskilt af &-tegn). Hvis du f.eks. vil bruge parameteren {matchtype}, ser din sporingsskabelon således ud: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  5. Klik på Gem.
Opsæt eller rediger en sporingsskabelon med ValueTrack-parametre på annoncegruppeniveau
  1. Klik på fanen Annoncegrupper.
  2. Hold markøren over en post i kolonnen "Sporingsskabelon".
  3. Klik på blyantikonet, når det vises.
  4. Rediger sporingsskabelonen, eller indtast {lpurl}, et spørgsmålstegn og eventuelle ValueTrack-parametre, du ønsker at bruge (adskilt af &-tegn). Hvis du f.eks. vil bruge parameteren {matchtype}, ser din sporingsskabelon således ud: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  5. Klik på Gem.
Opsæt eller rediger en sporingsskabelon med ValueTrack-parametre på annonceniveau
  1. Klik på fanen Annoncer.
  2. Hold markøren over annoncen.
  3. Klik på blyantikonet, når det vises.
  4. Udvid Indstillinger for annoncewebadresse.
  5. Rediger sporingsskabelonen, eller indtast {lpurl}, et spørgsmålstegn og eventuelle ValueTrack-parametre, du ønsker at bruge (adskilt af &-tegn). Hvis du f.eks. vil bruge parameteren {matchtype}, ser din sporingsskabelon således ud: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  6. Klik på Gem.
Opsæt eller rediger en sporingsskabelon med ValueTrack-parametre på undersidelinkniveau
  1. Klik på fanen Annonceudvidelser.
  2. Udvid Vis: Udvidelser med undersidelinks, og vælg Udvidelser med undersidelinks.
  3. Hold markøren over en af udvidelserne, og klik på blyanten, når den vises.
  4. Udvid Indstillinger for undersidelink til webadresse (avancerede).
  5. Rediger sporingsskabelonen, eller indtast {lpurl}, et spørgsmålstegn og eventuelle ValueTrack-parametre, du ønsker at bruge (adskilt af &-tegn). Hvis du f.eks. vil bruge parameteren {matchtype}, ser din sporingsskabelon således ud: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  6. Klik på Gem.

Alternativt kan du opsætte eller redigere din sporingsskabelon i dine virksomhedsdata.

1. Klik på Delt samling på menuen til venstre.
  2. Udvid Virksomhedsdata, og vælg Primært undersidelinkfeed.
  3. Hold markøren over et af undersidelinkene i kolonnen Webadresse for sporing af undersidelinks, og klik på blyanten, når den vises.
  4. Rediger sporingsskabelonen, eller indtast {lpurl}, et spørgsmålstegn og eventuelle ValueTrack-parametre, du ønsker at bruge (adskilt af &-tegn). Hvis du f.eks. vil bruge parameteren {matchtype}, ser din sporingsskabelon således ud: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  5. Klik på Gem.
Konfigurer eller rediger en sporingsskabelon med ValueTrack-parametre på søgeordsniveau eller automatisk målniveau
  1. Klik på fanen Søgeord eller fanen Automatiske mål.
  2. Klik på Kolonner, og vælg derefter Rediger kolonner.
  3. Vælg Attributter under "Vælg metrics".
  4. Find "Sporingsskabelon" på listen over attributter, og klik på Tilføj.
  5. Klik på Anvend nederst i vinduet.
  6. Hold markøren over en post i den nye kolonne "Sporingsskabelon", og klik, når der vises en blyant.
  7. Indtast {lpurl}, et spørgsmålstegn, og derefter de ValueTrack-parametre, du gerne vil bruge (adskilt af og-tegn (&)). Hvis du f.eks. vil bruge parameteren {matchtype}, ser din sporingsskabelon således ud: {lpurl}?matchtype={matchtype}
  8. Klik på Gem.

Tip!

Husk! Der må ikke være mellemrum i dine webadresser. Mellemrum vil "afbryde" dine webadresser, og sporingen vil ikke fungere.

Du ser muligvis %20 i dine data i stedet for et mellemrum mellem ord, som når du har et søgeord, der består af to ord. %20 benyttes til at erstatte mellemrummet, så din webadresse fortsat vil fungere korrekt.

Tilgængelige ValueTrack-parametre

Endelig webadresse, sporingsskabelon eller tilpasset parameter
Parameter Hvad returnerer den?
{campaignid} Kampagne-id'et.Brug dette, når du har konfigureret dine sporingsoplysninger på kontoniveau og vil vide, hvilken kampagne der viste din annonce.
{adgroupid} Annoncegruppe-id'et.Brug dette, når du har konfigureret dine sporingsoplysninger på konto- eller kampagneniveau og vil vide, hvilken annoncegruppe der viste din annonce.
{feeditemid} Id for den udvidelse, der blev klikket på.
{targetid}

Id'et for det søgeord (med etiketten "kwd"), den dynamiske søgeannonce ("dsa"), den remarketingliste ("aud"), der blev målrettet mod, eller den produktopdeling ("pla"), som udløste visning af en annonce.

For flere mål-ID'er vises output i følgende rækkefølge: "aud, dsa, kwd, pla". Hvis du f.eks. føjer en remarketingliste til din annoncegruppe (kriterium-id "456") og målretter mod søgeords-id'et "123", vil {targetid} blive erstattet af "aud-456:kwd-123".

{loc_interest_ms} Id for det interesseområde, der medvirkede til at udløse annoncen. Få flere oplysninger om placerings-id på udviklerwebsitet. Dette rapporteres kun for kampagner, der viser annoncer til personer, der søger efter dine målrettede steder.
{loc_physical_ms} Id for den geografiske placering, hvor klikket blev udført. Få flere oplysninger om placerings-id på udviklerwebsitet. Dette rapporteres kun for kampagner, der viser annoncer til personer, som befinder sig på dine målrettede steder.
{matchtype} Matchtypen for det søgeord, som udløste din annonce: "e" for eksakt match, "p" for sætningsmatchning (phrase) eller "b" for bredt match (broad)
{network} Hvor klikket kom fra: "g" for Google Søgning, "s" for en søgepartner eller "d" for Displaynetværket
{device} Hvilken enhed klikket kom fra: "m" for mobil (herunder WAP), "t" for tablet og "c" for computer
{devicemodel} Hvilken telefon- eller tabletmodel klikket kom fra (f.eks. "Apple+iPhone"). Bemærk! Kun tilgængelig i kampagner på Displaynetværket
{gclid} Klik-id'et til Google for et klik, der kommer fra din annonce
{ifmobile:[værdi]} Den værdi, som du angiver i "[value]", men kun hvis der klikkes på din annonce fra en mobiltelefon
{ifnotmobile:[value]} Den værdi, som du angiver i "[value]", men kun hvis der klikkes på din annonce fra en computer eller tablet
{ifsearch:[value]} Den værdi, som du angiver i "[value]", men kun hvis der klikkes på din annonce fra et website på Google Søgenetværket
{ifcontent:[value]} Den værdi, som du angiver i "[value]", men kun hvis der klikkes på din annonce fra et website på Google Displaynetværket
{creative} Et entydigt id for din annonce
{keyword} For Søgenetværket: Det søgeord fra din konto, der matcher søgeforespørgslen, medmindre du bruger en dynamisk søgeannonce, som returnerer en tom værdi. For Displaynetværket: Det søgeord fra din konto, der matcher indholdet.
{placement} Det indholdswebsite, hvor der blev klikket på din annonce, (for søgeordsmålrettede kampagner), eller de matchende placeringsmålretningsskriterier for det website, hvor der blev klikket på din annonce (for placeringsmålrettede kampagner)
{target} En placeringskategori (fungerer kun for placeringsmålrettede kampagner)
{param1} Parameter for annoncemateriale nr. 1, hvis du bruger AdParamService sammen med Google Ads API (AdWords API)
{param2} Parameter for annoncemateriale nr. 2, hvis du bruger AdParamService sammen med Google Ads API (AdWords API)
{random} Et tilfældigt Google-genereret nummer (et usigneret 64-bit heltal), der ofte bruges til at tvinge siden til at blive genindlæst
{annonceposition} Den position på siden, hvor din annonce blev vist. Dette angives med en værdi som "1t2" (der betyder side 1, top, position 2)
{ignore} Ignorerer sporingselementer på din endelige webadresse for at hjælpe med at begrænse gennemsøgningsbelastningen på dit website. Den kan kun bruges i din endelige webadresse eller din endelige mobilwebadresse.
Kun sporingsskabelon

Anbefalet

Parameter Hvad returnerer den?
{lpurl}

Den endelige webadresse med escape, medmindre du placerer {lpurl} i begyndelsen af din sporingsskabelon. Hvis {lpurl} ikke er placeret i begyndelsen af din sporingsskabelon, escapes tegnene ?, =, ", #, \t, ' og [mellemrum].

Eksempel
Endelig webadresse: http://example.com
Sporingsskabelon: {lpurl}?matchtype={matchtype}
Webadresse for landingsside: http://example.com?matchtype={matchtype}

Avanceret

Parameter Hvad returnerer den?
{lpurl+2} Den endelige webadresse med dobbelt escape. Dette er nyttigt, når du har en hel række omdirigeringer.
{lpurl+3} Den endelige webadresse med tredobbelt escape. Dette er nyttigt, når du har en hel række omdirigeringer.
{unescapedlpurl} Den endelige webadresse uden escape.
{escapedlpurl} Den endelige webadresse med escape. Tegnene :, /, ?, = og % escapes.
{escapedlpurl+2} Den endelige webadresse med dobbelt escape. Dette er nyttigt, når du har en hel række omdirigeringer.
{escapedlpurl+3} Den endelige webadresse med tredobbelt escape. Dette er nyttigt, når du har en hel række omdirigeringer.

Vigtigt!

Hvis du vil bruge disse ValueTrack-parametre med andre webadresseparametre i din sporingsskabelon, skal du tilføje følgende tegn efter ValueTrack-parameteren. Ellers risikerer du, at oplysningerne fra dine webadresseparametre ikke gemmes korrekt i dit website- eller tredjepartssystem.

Parameter Placering i sporingsskabelon Efterfulgt af Eksempel
{lpurl} I begyndelsen ? {lpurl}?
{lpurl} Ikke i begyndelsen %3F {lpurl}%3F
{lpurl+2} Ikke i begyndelsen %253F {lpurl+2}%253F
{lpurl+3} Ikke i begyndelsen %25253F {lpurl+3}%25253F
{unescapedlpurl} Alle steder ? {unescapedlpurl}?
{escapedlpurl} Alle steder %3F {escapedlpurl}%3F
{escapedlpurl+2} Alle steder %253F {escapedlpurl+2}%253F
{escapedlpurl+3} Alle steder %25253F {escapedlpurl+3}%25253F

Hvis din endelige webadresse i forvejen indeholder et spørgsmålstegn, erstatter Google Ads spørgsmålstegnet i din sporingsskabelon med et og-tegn (&) eller en version af & med korrekt escape.

Kun endelig webadresse
Parameter Hvad gør den?
{ignore} Ignorerer sporingselementer på din endelige webadresse for at hjælpe med at begrænse gennemsøgningsbelastningen på dit website. Den kan kun bruges i eksemplet med din endelige webadresse eller din endelige mobilwebadresse. Hvis din endelige webadresse f.eks. er http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d, og sporingsoplysningerne efter spørgsmålstegnet i webadressen ikke ændrer landingssiden, kan du indsætte {ignore} før spørgsmålstegnet for at angive, at alt efter det blot er sporingsoplysninger. Her er et eksempel på, hvordan du gør det: http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Her er et par ting, du skal huske, når du bruger {ignore}

• {ignore} an ikke integreres i andre ValueTrack-parametre (f.eks. er {ifmobile:{ignore}} ikke tilladt).
  • Du skal bruge {ignore} i din endelige webadresse, hvis der er noget i den, der kan ændres af en tredjepart, når en person klikker på din annonce. Få flere oplysninger

Eksempel

Endelig webadresse: http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d
Sporingsoplysninger: p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Hvis sporingsoplysningerne efter spørgsmålstegnet i webadressen ikke ændrer landingssiden, kan du indsætte {ignore} før sporingsoplysningerne for at angive, at alt efterfølgende blot er sporingsoplysninger.

Endelig webadresse med {ignore}
http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Kun Shopping-kampagner

Du kan bruge følgende parametre med Shopping-annoncer for produkter.

Parameter Hvad returnerer den?
{adtype}

Én af følgende returneres for Shopping-annoncer for produkter:

• "pla", hvis klikket kommer fra en Shopping-annonce.
  • "pla_multichannel", hvis den Shopping-annonce, der blev klikket på, indeholdt mulighed for visning på både "online" og "lokale" Shopping-kanaler.

• "pla_with_promotion", hvis den Shopping-annonce, der blev klikket på, viste et specialtilbud.

• "pla_with_pog", hvis klikket kommer fra en Køb på Google-aktiveret Shopping-annonce.

{merchant_id} Id for den Google Merchant Center-konto, som direkte ejer den Shopping-annonce, der blev klikket på.
{product_channel} Den type Shopping-kanal ("online" eller "lokal"), hvor produktet i den Shopping-annonce, der blev klikket på, sælges. Hvis en annonce inkluderer mulighed for begge Shopping-kanaler, viser {product_channel} den kanaltype, der blev klikket på ("online" eller "lokal"), mens {adtype} viser "pla_multichannel".
{product_id} Id'et for produktet i den annonce, der blev klikket på, som det er angivet i dit Merchant Center-datafeed.
{product_country} Det land, hvor produktet i den annonce, der blev klikket på, sælges.
{product_language} Det sprog, der bruges i din produktinformation, som det er angivet i dit Merchant Center-datafeed.
{product_partition_id} Det entydige id for den produktgruppe, som den produktannonce, der blev klikket på, tilhører.
{store_code} For lokale produkter i Shopping-kampagner kan du se den lokale butiks entydige id. Denne parameter har en tegnbegrænsning på 60 tegn.

Du kan bruge følgende parametre med fremhævede Shopping-annoncer.

Fremhævede Shopping-annoncer er tilgængelige i disse lande:

• Australien
  • Brasilien
  • Canada
  • Tyskland
  • Frankrig
  • Hongkong
  • Irland
  • Indien
  • Indonesien
  • Malaysia
  • Holland
  • New Zealand
  • Filippinerne
  • Singapore
  • Sydafrika
  • Sverige
  • Taiwan
  • Forenede Arabiske Emirater
  • Storbritannien
  • USA

Du kan oprette fremhævede Shopping-annoncer ved hjælp af den nye version af Google Ads og Google Ads API (AdWords API). Hvis du vil annoncere for individuelle produkter, kan du overveje at bruge Shopping-produktannoncer

Parameter Hvad returnerer den?
{adtype} Én af følgende returneres for fremhævede Shopping-annoncer (se ovenstående tabel for Shopping-annoncer for produkter):
  • showcase_category: Klik på kategorilinket
    • {product_country} henter kampagnens salgsland
    • Disse parametre returneres tomme:
      • {merchant_id}
      • {product_channel}
      • {product_id}
      • {product_language}
      • {product_partition_id}
      • {store_code}
  • showcase_timed_engagement: brug 10 sekunder på en reklame
  • showcase_product: Klik på et enkeltkanalprodukt
  • showcase_product_with_POG: Klik på et produkt med Køb på Google
  • showcase_product_with_promotion: Klik på et produkt med sælgerpromovering
  • showcase_product_multichannel: Klik på et multikanalprodukt
    • {product_channel} viser kanalen (online eller local)
  • showcase_local_store: Klik på et link for en lokal butiksfacade
    • {product_country} henter kampagnens salgsland
    • {channel} henter local
    • Disse parametre returneres tomme:
      • {merchant_id}
      • {product_language}
      • {product_partition_id}
{ifshoppingproduct:[value]} Hvis en person klikker på et individuelt produkt enten fra en Shopping-annonce for produkter eller en fremhævet Shopping-annonce, returneres det, du definerer for [value].
{ifshoppingcreative:[value]} Hvis klikket ikke er til et individuelt produkt, f.eks. en generel annonce til demonstration, returneres det, du definerer for [value].

Kun videokampagner

Parameter Hvad returnerer den?

{adgroupid}

Annoncegruppe-id'et.Brug dette, når du har konfigureret dine sporingsoplysninger på konto- eller kampagneniveau og vil vide, hvilken annoncegruppe der viste din annonce.

{campaignid}

Kampagne-id'et.Brug dette, når du har konfigureret dine sporingsoplysninger på kontoniveau og vil vide, hvilken kampagne der viste din annonce.

{creative}

Et entydigt id for din annonce

{device}

Hvilken enhed klikket kom fra: "m" for mobil (herunder WAP), "t" for tablet og "c" for computer

{loc_interest_ms}

Id for det interesseområde, der medvirkede til at udløse annoncen. Få flere oplysninger om placerings-id på udviklerwebsitet. Dette rapporteres kun for kampagner, der viser annoncer til personer, der søger efter dine målrettede steder.

{loc_physical_ms}

Id for den geografiske placering, hvor klikket blev udført. Få flere oplysninger om placerings-id på udviklerwebsitet. Dette rapporteres kun for kampagner, der viser annoncer til personer, som befinder sig på dine målrettede steder.

{network}

{placement}

Det indholdswebsite, hvor der blev klikket på din annonce, (for søgeordsmålrettede kampagner), eller de matchende placeringsmålretningsskriterier for det website, hvor der blev klikket på din annonce (for placeringsmålrettede kampagner)
{sourceid}