Tietoja klikkausprosentista

Klikkausprosentti on saamiesi klikkausten arvioitu prosenttiosuus kaikista saatavilla olleista klikkauksista. Se on käytettävissä Haku- ja Shopping-kampanjoissa.

Klikkausprosentti-mittari auttaa ymmärtämään, millaiset mahdollisuudet sinulla on saada enemmän klikkauksia.

Jos olet saanut esimerkiksi 60 klikkausta ja klikkausprosenttisi on 60, olisit voinut saada arviolta 40 klikkausta lisää, jos sinulla olisi enemmän laajennuksia, korkeammat hintatarjoukset tai suurempi budjetti tai jos Shopping-kampanjassasi olisi näytetty hakujen yhteydessä enemmän tuotteita.

Näin se toimii

Samoin kuin impressioprosentin kohdalla, Google Ads analysoi päivän aika käydyt mainoshuutokaupat ja huomioi kaikki huutokaupat, joiden seurauksena mainoksesi näytettiin, sekä huutokaupat, joissa mainoksesi kilpaili mutta ei voittanut.

Jos klikkausmäärä ei riitä klikkausprosentin arvioimiseen, mittarin kohdalla näkyy "--".  Kaikissa muissa tapauksissa näytetään prosenttiosuus.

Muista nämä asiat

• Klikkausprosentin laskennassa huomioidaan kaikki huutokaupat, joiden seurauksena mainoksesi näytettiin, sekä huutokaupat, joissa mainoksesi oli kilpailukykyinen. Laskentaan voidaan sisällyttää esimerkiksi huutokaupat, joiden seurauksena mainoksesi olisi voitu näyttää, jos hintatarjouksesi olisi ollut kaksi kertaa nykyistä suurempi.
  • Klikkausprosentti on arvio, joten pienet vaihtelut ajan mittaan eivät välttämättä tarkoita, että muutoksia tarvitaan. Hintatarjouksiin, mainostesi yleiseen laatuun ja osuvuuteen sekä Googlen mainosjärjestelmiin liittyvät muutokset saattavat muuttaa myös niiden huutokauppojen joukkoa, joissa järjestelmä arvioi mainostesi olleen kilpailukykyisiä.
  • Kelvollisten klikkausten määrä voi kasvaa. Klikkausten määrän lisäksi niiden huutokauppojen määrä, joissa mainoksesi on kilpailukykyinen (tai niiden käyttäjien määrä, jotka etsivät tuotteitasi tai palvelujasi), voi kasvaa vuoden aikana. Jos saatavilla olevien klikkausten kokonaismäärä kasvaa nopeammin kuin saamiesi klikkausten määrä, klikkausprosentti laskee. Klikkausprosentin kasvattaminen voi edellyttää hintatarjousten korottamista, mainosten laadun parantamista tai uusien mainoslaajennusten lisäämistä.

Datan saatavuus

Voit nähdä klikkausprosenttidatan vain Haku- ja Shopping-kampanjoissa. Tiedot ovat saatavilla seuraavilla tasoilla:

• Haku-kampanjat:
    • kampanja
    • mainosryhmä
    • avainsana.
  • Shopping-kampanjat:
    • tuoteryhmä
    • kampanja
    • mainosryhmä
    • tuotetunnus, brändi, luokka, tuotetyyppi, oma tunniste, kanava ja kaikki muut Shopping-määritteet.

Lue lisää klikkausprosentin päivitystiheydestä.

Shopping-kampanjoiden klikkausprosenttitiedot ovat peräisin hakuverkoston liikenteestä, eivät Display-verkoston tai hakukumppaneiden verkoston liikenteestä.

Näin kasvatat klikkausprosenttia

• Muista, että sinun on saatava impressioita, jotta voit saada klikkauksia. Keinot, joilla olet onnistunut kasvattamaan osuutta impressioista ja osuutta kaikkein tärkeimmistä impressioista, ovat omiaan kasvattamaan myös osuutta klikkauksista. Osuus impressioista ‑arvon kasvattaminen
  • Klikkausprosentti voi jäädä alhaiseksi, vaikka impressioprosentti olisi korkea. Hintatarjousten korottaminen, mainosten laadun ja osuvuuden parantaminen sekä laajennusten lisääminen voivat tuoda mainoksillesi lisää klikkauksia.
  • Jos käytät Shopping-mainoksia, muista, että useita saman mainostajan Shopping-mainoksia saatetaan näyttää samaan aikaan. Useiden mainosten näyttäminen samaan aikaan lisää sen todennäköisyyttä, että jotakin mainosta klikataan. Voit siis parantaa Shopping-mainostesi kokonaisklikkausprosenttia mainostamalla useita tuotteita yhtä aikaa.