Om elementer med tekstutdrag

I tekstutdrag kan du fremheve bestemte aspekter ved produktene og tjenestene du tilbyr. Tekstutdrag vises nedenfor tekstannonser i form av en overskrift (f.eks. «Destinasjoner») og en liste med verdier (f.eks. «Hawaii, Costa Rica, Sør-Afrika»). Denne artikkelen har en oversikt over tekstutdrag.

Før du begynner

Les gjennom retningslinjene for tekstutdrag.

Husk dette:

• Tekstutdrag vises sammen med annonser i Søkenettverket.
  • Utvidelser med nettstedsinfo som er definert på alle nivåer i en bestemt del av konto-, kampanje- eller annonsegruppehierarkiet, kan vises sammen. Tekstutdrag i én kampanje blir for eksempel ikke vist i andre kampanjer.
  • Elementer med tekstutdrag bør opprettes på et nivå som er hensiktsmessig for alle lavere deler av kontohierarkiet.
  • Hvis et tekstutdrag for eksempel gjelder for alle annonsegrupper i en hel konto, må det legges til på kontonivå.
  • Hvis en utvidelse med nettstedsinfo bare gjelder for et delsett av kampanjer, bør den legges til bare i de relevante kampanjene.
  • Google velger de beste tekstutdragene, slik at du oppnår best mulig annonseresultater fra det kvalifiserte utvalget av tekstutdrag.

Slik vises de

Når tekstutdraget vises med annonsen på datamaskiner, kan annonsen ha to overskrifter om gangen, mens annonser på nettbrett og mobilenheter bare kan ha én overskrift. Google Ads-algoritmer velger overskriften eller kombinasjonen av overskrifter som fungerer best. Derfor er det lurt å legge til så mange relevante overskrifter som mulig for bedriften.

Her er et eksempel på hvordan en annonse med tekstutdrag kan vises på en datamaskin:

An illustrated example of structured snippets in a search ad.

Fordeler

• Gi folk umiddelbar informasjon om produktene og tjenestene dine: I tekstutdrag får de besøkende en forsmak på produktene og tjenestene du tilbyr, selv før de klikker på annonsen.
  • Få økt avkastning: Annonsene kan bli mer relevante når de vises sammen med tilleggsinformasjon, noe som kan føre til høyere klikkfrekvens. Du kan altså få økt avkastning ved å fokusere på å få klikk fra besøkende det er større sannsynlighet for at er interessert i det du tilbyr.
  • Gjør tilpasninger: Du kan legge til tekstutdrag på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Spesifiser på hvilke datoer, ukedager eller tidspunkter tekstutdragene kan vises.
Merk: Hvis du ikke har tid til å legge til tekstutdrag, kan Google Ads generere dem automatisk for deg, forutsatt at du har valgt dynamisk strukturerte tekstutdrag.

Slik fungerer tekstutdrag

Merk: For oppgraderte elementer med tekstutdrag blir enhetsinnstillinger, start- og sluttdato og annonseplaner avviklet, slik at nye funksjoner kan legges til. Finn ut mer om oppgraderingen av elementer.

Du kan legge til tekstutdrag på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Velg hvor du vil legge til utvidelsene med nettstedsinfo, bestem deg for hvilken type informasjon potensielle kunder kan ha mest nytte av, og planlegg når du vil at utvidelsene skal vises. Vurder produktene og tjenestene du tilbyr, velg fra en liste over forhåndsdefinerte overskrifter (f.eks. produkt- eller tjenestekategori), og legg deretter til spesifikke, underbyggende detaljer som verdier.

Her er en liste over tilgjengelige overskrifter:

• Fasiliteter
  • Merkevarer
  • Kurs
  • Utdanningsprogrammer
  • Destinasjoner
  • Utvalgte hoteller
  • Forsikringsdekning
  • Modeller
  • Lokalområder
  • Tjenestekatalog
  • Programmer
  • Stiler
  • Typer

Det er viktig å sørge for at overskriften og verdiene samsvarer, for å unngå at tekstutdragene dine ikke blir godkjent. Du kan se på verdier som eksempler på de tilhørende overskriftene. For eksempel er «Costa Rica» en destinasjon, «Wi-Fi» er en fasilitet og «Sentrum» er et lokalområde. Verdiene for stiloverskriften bør være varianter av en ganske spesifikk kategori, for eksempel sandaler eller høye hæler, mens verdiene for typeoverskriften kan være varianter av bredere kategorier, for eksempel sko eller lysarmaturer.

Det koster ikke noe ekstra å legge til elementer med tekstutdrag, men du blir belastet som vanlig for klikk på annonsen.

Anbefalte fremgangsmåter

Ha disse anbefalte fremgangsmåtene i bakhodet når du skal opprette eller optimalisere tekstutdrag:

• Opprett tekstutdrag på kontonivå først. Hvis du legger til tekstutdrag på kontonivå først, kan du oppnå optimal dekning med tekstutdrag. Men påse at de er relevante for alle kampanjene og annonsegruppene.
  • Oppgi nok informasjon. Ha som mål å ta med minst fire verdier per overskrift.
  • Tilby flere alternativer. Legg til mer enn ett overskriftverdisett. Når du har flere sett med tekstutdrag, har du flere valgmuligheter, og sannsynligheten er større for at et relevant element vises med annonsen.
  • Velg det rette formatet. I motsetning infoelementer, som kan fremheve ett enkelt unikt aspekt ved bedriften med noen få ord, bør tekstutdrag fremheve en fullstendig produkt- eller tjenestegruppe bedriften tilbyr.
  • Sørg for at dynamisk strukturerte tekstutdrag er aktivert. Hvis du beholder dynamisk strukturerte tekstutdrag, får systemet flere muligheter til å vise elementer sammen med annonsene. Disse tekstutdragene er forventet å gi deg bedre annonseresultater og kan vises ved siden eller i stedet for tekstutdrag opprettet manuelt. Du kan fjerne enkeltelementer som er opprettet automatisk, eller sette dem på pause, hvis du ikke vil at de skal vises med annonsene lenger.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Legg til tekstutdrag

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på plussknappen og så på Tekstutdrag.
  5. På «Legg til»-rullegardinmenyen velger du nivået der du vil legge til tekstutdraget.
  6. Slik kan du opprette nye tekstutdrag:
    • Velg et språk og en overskrift fra rullegardinmenyene. Overskriften vises foran verdiene (tekstutdragene) du oppgir.
    • Oppgi minst tre verdier.
    • For å planlegge at elementet bare skal vises i bestemte dato- og tidsperioder, kan du klikke på Avanserte alternativer-rullegardinmenyen, og angi en tidsplan.
  7. Slik kan du legge til eksisterende tekstutdrag:
    • Klikk på Bruk eksisterende.
    • Merk av i rutene ved siden av tekstutdragene du vil legge til.
  8. Klikk på Lagre.

Rediger tekstutdrag

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Velg Tilknytning på «Tabellvisning»-rullegardinmenyen.
  5. Velg Tekstutdrag fra listen ovenfor verktøyraden i tabellen.
  6. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av elementet du vil redigere, og velg Rediger.
  7. Klikk på Lagre.

Resultater og rapporter

Du kan se resultatdata om de enkelte tekstutdragene i Google Ads ved å følge denne fremgangsmåten:
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på overskriften i Tekstutdrag-sammendragskortet for den aktuelle elementtypen.
  5. Filtrer «Automatisk opprettet» etter «Kilde».

Sett elementer med tekstutdrag på pause eller fjern dem

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på overskriften i Tekstutdrag-sammendragskortet for den aktuelle elementtypen.
    1. Slik kan du sette flere elementer for nettstedslinker på pause eller fjerne dem:
      1. Velg elementene ved å klikke i avmerkingsboksen.
      2. Klikk på Sett på pause eller Fjern på den blå raden øverst.
    2. Slik kan du sette enkeltelementer på pause eller fjerne dem:
      1. Velg det aktuelle elementet ved å klikke på rullegardinmenyen ved siden av den fargede indikatoren.
      2. Velg Sett på pause eller Fjern.

Linker til relatert innhold