Sisältöpoimintaelementit

Sisältöpoimintaelementtien avulla mainoksissasi voidaan korostaa tuotteidesi ja palveluidesi tiettyjä ominaisuuksia. Sisältöpoiminnat näkyvät tekstimainoksesi alapuolella otsikkona (esim. Matkakohteet) ja sitä seuraavina arvoina (esim. Havaiji, Costa Rica, Etelä-Afrikka). Tässä artikkelissa on yleistä tietoa sisältöpoiminnoista.

Ennen kuin aloitat

Tutustu sisältöpoimintoja koskeviin käytäntöihimme.

Hyvä muistaa

• Sisältöpoiminnat näkyvät mainosten yhteydessä hakuverkostossa.
  • Sisältöpoiminnat on määritetty tilin > kampanjan > mainosryhmän hierarkiassa kaikilla tasoilla omassa "haarassaan", ja ne näkyvät yhdessä. Siksi esimerkiksi yhden kampanjan sisältöpoiminnat eivät näy toisessa kampanjassa.
  • Sisältöpoimintaelementit kannattaa luoda tasolla, joka on järkevä tilihierarkian alempiin osiin nähden.
  • Jos sisältöpoiminta koskee esimerkiksi koko tilin kaikkia mainosryhmiä, sisältöpoiminta tulisi lisätä tilitasolle.
  • Jos sisältöpoiminta koskee vain osaa kampanjoista, se tulee lisätä vain asiaankuuluviin kampanjoihin.
  • Google valitsee ehdot täyttävien sisältöpoimintojen joukosta parhaat, joilla voit maksimoida mainosten tulokset.

Näin ne näkyvät

Kun sisältöpoiminta näkyy mainoksen yhteydessä tietokoneella, otsikoita voi näkyä kerralla enintään kaksi. Mobiililaitteilla ja tableteilla puolestaan näkyy vain yksi otsikko. Parhaat otsikot tai otsikkoyhdistelmät valikoituvat Google Adsin algoritmien perusteella, joten kannattaa lisätä mahdollisimman monta liiketoimintaasi sopivaa otsikkoa.

Tässä on esimerkki tietokoneella näkyvästä mainoksesta, jossa on sisältöpoimintoja:

Ad · https://www.example.com

ACME Electronics - Full Service Tech Shop

Shop ACME Electronics For Laptops, Smartphones, Video Games, And More.

Services: Tech Support, E-Waste Recycling, Computer Repair

Hyödyt

• Käyttäjät saavat nopeasti lisätietoja tuotteistasi ja palveluistasi: Sisältöpoimintojen avulla sivustosi kävijät saavat käsityksen tuotteistasi ja palveluistasi jo ennen mainoksesi klikkaamista.
  • Sijoitetun pääoman tuottoprosentin parantaminen: Mainostesi yhteydessä näkyvät lisätiedot voivat tehdä mainoksista osuvampia ja parantaa klikkausprosenttia. Näin voit saada klikkauksia kävijöiltä, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita siitä mitä tarjoat, mikä voi parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi.
  • Muokattavuus: Voit lisätä sisältöpoimintoja tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolle. Voit myös valita päivämäärät, viikonpäivät ja kellonajat, jolloin haluat sisältöpoimintojesi näkyvän.

Näin sisältöpoiminnat toimivat

Huom. Laiteasetukset, alkamispäivä, päättymispäivä ja mainosten esitysaikataulut poistuvat käytöstä päivitetyiltä sisältöpoimintaelementeiltä, sillä niiden tilalle on tulossa uusia ominaisuuksia. Lue lisää elementtien päivityksestä

Voit lisätä sisältöpoimintoja tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolle. Sinä päätät, mille tasolle sisältöpoiminnat lisätään ja millaiset tiedot ovat potentiaalisille asiakkaille hyödyllisimpiä. Voit myös ajoittaa sisältöpoiminnat näkymään haluamanasi ajankohtana. Mieti ensin, millaisia tuotteesi ja palvelusi ovat. Valitse sitten otsikko valmiista vaihtoehdoista (esim. Tuote tai Palvelukategoria) ja lisää arvoiksi otsikkoon sopivia tarkempia tietoja.

Mahdollisia otsikoita

• Lisäpalvelut
  • Brändit
  • Kurssit
  • Oppiaineet
  • Kohteet
  • Suositellut hotellit
  • Vakuutukset
  • Mallit
  • Kaupunginosat
  • Palveluluettelo
  • Show't
  • Tyylit
  • Tyypit

On tärkeää, että otsikko ja arvot sopivat yhteen. Yhteensopimattomat otsikot ja arvot ovatkin sisältöpoimintojen hylkäämisen yleisin syy. Arvot ovat ikään kuin niitä vastaavien otsikoiden alle kuuluvia esimerkkejä. Esimerkiksi Costa Rica on kohde, Wi-Fi on lisäpalvelu ja Keskusta on kaupunginosa. Tyylit-otsikon alle kannattaa lisätä melko rajattuja kategorioita, kuten Sandaalit tai Korkokengät. Tyypit-otsikon alle voi sen sijaan lisätä yleisempiä kategorioita, kuten Valaisimet tai Kengät.

Sisältöpoimintaelementtien lisääminen on maksutonta, mutta mainoksesi klikkauksista laskutetaan normaalisti.

Parhaat käytännöt

Kun luot tai optimoit sisältöpoimintoja, ota huomioon seuraavat parhaat käytännöt:

• Aloita sisältöpoimintojen luominen tilitasolta: Lisäämällä sisältöpoimintoja ensin tilitasolle voit saavuttaa nopeasti hyvän kattavuuden. Varmista kuitenkin, että poiminnat ovat osuvia kaikkien kampanjoidesi ja mainosryhmiesi kannalta.
  • Lisää riittävästi tietoja. Suositus on vähintään neljä arvoa otsikkoa kohti.
  • Tarjoa tarpeeksi vaihtoehtoja. Lisää useampi kuin yksi otsikosta ja arvoista koostuva joukko. Kun sisältöpoimintajoukkoja on useita, vaihtoehtoja on enemmän ja mainoksesi yhteydessä näkyy todennäköisemmin hyödyllinen elementti.
  • Valitse oikea muoto. Sisältöpoiminnat eroavat huomiotekstielementeistä, jotka on tarkoitettu yrityksen yksittäisten osa-alueiden korostamiseen. Sisältöpoiminnoilla on sen sijaan tarkoitus esitellä yrityksen koko tuote- tai palveluvalikoimaa.
  • Varmista, että dynaamiset sisältöpoiminnat on otettu käyttöön. Kun dynaamiset sisältöpoiminnat ovat käytössä, järjestelmällä on enemmän mahdollisuuksia näyttää elementtejä mainoksissasi. Voit keskeyttää tai poistaa yksittäisen automaattisesti luodun elementin, jos et halua sen enää näkyvän mainostesi yhteydessä.

Ohjeet

Sisältöpoimintojen lisääminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten Elementit.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sisältöpoiminta.
  4. Valitse avattavasta "Lisää kohteeseen" ‑valikosta taso, jolle haluat lisätä sisältöpoiminnan.
  5. Luo uusi sisältöpoiminta näin:
    • Valitse avattavista valikoista kieli ja otsikko. Otsikko näkyy lisäämiesi arvojen (sisältöpoimintojen) edellä.
    • Lisää vähintään kolme arvoa.
    • Jos haluat elementin näkyvän tiettyinä päivinä tai kellonaikoina, klikkaa avattavaa Lisäasetukset-valikkoa ja lisää aikataulutiedot.
  6. Lisää aiemmin luotu sisältöpoiminta näin:
    • Valitse Käytä nykyistä.
    • Valitse lisättävien sisältöpoimintojen valintaruudut.
  7. Klikkaa Tallenna.

Sisältöpoimintojen muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten Elementit.
  3. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  4. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevalta listalta Sisältöpoiminta.
  5. Klikkaa muokattavan elementin vierestä kynäkuvaketta Muokkaa ja valitse Muokkaa.
  6. Klikkaa Tallenna.

Tulokset ja raportit

Näin löydät yksittäisten sisältöpoimintojen tulosdatan Google Adsista:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten Elementit.
  3. Klikkaa Sisältöpoiminta-yhteenvetokorttia.
  4. Valitse suodattimeksi "Lähde" ja "Automaattisesti luotu".

Sisältöpoimintaelementtien keskeyttäminen tai poistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten Elementit.
  3. Klikkaa Sisältöpoiminta-yhteenvetokorttia.
    1. Keskeytä tai poista useita elementtejä näin:
      1. Merkitse elementtien ruudut.
      2. Klikkaa yläreunan sinisestä palkista Keskeytä tai Poista.
    2. Keskeytä tai poista yksittäinen elementti näin:
      1. Avaa elementin tilavalikko klikkaamalla värillistä tilaosoitinta.
      2. Valitse Keskeytä tai Poista.