Om nettadresseparametere

Med en nettadresseparameter kan det overføres informasjon om et klikk via den tilhørende nettadressen.

Du kan sette inn nettadresseparametere i nettadressene dine og få sporet informasjon om klikk. Nettadresseparametere består av en nøkkel og en verdi atskilt med et «er lik»-tegn (=) og knyttet sammen med et «og»-tegn (&). Den første parameteren står alltid etter et spørsmålstegn i den aktuelle nettadressen. Vi tar et eksempel: «http://example.com?product=1234&utm_source=google».

Sånn fungerer nettadresseparametere

Det finnes to typer nettadresseparametre du kan plassere i sporingsmaler eller i egendefinerte parametere i annonser:

1. Innholdsendrende parametere overfører informasjon til landingssiden og kan utelukkende settes inn i den endelige nettadressen. Med http://example.com?productid=1234 blir brukerne for eksempel sendt til siden for produkt 1234 på nettstedet ditt.
  2. Sporingsparametere overfører informasjon om klikket som førte noen til kontoen, kampanjen eller annonsegruppen, via sporingsmalen din. Det finnes to typer sporingsparametere:

Nettadresseparametere med ankre og AJAX-fragmenter

Uansett om du sporer data via sporingsmalen, den endelige nettadressen eller en annen nettadresse, er det viktig at du er klar over hvilken innvirkning ankre (#) og AJAX-fragmenter (#!) har på nettadresser. Hvis du har et anker eller AJAX-fragment i den endelige nettadressen, og sporingsmalen føyer til ekstra parametere i slutten av den endelige nettadressen, må du sette inn alle sporingsparameterne i den endelige nettadressen. Ideelt sett bør du plassere disse parameterne etter en {ignore}-tag i den endelige nettadressen. Hvis du tar med {ignore}-parameteren i en endelig nettadresse som inneholder # eller #!, anser Google Ads alt mellom {ignore}-parameteren og # eller #! som sporingsinformasjon ved gjennomsøking.

Eksempel

Endelig nettadresse: http://site.com?{ignore}param=1&tracking=1&device={device}#anchor

Sporingsmal: http://redirect.com?url={unescapedlpurl}

Linker til beslektet innhold