Om webadresseparametre

Brug af webadresseparametre er en metode til at overføre oplysninger om et gennemklik via webadressen.

Du kan indsætte webadresseparametre i dine webadresser, så der spores oplysninger om et klik via webadresserne. Webadresseparametre består af en nøgle og en værdi, der er adskilt af tegnet "lig med" (=) og kædet sammen af et og-tegn (&). Den første parameter er altid placeret efter et spørgsmålstegn i en webadresse. Eksempel: http://example.com?product=1234&utm_source=google.

Sådan fungerer webadresseparametre

Du kan bruge to forskellige typer webadresseparametre i din annonces sporingsskabelon eller tilpassede parameter:

1. Indholdsændrende parametre overfører oplysninger til landingssiden og må kun angives i den endelige webadresse. Eksempelvis sender http://example.com?productid=1234 brugeren direkte til produkt 1234's side på dit website.
  2. Sporingsparametre overfører oplysninger om klikket for din konto, kampagne eller annoncegruppe i sporingsskabelonen. Der er to typer sporingsparametre:
Bemærk! Der kan gå 24-48 timer, før ændringer af sporingsskabeloner afspejles i de annoncer, der vises, efter at opdateringerne er foretaget.

Webadresseparametre med ankre og AJAX-fragmenter

Uanset om du bruger den endelige webadresse, sporingsskabelonen eller en anden webadresseparameter til sporing, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken indvirkning ankrene (#) og AJAX-fragmenterne (#!) har på dine webadresser. Hvis du bruger et anker eller et AJAX-fragment i din endelige webadresse og din sporingsskabelon føjer ekstra parametre til den endelige webadresse, skal du placere alle sporingsparametrene i din endelige webadresse. Den ideelle løsning er at placere disse parametre bag et tag af typen {ignore} i din endelige webadresse. Hver gang du bruger parameteren {ignore} i en endelig webadresse, der indeholder # eller #!, tolker Google Ads under crawling alt mellem parameteren {ignore} og # eller #! som sporingsoplysninger.

Eksempel

Endelig webadresse: http://site.com?{ignore}param=1&tracking=1&device={device}#anchor

Sporingsskabelon: http://redirect.com?url={unescapedlpurl}