Gjør masseendringer i Shopping-kampanjer

Denne artikkelen omhandler standard Shopping-kampanjer. For å få mest mulig ut av Google Ads-AI og vise annonser i alle Google-tjenester kan du prøve Performance Max-kampanjer i stedet.

Hvis du vil gjøre endringer i mange bud, sporingsmaler, produktgrupper eller egendefinerte parametere i Shopping-kampanjene dine, kan du spare tid ved å bruke masseopplastinger. Ved bruk av denne løsningen laster du ned en redigerbar rapport, foretar endringene direkte i dokumentet og laster deretter opp den oppdaterte rapporten til kontoen din, der endringene kan forhåndsvises og aktiveres.

Når det gjelder sporingsmaler og egendefinerte parametere, kan du gjøre endringer i alle produktgrupper som ikke er inndelt i undergrupper, unntatt produktgrupper merket med «Ekskludert».

Før du begynner

Før du kan gjøre masseredigeringer, må du konfigurere en Shopping-kampanje.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Trinn 1: Last ned en rapport om produktgrupper

Du kan gjøre endringer i bud, produktgrupper, sporingsmaler eller egendefinerte parametere ved hjelp av masseopplastinger, men først må du laste ned en redigerbar rapport om produktgrupper.

Merk: Du kan også laste ned rapporter fra Produktgrupper-fanen, der du kan segmentere etter enhet, klikktype eller ukedag. Rapporter med segmenter kan ikke redigeres. Finn ut mer om rapporter om Shopping-kampanjer.

Slik laster du ned rapporter om produktgrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg Shopping-kampanjen du vil redigere.
  5. Velg en annonsegruppe i kampanjen.
  6. Sørg for at alle kolonnene du ønsker å redigere, vises i tabellen.
  7. Klikk på nedlastingsknappen.
  8. Velg filformatet du vil bruke.
  9. Klikk på Last ned.

Tips: Lagre den opprinnelige rapporten du lastet ned

Når du har sendt inn en masseopplasting, finnes det ingen automatisk måte å fjerne eller angre endringene på. Derfor anbefaler vi at du alltid oppretter en kopi av rapporten du laster ned, i tilfelle du får behov for å se innstillingene du brukte før du foretok endringene og sendte inn masseopplastingen.

Trinn 2: Rediger rapporten om produktgrupper

Med den nedlastede rapporten om produktgrupper kan du se gjennom alle produktgruppene i annonsegruppen din og redigere maks. CPC-budene, sporingsmalene eller de egendefinerte parameterne og destinasjonsadressene for produktgrupper som ikke er inndelt i undergrupper.

Når du redigerer rapporten, må du følge visse generelle regler for at vi skal kunne tolke endringsforespørslene dine riktig.

Generelle regler for redigering av rapporter om produktgrupper

• Du behøver ikke slette irrelevante kolonner eller radene med totalverdier. Bare last opp hele rapporten, så ser vi bort fra det som ikke er viktig.
  • Husk å lagre regnearket i et av formatene som støttes (XLSX, TSV eller CSV).

Nedenfor kan du se kolonnene i den redigerbare rapporten om produktgrupper i tillegg til instruksjoner for hvordan du gjør endringer. Når du laster ned rapporten, kan det hende du ser ytterligere kolonner, avhengig av hvilke kolonner som er synlige på «Produktgrupper»-fanen din. Ingen av disse kan redigeres.

Kolonnenavn Beskrivelse Redigeringsinstruksjoner
Kampanje Dette er navnet du ga kampanjen. Kan redigeres (du må også endre kampanje-ID-en)
Kampanje-ID Dette er den unike ID-en som tilordnes hver kampanje i AdWords. Kan redigeres (du må også endre kampanjenavnet)
Annonsegruppe-ID Dette er den unike ID-en som tilordnes hver annonsegruppe i AdWords. Kan redigeres (du må også endre annonsegruppenavnet)
Annonsegruppe Dette er navnet du ga annonsegruppen. Kan redigeres (du må også endre annonsegruppe-ID-en)
Kriterie-ID Dette er den unike ID-en som tilordnes hver produktgruppe i AdWords. Ikke-redigerbar.
Produktgruppe Dette er den fullstendige banen for produktgruppen i produktgruppehierarkiet ditt. Finn ut mer om underinndeling av produktgrupper Redigerbar
Partisjonstype Her kan du se hvorvidt en rad representerer en underinndeling eller en enhet. Redigerbar
Maks. CPC Her kan du se det gjeldende høyeste budet for kostnad per klikk for produktgruppen. Du ser ingen verdier dersom produktgruppen ikke er inndelt i undergrupper. Du kan endre budet ditt ved å redigere verdien i kolonnen.
Klikk Her kan du se antallet klikk på annonser for produktene innenfor den aktuelle produktgruppen. Du kan bruke denne informasjonen for å avgjøre om du vil justere budet ditt. Ikke-redigerbar.
Sporingsmal Her kan du se sporingsmalen. Rediger malen i kolonnen. Finn ut mer om sporing
Egendefinert parameter Her kan du se de egendefinerte parameterne dine. Rediger navnene og verdiene i kolonnen. Finn ut mer om egendefinerte parametre
Tips om hvordan du redigerer strukturen i produktgrupper

I rapporten står hver produktgruppe oppført på en egen rad med en partisjonstype og banen av underinndelinger i den aktuelle produktgruppen. Du bruker partisjonstypen og banen for produktgruppen når du skal legge til, fjerne eller redigere elementer i strukturen av produktgrupper.

• «Enhet»-partisjonstypen representerer en produktgruppe du kan by på. Når «Enhet»-partisjonstypen er brukt i en av radene i rapporten, kan du justere budene og innstillingene for den aktuelle produktgruppen.
  • «Underinndeling»-partisjonstypen representerer en produktgruppe som inneholder andre produktgrupper. Du kan ikke by på en produktgruppe med underinndelinger, men du kan bruke slike grupper når du skal strukturere budgivningen for beholdningen din.
  • «Produktgruppe»-banen representerer rekkefølgen av underinndelinger som leder til produktgruppen. Banen starter alltid med *, og underinndelinger representeres med /. For produktgrupper brukes attributt = verdi, mens for produktgrupper av «Alt annet»-typen brukes attributt = *.
Eksempler på partisjonstyper og produktgruppebaner

Produktgruppen slik den vises i AdWords Partisjonstype Navnet på produktgruppen i den nedlastbare rapporten
▾ Alle produkter Underinndeling * /
    merkevare a Enhet * / merke = "merkevare a"
    ▾ merkevare b Underinndeling * / merke = "merkevare b" /
        nytt Enhet * / merke = "merkevare b" / tilstand = "ny"
        Alt annet i «merkevare b» Enhet * / merke = "merkevare b" / tilstand = *
    Alt annet i «Alle produkter» Enhet * / merke = *

Legg til en produktgruppe

Slik legger du til en ny produktgruppeenhet

Tenk deg at du har følgende produktgrupper:

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

Hvis du vil legge til en ny produktgruppeenhet, setter du inn en rad for hver av produktgruppene du ønsker å se. Nedenfor er «Brukt»-produktgruppen lagt til i rapporten.

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" Enhet 0,45     Brukt
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

Legg til en ny underinndeling av en produktgruppe

Du kan dele inn en produktgruppe i undergrupper ved å endre verdiene for den eksisterende raden og legge til nye produktgrupper. Nedenfor er «Brukt»-underinndelingen lagt til, og det er lagt til to nye enheter under «Brukt».

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" Underinndeling --     ▾ Brukt
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" Enhet 0,50         Elektronikk
* / tilstand = "brukt" / kategori = * Enhet 0,40         Alt annet i «Brukt»
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

Slik laster du opp endringene

Hvis du ikke tar med underinndelinger av produktgrupper, og bare laster opp enheter via rapporten din, gjør vi automatisk følgende for deg:

• oppretter underinndelinger for produktgruppene du la til (og gjør produktgrupper om til underinndelinger)
  • oppretter «Alt annet»-produktgrupper med budene som tidligere ble brukt for disse produktene (vi bruker standardbudet for annonsegruppen i tilfeller der det ikke finnes noe tidligere bud)

Her er for eksempel et sett av produktgruppeenheter som opprettes for produktgruppene fra tidligere eksempler:

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare A" / custom label 0 = "høy margin" Enhet 0,60 høy margin
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare A" / custom label 0 = "lav margin" Enhet 0,30 lav margin
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare B" Enhet 0,45 Merkevare B

Hvis du laster opp et regneark med bare disse produktgruppeenhetene, opprettes produktgruppene og underinndelingene vist med fet skrift nedenfor, automatisk i AdWords:

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" / Underinndeling --     ▾ Brukt
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" Underinndeling --         ▾ Elektronikk
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare A" Underinndeling --             ▾ Merkevare A
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare A" / custom label 0 = "høy margin" Enhet 0,60                 høy margin
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare A" / custom label 0 = "lav margin" Enhet 0,30                 lav margin
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare A" / custom label 0 = * Enhet 0,50                 Alt annet i «Merkevare A»
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = "Merkevare B" Enhet 0,45         Merkevare B
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" / merke = * Enhet 0,50             Alt annet i «Elektronikk»
* / tilstand = "brukt" / kategori = * Enhet 0,40         Alt annet i «Brukt»
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»
Fjern en produktgruppe

Slik fjerner du en produktgruppeenhet

Tenk deg at du har følgende produktgrupper:

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" Underinndeling --     ▾ Brukt
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" Enhet 0,50         Elektronikk
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Møbler" Enhet 0,50         Møbler
* / tilstand = "brukt" / kategori = * Enhet 0,40         Alt annet i «Brukt»
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

Hvis du vil fjerne en produktgruppeenhet, skriver du «Fjern» i Partisjonstype-kolonnen for den aktuelle raden. I eksempelet nedenfor fjernes Møbler-produktgruppen.

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" Underinndeling --     ▾ Brukt
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" Enhet 0,50         Elektronikk
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Møbler" Fjern --         Møbler
* / tilstand = "brukt" / kategori = * Enhet 0,40         Alt annet i «Brukt»
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

Når du laster opp rapporten, får du se følgende produktgrupper i AdWords:

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" Underinndeling --     ▾ Brukt
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" Enhet 0,50         Elektronikk
* / tilstand = "brukt" / kategori = * Enhet 0,40         Alt annet i «Brukt»
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

Slik fjerner du en underinndeling av en produktgruppe

Hvis du vil fjerne en underinndeling av en produktgruppe, skriver du «Fjern» i Partisjonstype-kolonnen for den aktuelle raden. Hvis du fjerner en underinndeling, fjernes også alle produktgruppene som tilhørte underinndelingen. I eksempelet nedenfor angis det at «Brukt»-underinndelingen skal fjernes.

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" Fjern --     ▾ Brukt
* / tilstand = "brukt" / kategori = "Elektronikk" Enhet 0,50         Elektronikk
* / tilstand = "brukt" / kategori = * Enhet 0,40         Alt annet i «Brukt»
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

Når du laster opp rapporten, får du se følgende produktgrupper i AdWords:

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

«Alt annet»-produktgrupper (enheter og underinndelinger) kan bare fjernes ved at de overordnede underinndelingene slettes.

Rediger en eksisterende produktgruppe

Tenk deg at du har følgende produktgrupper:

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Enhet 0,55     Nytt
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»

For å gjøre en eksisterende produktgruppe om til en annen produktgruppe, må du utføre to trinn:

1. Skriv «Fjern» i Partisjonstype-kolonnen i radene for alle produktgruppene du ønsker å erstatte. Vær oppmerksom på at dersom du fjerner en underinndeling, fjernes også alle eventuelle produktgrupper som tilhørte underinndelingen.
  2. Legg til rader for nye produktgrupper etter behov.

I eksempelet nedenfor erstattes «Nytt»-produktgruppen med «Brukt»-annonsegruppen.

Produktgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på produktgruppen i AdWords
* / Underinndeling -- ▾ Alle produkter
* / tilstand = "ny" Fjern 0,55     Nytt
* / tilstand = "brukt" Enhet 0,45     Brukt
* / tilstand = * Enhet 0,35     Alt annet i «Alle produkter»
Trinn 3: Last opp rapporten
Slik laster du opp regneark:
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Opplastinger.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Velg kilde-rullegardinmenyen, og velg Google Regneark for å finne regnearket du har redigert og lagret.
  6. Klikk på Forhåndsvisning for å gjennomgå filen, og klikk deretter på Bruk.
  7. Når regnearket er lastet opp, ser du en forhåndsvisning av endringene dine. Nå kan du se hvordan endringene dine kommer til å se ut, rette opp eventuelle feil i regnearket, og deretter laste opp regnearket på nytt. Du kan også ignorere eventelle feil og klikke på Bruk endringene.
Se resultatene fra opplastingen
Når filen din er lastet opp, ser du en ny oppføring for filen øverst i tabellen i Massehandlinger-delen. Du kan se informasjon om endringene ved å klikke på Resultater-kolonnen. Du kan velge Forhåndsvis, Bruk eller Fjern for opplastede regneark med endringer som ikke er implementert.
Fremgangsmåte ved feil i filen
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Alle massehandlinger.
  4. Finn regnearket i Massehandlinger-tabellen.
  5. Klikk på Last ned feil, eller klikk på antallet feil i raden der rapporten er, for å se Detaljer-skjermen.
  6. I Resultater-kolonnen i regnearket kan du se feilene som er funnet for hver fil, og rette opp i dem.
  7. Lagre filen, og last den deretter opp i Massehandlinger-området.

Tips

Med masseopplastinger kan du effektivt gjøre endringer i alle kampanjetyper. Du kan for eksempel lage nye tekstannonser, legge til og redigere søkeord og opprette annonseelementer. Finn ut mer om hva du kan gjøre med masseopplastinger.

Linker til relatert innhold