Bulkwijzigingen aanbrengen in een Shopping-campagne

In dit artikel worden standaard Shopping-campagnes behandeld. Als u het beste van de AI van Google Ads wilt benutten en advertenties wilt weergeven op alle Google-services, kunt u in plaats daarvan Performance Max-campagnes gebruiken.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in een groot aantal productgroepen, biedingen, trackingtemplates of aangepaste parameters van uw Shopping-campagnes, kunt u tijd besparen met bulkuploads. Hiervoor downloadt u een bewerkbaar rapport, brengt u de gewenste wijzigingen rechtstreeks in dit document aan en uploadt u het bewerkte rapport naar uw account. Daar kan een voorbeeld van de nieuwe wijzigingen worden bekeken en vervolgens kunnen ze worden toegepast.

Voor trackingsjablonen en aangepaste parameters kunt u wijzigingen aanbrengen in alle productgroepen die niet zijn onderverdeeld, behalve in productgroepen die zijn gemarkeerd als 'Uitgesloten'.

Voordat u begint

Als u bulkbewerkingen wilt doorvoeren, moet u eerst een Shopping-campagne instellen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Stap 1: Een productgroeprapport downloaden

Als u met bulkuploads wijzigingen in uw productgroepen, biedingen, trackingsjablonen of aangepaste parameters wilt aanbrengen, moet u eerst een bewerkbaar productgroeprapport downloaden.

Houd rekening met het volgende: U kunt ook rapporten downloaden vanaf het tabblad 'Productgroepen' waarmee u kunt segmenteren op apparaat, kliktype of dagen van de week. Rapporten die segmenten gebruiken, zijn niet bewerkbaar. Meer informatie over rapporten voor Shopping-campagnes.

Ga als volgt te werk om een productgroeprapport te downloaden:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Kies de Shopping-campagne die u wilt wijzigen.
  5. Kies een advertentiegroep in de campagne.
  6. Zorg ervoor dat alle kolommen die u wilt bewerken, in de tabel worden weergegeven.
  7. Klik op de knop 'Downloaden'.
  8. Selecteer de bestandsindeling die u wilt gebruiken.
  9. Klik op Downloaden.

Tip: Sla uw oorspronkelijke gedownloade rapport op

Wanneer een bulkupload is verzonden, kunt u uw wijzigingen niet automatisch annuleren of terugdraaien. Daarom raden we u aan altijd een kopie van het oorspronkelijke gedownloade rapport op te slaan als u wilt zien wat de instellingen waren voordat u de wijzigingen aanbracht en een bulkupload verzond.

Stap 2: Bewerk uw productgroeprapport

In uw gedownloade productgroeprapport kunt u alle productgroepen in uw advertentiegroep bekijken en de max. CPC-biedingen, trackingsjablonen of aangepaste parameters, en bestemmings-URL's bewerken voor productgroepen die niet onderverdeeld zijn.

Bij de bewerking van uw rapport moet u zich houden aan een aantal algemene regels om ervoor te zorgen dat we uw wijzigingsverzoeken op de juiste manier interpreteren.

Algemene regels voor de bewerking van uw productgroeprapporten

• U kunt gewoon de overtollige kolommen verwijderen of het totale aantal rijen wijzigen. U uploadt het hele rapport en het systeem negeert vervolgens wat niet essentieel is.
  • Sla uw spreadsheet op in een van de door ons ondersteunde indelingen (.xlsx, .tsv of .csv).

Hieronder worden de kolommen weergegeven die zich in uw bewerkbare productgroeprapport bevinden, samen met instructies voor hoe u wijzigingen kunt aanbrengen. Afhankelijk van de kolommen die op het tabblad Productgroepen werden weergegeven toen het rapport werd gedownload, worden er extra kolommen weergegeven, die allemaal niet-bewerkbaar zijn.

Naam van kolom Beschrijving Instructies voor bewerken
Campagne Hier wordt de naam van uw campagne weergegeven. Bewerkbaar (u moet ook de campagne-ID wijzigen)
Campagne-ID Hier wordt de unieke ID weergegeven die AdWords aan elke campagne heeft toegewezen. Bewerkbaar (u moet ook de campagnenaam wijzigen)
Advertentiegroep-ID Hier wordt de unieke ID weergegeven die AdWords aan elke advertentiegroep heeft toegewezen. Bewerkbaar (u moet ook de advertentiegroepnaam wijzigen)
Advertentiegroep Hier wordt de naam van uw advertentiegroep weergegeven. Bewerkbaar (u moet ook de advertentiegroep-ID wijzigen)
Criterium-ID Hier wordt de unieke ID weergegeven die AdWords aan elke productgroep heeft toegewezen. Niet-bewerkbaar
Productgroep Hier wordt het volledige pad van de productgroep in uw productgroepstructuur weergegeven. Meer informatie over het onderverdelen van productgroepen Bewerkbaar
Partitietype Geeft aan of een rij staat voor een onderverdeling of een eenheid. Bewerkbaar
Max. CPC Hier wordt het huidige maximale CPC-bod voor de productgroep weergegeven. Er wordt geen waarde weergegeven als de productgroep is onderverdeeld. Als u uw bod wilt wijzigen, bewerkt u de waarde in de kolom.
Klikken Hier wordt het aantal klikken op advertenties weergegeven voor de producten in de betreffende productgroep. Gebruik deze gegevens om te beslissen hoe u uw bod wilt aanpassen. Niet-bewerkbaar
Trackingtemplate Hier wordt de trackingsjabloon weergegeven. Bewerk de template in de kolom. Meer informatie over tracking
Aangepaste parameter Hier worden uw aangepaste parameters weergegeven. Bewerk de namen en waarden in de kolom. Meer informatie over aangepaste parameters
Tips voor het bewerken van uw productgroepindeling

In uw rapport wordt elke productgroep weergegeven in een afzonderlijke rij met een partitietype en het pad van de onderverdelingen in die productgroep. U gebruikt het partitietype en productgroeppad om productgroepen toe te voegen of te verwijderen of uw productgroepindeling te bewerken.

• Partitietype 'Eenheid': Geeft een productgroep aan waarop u kunt bieden. Wanneer een rij in uw rapport het partitietype 'Eenheid' gebruikt, kunt u het bod en de instellingen voor die productgroep aanpassen.
  • Partitietype 'Onderverdeling': Geeft een productgroep aan die andere productgroepen bevat. U kunt niet bieden op een productgroep met onderverdelingen, maar u kunt ze gebruiken om het bieden op uw voorraad te structureren.
  • Pad 'Productgroep': Geeft de reeks onderverdelingen aan die naar de productgroep heeft geleid. Het pad begint altijd met * en gebruikt / om een onderverdeling aan te geven. Productgroepen worden aangegeven met attribute = value, terwijl productgroepen van het type 'Overige items' worden aangegeven met attribute = *.
Voorbeelden van partitietype en productgroeppad

Productgroepen zoals weergegeven in AdWords Partitietype Productgroepnaam in downloadbaar rapport
▾ Alle producten Onderverdeling * /
    mijn merk a Eenheid * / merk = "mijn merk a"
    ▾ mijn merk b Onderverdeling * / merk = "mijn merk b" /
        nieuw Eenheid * / merk = "mijn merk b" / staat = "nieuw"
        Overige items in 'mijn merk b' Eenheid * / merk = mijn merk b" / conditie = *
    Overige items in 'Alle producten' Eenheid * / merk = *

Een productgroep toevoegen

Een nieuwe eenheid voor een productgroep toevoegen

Stel dat uw productgroepen er als volgt uitzien:

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Als u een nieuwe eenheid voor een productgroep wilt toevoegen, voegt u nieuwe rijen in die overeenkomen met de productgroepen die u wilt zien. Hieronder is de productgroep 'gebruikt' toegevoegd aan het rapport.

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" Eenheid 0,45     Gebruikt
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Een nieuwe onderverdeling voor een productgroep toevoegen

U kunt een productgroep onderverdelen door de waarden voor de bestaande rij te wijzigen en enkele nieuwe productgroepen toe te voegen. Hieronder is de onderverdeling 'gebruikt' voor de productgroep toegevoegd, evenals twee nieuwe eenheden onder 'gebruikt'.

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" Onderverdeling --     ▾ Gebruikt
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" Eenheid 0,50         Elektronica
* / staat = "gebruikt" / categorie = * Eenheid 0,40         Overige items in 'gebruikt'
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Uw wijzigingen uploaden

Als u onderverdelingen voor productgroepen weglaat en alleen eenheden uploadt met uw rapport, doen we automatisch het volgende voor u:

• We maken onderverdelingen voor uw net toegevoegde productgroepen (inclusief onderverdelingen maken van eenheden voor productgroepen).
  • We maken productgroepen van het type 'Overige items', met biedingen die deze producten eerder hebben gebruikt (we vallen terug op het standaardbod voor advertentiegroepen in gevallen waar er geen eerder bod is).

Hier volgt bijvoorbeeld een reeks eenheden voor productgroepen die is gemaakt voor de productgroepen die eerder zijn gebruikt:

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk A" / aangepast label 0 = "hoge marge" Eenheid 0,60 hoge marge
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk A" / aangepast label 0 = "lage marge" Eenheid 0,30 lage marge
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk B" Eenheid 0,45 Mijn merk B

Als u een spreadsheet met alleen deze eenheden voor productgroepen uploadt, maakt AdWords automatisch de productgroepen en onderverdelingen die hieronder vet worden weergegeven:

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" / Onderverdeling --     ▾ Gebruikt
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" Onderverdeling --         ▾ Elektronica
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk A" Onderverdeling --             ▾ Mijn merk A
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk A" / aangepast label 0 = "hoge marge" Eenheid 0,60                 hoge marge
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk A" / aangepast label 0 = "lage marge" Eenheid 0,30                 lage marge
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk A" / aangepast label 0 = * Eenheid 0,50                 Overige items in 'Mijn merk A'
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = "Mijn merk B" Eenheid 0,45         Mijn merk B
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" / merk = * Eenheid 0,50             Overige items in 'Elektronica'
* / staat = "gebruikt" / categorie = * Eenheid 0,40         Overige items in 'gebruikt'
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'
Een productgroep verwijderen

Een eenheid voor een productgroep verwijderen

Stel dat uw productgroepen er als volgt uitzien:

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" Onderverdeling --     ▾ Gebruikt
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" Eenheid 0,50         Elektronica
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Meubilair" Eenheid 0,50         Meubilair
* / staat = "gebruikt" / categorie = * Eenheid 0,40         Overige items in 'gebruikt'
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Als u een eenheid voor een productgroep wilt verwijderen, plaatst u het woord 'Verwijderen' in de kolom 'Partitietype' voor de bijbehorende rij. Hieronder wordt de productgroep 'Meubilair' verwijderd.

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" Onderverdeling --     ▾ Gebruikt
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" Eenheid 0,50         Elektronica
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Meubilair" Verwijderen --         Meubilair
* / staat = "gebruikt" / categorie = * Eenheid 0,40         Overige items in 'gebruikt'
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Wanneer u het rapport uploadt, worden de volgende productgroepen weergegeven in AdWords:

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" Onderverdeling --     ▾ Gebruikt
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" Eenheid 0,50         Elektronica
* / staat = "gebruikt" / categorie = * Eenheid 0,40         Overige items in 'gebruikt'
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Een onderverdeling voor een productgroep verwijderen

Als u een onderverdeling voor een productgroep wilt verwijderen, plaatst u het woord 'Verwijderen' in de kolom 'Partitietype' voor de bijbehorende rij. Als u een onderverdeling verwijdert, worden ook eventuele productgroepen verwijderd die daarbij horen. Hieronder wordt de onderverdeling 'Gebruikt' ingesteld voor verwijdering.

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" Verwijderen --     ▾ Gebruikt
* / staat = "gebruikt" / categorie = "Elektronica" Eenheid 0,50         Elektronica
* / staat = "gebruikt" / categorie = * Eenheid 0,40         Overige items in 'gebruikt'
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Wanneer u het rapport uploadt, worden de volgende productgroepen weergegeven in AdWords:

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Productgroepen van het type 'Overige items' (eenheden en onderverdelingen) kunnen alleen worden verwijderd door de bovenliggende onderverdelingen te verwijderen.

Een bestaande productgroep bewerken

Stel dat uw productgroepen er als volgt uitzien:

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Eenheid 0,55     Nieuw
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'

Als u een bestaande productgroep wilt wijzigen in een andere, volgt u twee stappen:

1. Voor elke productgroep die u wilt vervangen, plaatst u het woord 'Verwijderen' in de kolom 'Partitietype' in de bijbehorende rij. Als u een onderverdeling verwijdert, worden ook eventueel productgroepen verwijderd die daarbij horen.
  2. Voeg desgewenst nieuwe productgroeprijen toe.

Hieronder wordt de productgroep 'Nieuw' vervangen door de productgroep 'Gebruikt'.

Productgroep Partitietype Max. CPC Productgroepnaam in AdWords
* / Onderverdeling -- ▾ Alle producten
* / staat = "nieuw" Verwijderen 0,55     Nieuw
* / staat = "gebruikt" Eenheid 0,45     Gebruikt
* / staat = * Eenheid 0,35     Overige items in 'Alle producten'
Stap 3: Upload uw rapport
U kunt uw spreadsheet als volgt uploaden:
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Bulkacties.
  3. Klik op Uploads.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Klik op het dropdownmenu Bron selecteren en selecteer Google Spreadsheets om de bewerkte en opgeslagen spreadsheet te vinden.
  6. Klik op Voorbeeld om uw bestand te bekijken en klik vervolgens op Toepassen.
  7. Als de gegevens zijn geladen, wordt er een voorbeeld van uw wijzigingen weergegeven. U kunt nu bekijken hoe uw wijzigingen eruitzien, fouten in uw spreadsheet corrigeren en uw spreadsheet vervolgens nogmaals uploaden. U kunt er ook voor kiezen eventuele fouten te negeren. Klik vervolgens op Wijzigingen toepassen.
De resultaten van uw upload weergeven
Wanneer uw bestand is geüpload, wordt boven aan de tabel in het gedeelte Bulkacties een nieuwe vermelding voor dat bestand weergegeven. Klik op de kolom Resultaten om details van uw wijzigingen te bekijken. Voor geüploade spreadsheets die u niet heeft toegepast, kunt u een Voorbeeld bekijken. U kunt deze spreadsheets ook alsnog Toepassen of Verwijderen.
Wat te doen als er fouten zijn
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Bulkacties.
  3. Klik op Alle bulkacties.
  4. Zoek uw spreadsheet op in de tabel 'Bulkacties'.
  5. Klik in de rij met uw rapport op Fouten downloaden of klik op het aantal fouten om het scherm Details te bekijken.
  6. Zoek in de kolom Resultaten van de spreadsheet in elke rij het probleem. Los dit probleem vervolgens op.
  7. Sla het bestand op en upload het in het gedeelte Bulkacties.

Tip

Als u op een efficiënte manier wijzigingen wilt aanbrengen in al uw campagnetypen (nieuwe tekstadvertenties maken, zoekwoorden toevoegen en bewerken, advertentiecomponenten maken, enz.), kunt u gebruikmaken van bulkuploads. Meer informatie over alles wat u kunt doen met bulkuploads