Joukkomuutosten tekeminen Shopping‑kampanjoihin

Tämä artikkeli koskee Vakiotyyppisiä Shopping-kampanjoita. Jos haluat hyödyntää Google Adsin tekoälyä parhaalla mahdollisella tavalla ja mainostaa kaikissa Googlen palveluissa, kokeile niiden sijaan Maksimitulokset-kampanjoita.

Jos haluat tehdä muutoksia useisiin Shopping‑kampanjoiden tuoteryhmiin, hintatarjouksiin, seurantamalleihin tai omiin parametreihin, voit säästää aikaa käyttämällä joukkolatauksia. Tällöin lataat muokattavan raportin, teet muutokset suoraan asiakirjaan ja lataat päivitetyn raportin takaisin tilillesi, jossa voit esikatsella uusia muutoksia ja ottaa ne käyttöön.

Voit tehdä muutoksia kaikkien sellaisten tuoteryhmien seurantamalleihin ja omiin parametreihin, joita ei ole jaettu alaryhmiin. Et voi kuitenkaan muuttaa Poissuljettu‑tilassa olevia tuoteryhmiä.

Ennen kuin aloitat

Ennen joukkomuokkausten tekemistä sinun on luotava Shopping‑kampanja.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Vaihe 1: Tuoteryhmäraportin lataaminen

Jos haluat tehdä muutoksia tuoteryhmiin, hintatarjouksiin, seurantamalleihin tai omiin parametreihin joukkolatausten avulla, sinun on ensin ladattava muokattava tuoteryhmäraportti.

Hyvä muistaa: Voit ladata raportit myös Tuoteryhmät-välilehdeltä, jolloin voit ryhmitellä tietoja laitteen, klikkaustyypin tai viikonpäivän mukaan. Raportteja, joissa käytetään segmenttejä, ei voi muokata. Lue lisää Shopping-kampanjoiden raporteista.

Näin lataat tuoteryhmäraportin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse muokattava Shopping-kampanja.
  5. Valitse kampanjan mainosryhmä.
  6. Varmista, että taulukossa näytetään kaikki sarakkeet, joita haluat muokata.
  7. Klikkaa Lataa-painiketta.
  8. Valitse käytettävä tiedostomuoto.
  9. Klikkaa Lataa.

Vinkki: tallenna alkuperäinen ladattu raportti

Kun joukkolataus on lähetetty, muutoksia ei voi perua automaattisesti. Tämän vuoksi alkuperäisestä ladatusta raportista on aina suositeltavaa tallentaa kopio. Näin voit tarvittaessa tarkistaa, mitkä asetukset olivat käytössä ennen muutosten tekemistä ja joukkolatauksen lähetystä.

Vaihe 2: Tuoteryhmäraportin muokkaaminen

Ladatun tuoteryhmäraportin avulla voit tarkistaa mainosryhmäsi kaikki tuoteryhmät ja muokata korkeimpia klikkauskohtaisia hintatarjouksia, seurantamalleja tai muokattuja parametreja sekä sellaisten tuoteryhmien kohde-URL-osoitteita, joita ei ole jaettu osiin.

Muista toimia sääntöjen mukaan muokatessasi raporttia. Näin voit varmistaa, että tulkitsemme muutospyyntösi oikein.

Yleiset tuoteryhmäraporttien muokkaamista koskevat säännöt

• Sinun ei tarvitse poistaa turhia sarakkeita tai yhteensä-rivejä. Lataa koko raportti. Emme huomioi epäolennaisia tietoja.
  • Muista tallentaa laskentataulukkosi yhteensopivassa muodossa (.xlsx, .tsv tai .csv).

Alla näet muokattavasta tuoteryhmäraportista löytyvät sarakkeet sekä ohjeet muutosten tekemiseen. Saatat nähdä muitakin sarakkeita sen mukaan, mitkä sarakkeet olivat näkyvissä Tuoteryhmät-välilehdellä, kun latasit raportin. Näitä sarakkeita ei ole mahdollista muokata.

Sarakkeen nimi Kuvaus Muokkausohjeet
Kampanja Näyttää kampanjalle antamasi nimen. Muokattavissa (myös kampanjatunnus on muutettava)
Kampanjatunnus Näyttää AdWordsissa kullekin kampanjalle annetun yksilöllisen tunnisteen. Muokattavissa (myös kampanjan nimi on muutettava)
Mainosryhmän tunnus Näyttää AdWordsissa kullekin mainosryhmälle annetun yksilöllisen tunnisteen. Muokattavissa (myös mainosryhmän nimi on muutettava)
Mainosryhmä Näyttää mainosryhmälle antamasi nimen. Muokattavissa (myös mainosryhmätunnus on muutettava)
Ehdon tunnus Näyttää AdWordsissa kullekin tuoteryhmälle annetun yksilöllisen tunnuksen. Ei muokattavissa
Tuoteryhmä Näyttää tuoteryhmän koko polun tuoteryhmän hierarkiassa. Lisätietoja tuoteryhmien jakamisesta osiin Muokattavissa
Osiotyyppi Näyttää sen, vastaako rivi alaryhmää vai yksikköä. Muokattavissa
Korkein klikkauskohtainen hinta Näyttää tuoteryhmän nykyisen korkeimman klikkauskohtaisen hinnan. Arvoa ei näytetä, jos tuoteryhmä on jaettu osiin. Voit muuttaa hintatarjousta muokkaamalla sarakkeessa olevaa arvoa.
Klikkaukset Näyttää tuoteryhmässä olevien tuotteiden mainosten saaman klikkausmäärän. Voit käyttää tätä tietoa avuksi päättäessäsi, miten haluat muokata hintatarjoustasi. Ei muokattavissa
Seurantamalli Näyttää seurantamallin. Voit muokata mallia sarakkeessa. Lisätietoja seurannasta
Oma parametri Näyttää omat parametrisi. Voit muokata nimiä ja arvoja sarakkeessa. Lue lisää omista parametreista.
Vinkkejä tuoteryhmäorganisaation muokkaamiseen

Jokainen tuoteryhmä sekä siihen liittyvä osiotyyppi ja alaryhmän polku näkyvät raportissa erillisellä rivillä. Osiotyyppiä ja tuoteryhmän polkua käytetään tuoteryhmäorganisaatiosi lisäämiseen, poistamiseen tai muokkaamise

• Yksikkö-osiotyyppi: Ilmaisee tuoteryhmän, josta voit tehdä hintatarjouksen. Kun raportin rivi käyttää Yksikkö-osiotyyppiä, voit muokata kyseisen tuoteryhmän hintatarjousta ja asetuksia.
  • Alaosasto-osiotyyppi: Ilmaisee tuoteryhmän, joka sisältää muita tuoteryhmiä. Et voi tehdä hintatarjouksia tuoteryhmässä, jossa on alijaoksia, mutta voit käyttää niitä hintatarjousten jäsentämiseen mainosjakauman mukaan.
  • Tuoteryhmä-polku: Ilmaisee tuoteryhmään johtaneiden alaosastojen järjestyksen. Polun alussa on aina merkki *, ja merkkiä / käytetään alaosaston esittämiseen. Tuoteryhmät esitetään merkinnällä attribuutti = arvo, kun taas Kaikki muut -tyyppiset tuoteryhmät esitetään merkinnällä attribuutti = *.
Esimerkkejä osiotyypeistä ja tuoteryhmän poluista

AdWordsissa näkyvä tuoteryhmä Osiotyyppi Tuoteryhmän nimi ladattavassa raportti
▾ Kaikki tuotteet Alaryhmä * /
    oma brändi a Yksikkö * / brändi = "oma brändi a"
    ▾ oma brändi b Alaryhmä * / brändi = "oma brändi b" /
        uusi Yksikkö * / brändi = "oma brändi b" / ehto = "uusi"
        Kaikki muu "oma brändi b:ssä" Yksikkö * / brändi = "oma brändi b" / ehto = *
    Kaikki muu Kaikki tuotteet ‑luokassa Yksikkö * / brändi = *

Tuoteryhmän lisääminen

Uuden tuoteryhmäyksikön lisääminen

Oletetaan esimerkin vuoksi, että tuoteryhmäsi näyttävät seuraavilta:

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Voit lisätä uuden tuoteryhmäyksikön lisäämällä sellaisia tuoteryhmiä vastaavia uusia rivejä, jotka haluat nähdä. Käytetty-tuoteryhmä on lisätty raporttiin alla.

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" Yksikkö 0.45     Käytetty
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Uuden tuoteryhmän alaosaston lisääminen

Voit jakaa tuoteryhmän osiin muuttamalla nykyisen rivin arvoja ja lisäämällä muutamia uusia tuoteryhmiä. Käytetty-tuoteryhmän alaosasto on lisätty alla ja kaksi uutta yksikköä on lisätty Käytetty-kohtaan.

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" Alaosasto --     ▾ Käytetty
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" Yksikkö 0.50         Elektroniikka
* / ehto = "käytetty" / luokka = * Yksikkö 0.40         Kaikki muu luokassa "käytetty"
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Muutosten lataaminen

Jos jätät tuoteryhmän alaosastot pois ja lähetät vain yksikköjä raporttisi mukana, seuraavat asiat tehdään automaattisesti puolestasi:

• Uusille lisätyille tuoteryhmille luodaan alaosastot (esimerkiksi yksikköjen tuoteryhmät muutetaan alaosastoiksi).
  • Kaikki muut -tuoteryhmät luodaan hintatarjouksilla, joita nämä tuotteet käyttivät aiemmin (oletusarvoista Mainosryhmä-hintatarjousta käytetään uudelleen tapauksissa, joissa aiempaa hintatarjousta ei ole).

Seuraavassa on esitetty esimerkkijoukko tuoteryhmien yksikköjä, jotka on luotu aiemmin käytetyille tuoteryhmille:

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi A" / muokattu tunniste 0 = "korkea marginaali" Yksikkö 0.60 suuri marginaali
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi A" / muokattu tunniste 0 = "pieni marginaali" Yksikkö 0.30 pieni marginaali
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi B" Yksikkö 0.45 Oma brändi B

Jos lähetät laskentataulukon, jossa on vain nämä mainosryhmien yksiköt, AdWords luo automaattisesti seuraavassa lihavoituna näytetyt tuoteryhmät ja alaosastot:

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" / Alaosasto --     ▾ Käytetty
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" Alaosasto --         ▾ Elektroniikka
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi A" Alaosasto --             ▾ Oma brändi A
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi A" / muokattu tunniste 0 = "korkea marginaali" Yksikkö 0.60                 suuri marginaali
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi A" / muokattu tunniste 0 = "pieni marginaali" Yksikkö 0.30                 pieni marginaali
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi A" / muokattu tunniste 0 = * Yksikkö 0.50                 Kaikki muu "Oma brändi A:ssa"
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = "oma brändi B" Yksikkö 0.45         Oma brändi B
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" / brändi = * Yksikkö 0.50             Kaikki muu luokassa "Elektroniikka"
* / ehto = "käytetty" / luokka = * Yksikkö 0.40         Kaikki muu luokassa "käytetty"
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"
Tuoteryhmän poistaminen

Tuoteryhmän yksikön poistaminen

Oletetaan esimerkin vuoksi, että tuoteryhmäsi näyttävät seuraavilta:

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" Alaosasto --     ▾ Käytetty
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" Yksikkö 0.50         Elektroniikka
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Kalusteet" Yksikkö 0.50         Kalusteet
* / ehto = "käytetty" / luokka = * Yksikkö 0.40         Kaikki muu luokassa "käytetty"
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa Kaikki tuotteet"

Voit poistaa tuoteryhmän yksikön kirjoittamalla Remove-sanan vastaavan rivin osiotyypin sarakkeeseen. Seuraavassa esimerkissä Kalusteet-tuoteryhmä poistetaan.

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" Alaosasto --     ▾ Käytetty
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" Yksikkö 0.50         Elektroniikka
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Kalusteet" Remove --         Kalusteet
* / ehto = "käytetty" / luokka = * Yksikkö 0.40         Kaikki muu luokassa "käytetty"
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Kun lähetät raportin, seuraavat tuoteryhmät näkyvät AdWordsissa:

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" Alaosasto --     ▾ Käytetty
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" Yksikkö 0.50         Elektroniikka
* / ehto = "käytetty" / luokka = * Yksikkö 0.40         Kaikki muu luokassa "käytetty"
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Tuoteryhmän alaryhmän poistaminen

Voit poistaa tuoteryhmän alaosaston kirjoittamalla Remove-sanan vastaavan rivin osiotyypin sarakkeeseen. Jos poistat alaosaston, myös kaikki siihen kuuluvat tuoteryhmät poistetaan. Käytetty-alaosasto on määritetty alla poistettavaksi.

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" Remove --     ▾ Käytetty
* / ehto = "käytetty" / luokka = "Elektroniikka" Yksikkö 0.50         Elektroniikka
* / ehto = "käytetty" / luokka = * Yksikkö 0.40         Kaikki muu luokassa "käytetty"
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Kun lähetät raportin, seuraavat tuoteryhmät näkyvät AdWordsissa:

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Kaikki muut -tuoteryhmät (yksiköt ja alaosastot) voi poistaa vain poistamalla niiden ylätason alaosastot.

Aiemmin luodun tuoteryhmän muokkaaminen

Oletetaan esimerkin vuoksi, että tuoteryhmäsi näyttävät seuraavilta:

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Yksikkö 0.55     Uusi
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu luokassa "Kaikki tuotteet"

Voit muuttaa aiemman tuoteryhmän toiseksi tekemällä seuraavat kaksi vaihetta:

1. Voit korvata tuoteryhmän alaosaston kirjoittamalla Remove-sanan vastaavalle riville Osiotyyppi-sarakkeeseen. Jos poistat alaosaston, myös kaikki siihen kuuluvat tuoteryhmät poistetaan.
  2. Lisää uudet tuoteryhmän rivit tarvittaessa.

Alla Uusi-tuoteryhmä korvataan Käytetty-tuoteryhmällä.

Tuoteryhmä Osiotyyppi Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nimi AdWordsissa
* / Alaosasto -- ▾ Kaikki tuotteet
* / ehto = "uusi" Remove 0.55     Uusi
* / ehto = "käytetty" Yksikkö 0.45     Käytetty
* / ehto = * Yksikkö 0.35     Kaikki muu Kaikki tuotteet ‑luokassa
Vaihe 3: Raportin lataaminen
Näin lataat laskentataulukon:
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Klikkaa avattavaa Valitse lähde ‑valikkoa ja valitse Google Sheets ja etsi sitten muokattu ja tallennettu laskentataulukko.
  6. Klikkaa Esikatsele ja valitse Käytä.
  7. Kun tiedosto on ladattu, voit esikatsella muutoksia. Voit tarkistaa, miltä laskentataulukon muutokset näyttäisivät, korjata mahdolliset virheet ja ladata taulukon sitten tarvittaessa uudelleen. Voit myös ohittaa virheet ja klikata Ota muutokset käyttöön.
Latauksen tulosten katseleminen
Kun tiedosto on ladattu, Joukkotoiminnot-osiossa olevan taulukon yläreunassa näkyy kyseistä tiedostoa koskeva uusi merkintä. Jos haluat nähdä muutoksia koskevat tiedot, klikkaa Tulokset-saraketta. Jos et ole ottanut ladattua laskentataulukkoa käyttöön, voit valita Esikatsele, Käytä tai Poista.
Virheiden korjaaminen
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Klikkaa Kaikki joukkotoiminnot.
  4. Etsi laskentataulukko Joukkotoiminnot-taulukosta.
  5. Klikkaa raportin sisältävältä riviltä Lataa virheet tai avaa Tiedot-näkymä klikkaamalla virheiden määrää.
  6. Etsi laskentataulukon Tulokset-sarakkeesta kullakin rivillä oleva virhe ja korjaa se.
  7. Tallenna tiedosto ja lataa se sitten Joukkotoiminnot-kohdassa.

Vinkki

Joukkolatausten avulla voit tehdä muutoksia kaikkiin kampanjatyyppeihisi tehokkaasti. Voit esimerkiksi luoda uusia tekstimainoksia, lisätä ja muokata avainsanoja ja luoda mainoselementtejä. Lue lisää joukkolatauksista