Foretag masseændringer af en Shopping-kampagne

Denne artikel omhandler Standard Shopping-kampagner. Hvis du vil have mest muligt ud af Google Ads-automatisering og vise annoncer på alle Google-tjenester, kan du i stedet prøve kampagner af typen "Maksimal effektivitet".

Hvis du vil foretage ændringer i et stort antal produktgrupper, bud, sporingsskabeloner eller tilpassede parametre i dine Shopping-kampagner, kan du spare tid ved at bruge masseuploads. Det kan du gøre ved at downloade en redigerbar rapport, foretage ændringer direkte i dokumentet og derefter uploade den opdaterede rapport til din konto, hvor du kan få en forhåndsvisning af ændringerne og anvende dem.

For sporingsskabeloner og tilpassede parametre kan du fortage ændringer i alle produktgrupper, som ikke er underinddelt, undtagen dem, der er markeret som "ekskluderet".

Før du begynder

Hvis du vil foretage masseændringer, skal du først oprette en Shopping-kampagne.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
Trin 1: Download en produktgrupperapport

Hvis du vil foretage ændringer af dine produktgrupper, bud, sporingsskabeloner eller tilpassede parametre vha. masseuploads, skal du først downloade en redigerbar produktgrupperapport.

Husk! Du kan også downloade rapporter fra fanen "Produktgrupper", som giver dig mulighed for at segmentere efter enhed, kliktype eller ugedage. Rapporter, der bruger segmenter, er ikke redigerbare. Få flere oplysninger om rapporter til Shopping-kampagner.

Sådan downloader du en produktgrupperapport:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Vælg den Shopping-kampagne, du vil ændre.
  5. Vælg en annoncegruppe i kampagnen.
  6. Sørg for, at alle de kolonner, du muligvis vil redigere, vises i tabellen.
  7. Klik på knappen Download.
  8. Vælg det filformat, du vil bruge.
  9. Klik på Download.

Tip! Gem din oprindelige downloadede rapport

Der findes ingen automatisk metode til at annullere eller fortryde dine ændringer, når først du har foretaget et masseupload. Vi anbefaler derfor, at du altid gemmer en kopi af din oprindelige downloadede rapport, hvis du skulle få brug for at se, hvordan dine indstillinger var, før du foretog ændringerne og udførte en masseupload.

Trin 2: Rediger produktgrupperapporten

Når du har downloadet produktgrupperapporten, kan du gennemgå alle produktgrupperne i din annoncegruppe og redigere maks. CPC-bud, sporingsskabeloner eller tilpassede parametre samt destinationswebadresser for produktgrupper, der ikke er underinddelt.

Når du redigerer din rapport, er der nogle generelle regler, som du skal følge for at sikre, at vi tolker dine ændringsanmodninger korrekt.

Generelle regler for redigering af dine produktgrupperapporter

• Du skal ikke bekymre dig om sletning af ekstra kolonner eller det samlede antal rækker. Du skal blot uploade hele rapporten. Så ser vi bort fra det, der ikke er væsentligt.
  • Sørg for at gemme dit regneark i et af de understøttede formater (.xlsx, .tsv eller .csv).

Nedenfor vises de kolonner, som du kan se i din redigerbare produktgrupperapport, og du kan også se en vejledning i, hvordan du foretager dine ændringer. Afhængigt af hvilke kolonner der var synlige på fanen "Produktgrupper", da du downloadede din rapport, kan du muligvis se flere kolonner, som ikke kan redigeres.

Kolonnenavn Beskrivelse Redigeringsvejledning
Kampagne Viser det navn, som du har givet kampagnen. Redigerbar (kampagne-id skal også ændres)
Kampagne-id Viser det unikke id, som AdWords har tildelt den enkelte kampagne. Kan redigeres (kampagnenavn skal også ændres)
Annoncegruppe-id Viser det unikke id, som AdWords har tildelt den enkelte annoncegruppe. Kan redigeres (annoncegruppenavn skal også ændres)
Annoncegruppe Viser det navn, som du har givet annoncegruppen. Redigerbar (annoncegruppe-id skal også ændres)
Kriterie-id Viser det unikke id, som AdWords har tildelt den enkelte produktgruppe. Kan ikke redigeres
Produktgruppe Viser den fulde sti til produktgruppen i dit produktgruppehierarki. Få flere oplysninger om underinddeling af produktgrupper. Kan redigeres
Opdelingstype Viser, om en række repræsenterer en underinddeling eller en enhed. Kan redigeres
Maks. CPC Viser det aktuelle maks. CPC-bud for produktgruppen. Der vises ikke nogen værdi, hvis produktgruppen er blevet underinddelt. Rediger værdien i kolonnen for at ændre dit bud.
Klik Viser antallet af klik på annoncer for produkter i den pågældende produktgruppe. Brug disse oplysninger til at beslutte, hvor meget dit bud eventuelt skal justeres med. Kan ikke redigeres
Sporingsskabelon Viser sporingsskabelonen. Rediger skabelonen i kolonnen. Få flere oplysninger om sporing.
Tilpasset parameter Viser dine tilpassede parametre. Rediger navnene og værdierne i kolonnen. Få flere oplysninger om tilpassede parametre.
Tips til redigering af strukturen i dine produktgrupper

I din rapport er hver enkelt produktgruppe angivet på én række med en opdelingstype og en sti til underinddelingerne i den pågældende produktgruppe. Der et vigtigt, at du kender opdelingstypen og produktgruppestien, når du skal tilføje eller fjerne produktgrupper eller redigere strukturen af dine produktgrupper.

• Opdelingstypen "Enhed": Angiver en produktgruppe, som du kan byde på. Når en række i din rapport bruger opdelingstypen "Enhed", kan du justere buddet og indstillingerne for den pågældende produktgruppe.
  • Opdelingstypen "Underinddeling": Angiver produktgruppe, som indeholder andre produktgrupper. Du kan ikke byde på en produktgruppe, der har underinddelinger, men du kan bruge dem til at strukturere budgivningen for din beholdning.
  • Stien under "Produktgruppe": Angiver af de underinddelinger, der fører til produktgruppen. Stien starter altid med * og bruger / til at angive en underinddeling. Produktgrupper er angivet som attribute = value, men produktgrupper af typen "Alt andet" er angivet som attribute = *.
Eksempler på opdelingstyper og produktgruppestier

Produktgruppen, som den vises i AdWords Opdelingstype Produktgruppens navn i rapporten til download
▾ Alle produkter Underinddeling * /
    mit varemærke a Enhed * / varemærke = "mit varemærke a"
    ▾ mit varemærke b Underinddeling * / varemærke = "mit varemærke b" /
        ny Enhed * / varemærke = "mit varemærke b" / stand = "ny"
        Alt andet i "mit varemærke b" Enhed * / brand = "mit brand b" / stand = *
    Alt andet i "Alle produkter" Enhed * / varemærke = *

Tilføj en produktgruppe

Tilføjelse af nye produktgruppeenheder

Lad os sige, at dine produktgrupper ser ud som følgende:

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Hvis du vil tilføje en ny produktgruppeenhed, skal du indsætte en ny række, der angiver den produktgruppe, som du vil tilføje. Herunder er produktgruppen "brugt" blevet føjet til rapporten.

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = "brugt" Enhed 0,45     Brugt
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Tilføjelse af en ny underinddeling i en produktgruppe

Du kan underinddele en produktgruppe ved at ændre værdierne for den eksisterende række og tilføje nye produktgrupper. Herunder er der tilføjet en underinddeling af produktgruppen "brugt" samt to nye enheder under "brugt".

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = "brugt" Underinddeling     ▾ Brugt
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" Enhed 0,50         Elektronik
* / stand = "brugt" / kategori = * Enhed 0,40         Alt andet i "Brugt"
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Upload af dine ændringer

Hvis du udelader underinddelinger til produktgrupper og kun uploader enheder med din rapport, udfører vi automatisk følgende for dig:

• Opretter underinddelinger for dine nye, tilføjede produktgrupper (herunder ændring af produktgruppeenheder til underinddelinger)
  • Opretter produktgrupper af typen "Alt andet" med de bud, som produkterne tidligere brugte (vi bruger standardbuddet for annoncegrupper, hvis der ikke er noget tidligere bud)

Herunder vises f.eks. et sæt produktgruppeenheder, der er oprettet til de produktgrupper, som vi brugte tidligere:

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke A" / tilpasset etiket 0 = "høj avance" Enhed 0,60 høj avance
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke A" / tilpasset etiket 0 = "lav avance" Enhed 0,30 lav avance
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke B" Enhed 0,45 Mit varemærke B

Hvis du uploader et regneark, der kun indeholder disse produktgruppeenheder, opretter AdWords automatisk følgende produktgrupper og underinddelinger:

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = "brugt" / Underinddeling     ▾ Brugt
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" Underinddeling         ▾ Elektronik
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke A" Underinddeling             ▾ Mit varemærke A
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke A" / tilpasset etiket 0 = "høj avance" Enhed 0,60                 høj avance
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke A" / tilpasset etiket 0 = "lav avance" Enhed 0,30                 lav avance
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke A" / tilpasset etiket 0 = * Enhed 0,50                 Alt andet i "Mit varemærke A"
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = "Mit varemærke B" Enhed 0,45         Mit varemærke B
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" / varemærke = * Enhed 0,50             Alt andet i "Elektronik"
* / stand = "brugt" / kategori = * Enhed 0,40         Alt andet i "Brugt"
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"
Fjern en produktgruppe

Sådan fjerner du en produktgruppeenhed

Lad os sige, at dine produktgrupper ser ud som følgende:

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = "brugt" Underinddeling     ▾ Brugt
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" Enhed 0,50         Elektronik
* / stand = "brugt" / kategori = "Møbler" Enhed 0,50         Møbler
* / stand = "brugt" / kategori = * Enhed 0,40         Alt andet i "Brugt"
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Hvis du vil fjerne en produktgruppeenhed, skal du skrive ordet "Fjern" i kolonnen Opdelingstype i den tilsvarende række. I eksemplet herunder bliver produktgruppen "Møbler" fjernet.

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = "brugt" Underinddeling     ▾ Brugt
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" Enhed 0,50         Elektronik
* / stand = "brugt" / kategori = "Møbler" Fjern         Møbler
* / stand = "brugt" / kategori = * Enhed 0,40         Alt andet i "Brugt"
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Når du uploader rapporten, ser du følgende produktgrupper i AdWords:

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = "brugt" Underinddeling     ▾ Brugt
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" Enhed 0,50         Elektronik
* / stand = "brugt" / kategori = * Enhed 0,40         Alt andet i "Brugt"
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Sådan fjerner du en underinddeling af en produktgruppe

Hvis du vil fjerne en underinddeling af en produktgruppeenhed, skal du skrive ordet "Fjern" i kolonnen Opdelingstype i den tilsvarende række. Hvis du fjerner en underinddeling, betyder det, at eventuelle produktgrupper, der tilhører denne, også fjernes. I eksemplet herunder bliver underinddelingen "Brugt" fjernet.

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = "brugt" Fjern     ▾ Brugt
* / stand = "brugt" / kategori = "Elektronik" Enhed 0,50         Elektronik
* / stand = "brugt" / kategori = * Enhed 0,40         Alt andet i "Brugt"
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Når du uploader rapporten, ser du følgende produktgrupper i AdWords:

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Produktgrupper af typen "Alt andet" (enheder og underinddelinger) kan kun fjernes ved at slette deres overordnede underinddelinger.

Redigering af en eksisterende produktgruppe

Lad os sige, at dine produktgrupper ser ud som følgende:

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Enhed 0,55     Ny
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"

Hvis du vil ændre en eksisterende produktgruppe til en anden, skal du følge to trin:

1. For alle produktgrupper, som du vil erstatte, skal du skrive ordet "Fjern" i kolonnen Opdelingstype i den tilsvarende række. Bemærk, at hvis du fjerner en underinddeling, betyder det, at eventuelle produktgrupper, der tilhører denne, også fjernes.
  2. Tilføj nye rækker med produktgrupper efter behov.

I eksemplet nedenfor erstattes produktgruppen "Ny" med produktgruppen "Brugt".

Produktgruppe Opdelingstype Maks. CPC Produktgruppens navn i AdWords
* / Underinddeling ▾ Alle produkter
* / stand = "ny" Fjern 0,55     Ny
* / stand = "brugt" Enhed 0,45     Brugt
* / stand = * Enhed 0,35     Alt andet i "Alle produkter"
Trin 3: Upload rapporten
Sådan uploader du dit regneark:
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Massehandlinger på sektionsmenuen.
  3. Klik på Uploads.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Klik på rullemenuen Vælg kilde, og vælg Google Sheets for at finde dit redigerede og gemte regneark.
  6. Klik på Se forhåndsvisning for at gennemgå din fil, og klik derefter på Anvend.
  7. Når regnearket er indlæst, kan du se en forhåndsvisning af dine ændringer. Du kan nu se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, rette eventuelle fejl i regnearket og derefter uploade det igen. Du kan også vælge at ignorere fejlene og klikke på Anvend ændringer.
Se resultaterne af dit upload
Når din fil er blevet uploadet, kan du se en ny post for den pågældende fil øverst i tabellen i afsnittet Massehandlinger. Klik på kolonnen Resultater for at se flere oplysninger om dine ændringer. For uploadede regneark, du ikke har anvendt, kan du vælge Forhåndsvisning, Anvend eller Fjern.
Sådan gør du, hvis der er fejl
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Massehandlinger på sektionsmenuen.
  3. Klik på Alle massehandlinger.
  4. Find dit regneark i tabellen "Massehandlinger".
  5. I rækken med din rapport skal du klikke på Download fejl eller på antallet af fejl for at se skærmbilledet Detaljer.
  6. I kolonnen Resultater i regnearket skal du finde problemet med hver enkelt række og derefter løse det pågældende problem.
  7. Gem filen, og upload den derefter i området Massehandlinger.

Tip!

Du kan bruge masseuploads til effektivt at foretage ændringer på tværs af alle dine kampagnetyper. Det kan f.eks. være oprettelse af nye tekstannoncer, tilføjelse og redigering af søgeord og oprettelse af annonceaktiver. Få flere oplysninger om alt det, du kan gøre med masseuploads.