Shopping-kampanjan hallinta tuoteryhmien avulla

Shopping-kampanjan mainosryhmässä hintatarjoukset tehdään tuoteryhmille avainsanojen sijasta. Tuoteryhmä on määrittelemäsi tuotevalikoiman osa, jonka kaikille tuotteille käytetään samaa hintatarjousta.

Tässä artikkelissa käsitellään tuoteryhmien luomista, muokkaamista ja poistamista.

Tuoteryhmien toiminta

Käyttöä aloitettaessa

Kun ensimmäisen kerran luot Shopping-kampanjan, koko tuotevalikoimasi sisällytetään Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmään. Suosittelemme, että jaat valikoimasi alaryhmiin, jolloin voit tehdä hintatarjouksia tarkemmin mainontatavoitteidesi mukaisesti.

Tuoteryhmien käyttäminen hintatarjousten tekemiseen ja raportointiin

• Hintatarjoukset: Voit asettaa kullekin tuoteryhmälle hintatarjouksia ja tarkistaa niitä niin usein kuin haluat tai sulkea tuoteryhmän pois kampanjastasi.
  • Raportointi: Älykkäissä Shopping-kampanjoissa raportointimittarit voivat olla Tuoteryhmät-välilehdellä erilaisia kuin Kampanja-, Mainosryhmä- tai Mainokset-välilehdillä. Tämä johtuu siitä, että Tuoteryhmät-välilehdellä voi näkyä vain tuotetason dataa.
    • Kun Shopping-mainoksessa esimerkiksi näkyy useita tuotteita yksittäisessä mainospaikassa, kullekin tuotteelle kirjataan impressio. Kampanjan, mainosryhmän ja mainoksen osalta järjestelmä kuitenkin havaitsee, että vain yksi mainos on näkynyt, joten tapahtumasta kirjataan yksi impressio.

Alaryhmien käyttäminen strategian mukaisten hintatarjousten tekemiseksi

Voit jakaa kunkin tuoteryhmän enintään seitsemään alaryhmään ja laittaa ne mihin tahansa järjestykseen. Voit esimerkiksi lisätä kaikki tuotteesi samaan tuoteryhmään ja määrittää kaikille niistä saman hintatarjouksen. Toisaalta voit myös luoda pienempiä tuoteryhmiä brändin tai tuoteluokan perusteella. Muista, että et voi asettaa hintatarjousta tuoteryhmälle, joka on jaettu alaryhmiin. Hintatarjoukset asetetaan tuoteryhmille, joita ei ole jaettu alaryhmiin. Tutustu Shopping-kampanjoiden parhaisiin käytäntöihin.

Kussakin Shopping-kampanjan mainosryhmässä voi olla enintään 5 000 tuoteryhmää.

Huom. Kun muokkaat tuoteryhmän polkua, voit ladata minkä tahansa arvon. Kannattaa käyttää sellaisten määritteiden arvoa, jotka ovat Kauppiaskeskus-syötteessäsi. Kun olet tehnyt joukkomuutokset, voit tarkistaa tuoteryhmän välilehdeltä, voidaanko tuotteita näyttää.

Tuoteryhmien alaryhmissä käytettävissä olevat määritteet

Tuoteryhmien määrittelemiseen voi käyttää vain niitä määritteitä, jotka sisältyvät Google Kauppiaskeskukseen lähettämiisi tuotetietoihin.

• Tuotetunnus: Tuotteelle lisätty tunniste. Lue lisää
  • Brändi: Tuotteen valmistajan nimi (esimerkiksi Google). Brändin tulee näkyä selvästi tuotepakkauksen tai tuoteselosteen etuosassa. Lue lisää
  • Kategoria: Googlen tuoteluokitukseen perustuva määrite. Esimerkki luokan merkkijonosta: Vaatteet ja asusteet > Vaatetus > Mekot. Tuotetietojen ">"-merkit määrittävät tuoteluokan hierarkiatasot, joita voi käyttää tuoteryhmien luokittelussa. Jos et lähetä luokkaa, voimme määrittää sen sinulle. Google saattaa tarkentaa kategoriaa sen lähettämisen jälkeen. Yritämme luokitella tuotteet mahdollisimman osuvasti, mutta virheitä voi tapahtua. Lue lisää
  • Tuotetyyppi: Valitsemaasi luokitteluun perustuva määrite. Esimerkki tuotetyypin merkkijonosta: Koti ja puutarha > Keittiön sisustus ja ruuanlaitto > Keittiökoneet > Jääkaapit. Tuotedatan nuolimerkit (>) määrittävät tuotetyypin hierarkiatasot, joita voi käyttää tuoteryhmien jaottelussa. Tuotetyypit voidaan jakaa enintään viisi kertaa. Lue lisää
  • Muokatut tunnisteet: Voit luoda tuotetietoihisi enintään viisi muokattua tunnistetta (esimerkiksi kausituote ja menekkituote). Lue lisää
  • Kunto: Tuotteen kunto (uusi, käytetty tai kunnostettu). Lue lisää
  • Kanava: Paikka, jossa tuotteitasi myydään. Vaihtoehdot ovat Paikallinen (eli fyysinen toimipiste) ja Verkko (eli verkkokauppa). Lue lisää
  • Kanavan ainutlaatuisuus: Tieto siitä, myydäänkö tuotteitasi paikallisesti, verkossa vai molempien kanavien kautta. Lue lisää
Huom. Kun muutat syötteesi määritteitä esimerkiksi jakamalla Shopping-kampanjaan sisältyvät tuoteryhmät alaryhmiin, muutokset eivät tule automaattisesti käyttöön tuoteryhmissäsi. Jos haluat ottaa muutokset niissä käyttöön, sinun on päivitettävä mainosryhmään sisältyvät tuoteryhmät.

Ohjeet

Alaryhmien luominen tuoteryhmään

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry kampanjasivulle valitsemalla sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa kampanjaa, joka sisältää muokattavat tuoteryhmät.
  4. Klikkaa mainosryhmää, joka sisältää muokattavat tuoteryhmät.
  5. Siirry tuoteryhmäsivulle valitsemalla sivuvalikosta Tuoteryhmät.
  6. Etsi tuoteryhmä, jonka haluat jakaa alaryhmiin, ja klikkaa sen nimen vieressä näkyvää plusmerkkiä. Klikkaa esimerkiksi Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmän viereistä plusmerkkiä.
  7. Klikkaa "Jaa [tuoteryhmän nimi] seuraavan mukaan:" ‑kohdan vierestä avattavaa valikkoa ja valitse haluamasi tuotteen määrite uudelle tuoteryhmälle.

• Esimerkki: Jos valitset "Jaa 'Kaikki tuotteet' seuraavan mukaan: Luokka", Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmä jaetaan valitsemasi luokan mukaan.
    • Jos haluat käyttää tuoteryhmässä useita määritteitä, viimeistele ensin alaryhmiin jakaminen ja toista sitten yllä olevat vaiheet.
  8. Kun olet valinnut alaryhmäjaossa käytettävän määritteen, näet luettelon mahdollisista alaryhmistä. Merkitse alaryhmän ruutu valituksi, jos haluat lisätä sen tuoteryhmään.

• Esimerkki: Jos myyt kenkiä ja valitset "Kategoria", alaryhmiä voivat olla esimerkiksi Sandaalit, Juhlakengät ja Saappaat.
  9. Joidenkin määritteiden yhteydessä jakamiseen käytettävän arvon voi lisätä manuaalisesti. Voit lisätä alaryhmiä seuraavasti:

• Valitse ikkunan vasemmassa alareunassa Lisää useita arvoja kerralla manuaalisesti.
    • Kirjoita yksi arvo riviä kohden ja valitse sitten Vahvista.
  10. Valitse Jatka hintatarjousten tarkistamiseen, kun olet luonut tarvittavat alaryhmät. Voit tarkistaa ja muokata luomillesi uusille tuoteryhmille määrittämiäsi hintatarjouksia. Jos valitset Tallenna tarkistamatta hintatarjouksia, luomissasi uusissa tuoteryhmissä käytetään jakamasi tuoteryhmän oletushintatarjousta.

• Esimerkki: Jaat Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmän uusiin, kuntoon perustuviin tuoteryhmiin "Uusi" ja "Käytetty". Näissä tuoteryhmissä käytetään samaa oletushintatarjousta kuin Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmässä, ellet muokkaa hintatarjouksia. Voit valita "Jatka hintatarjousten tarkistamiseen", jos haluat tehdä muutoksia, tai voit muokata hintatarjouksia myöhemmin tuoteryhmäsivulta.
  11. Jos valitsit Jatka hintatarjousten tarkistamiseen, voit asettaa hintatarjouksen kullekin tuoteryhmälle käyttämällä Uusi korkein klikkauskohtainen hinta ‑saraketta.
  12. Vahvista tuoteryhmäjako ja hintatarjoukset klikkaamalla Tallenna.
Tuoteryhmän alaryhmän muokkaaminen tai poistaminen
  1. Siirry mainosryhmäsivulle valitsemalla sivuvalikosta Mainosryhmät.
  2. Klikkaa mainosryhmää, joka sisältää muokattavat tuoteryhmät.
  3. Siirry tuoteryhmäsivulle valitsemalla sivuvalikosta Tuoteryhmät.
  4. Etsi muokattava tuoteryhmä ja klikkaa kynäkuvaketta.
  5. Valitse "Jaa [tuoteryhmän nimi] seuraavan mukaan:" ‑vaihtoehdon vierestä tuotemäärite, jonka mukaan haluat luoda alaryhmän.
  6. Merkitse niiden arvojen viereiset ruudut valituksi, jotka haluat lisätä tuoteryhmään. Klikkaa X-merkkiä niiden arvojen vierestä, jotka haluat poistaa tuoteryhmästä.
  7. Valitse Jatka hintatarjousten tarkistamiseen, kun olet tehnyt alaryhmiin haluamasi muutokset. Voit tarkistaa ja muokata uusille tuoteryhmille asetettuja hintatarjouksia. Jos valitset Tallenna tarkistamatta hintatarjouksia, luomissasi uusissa tuoteryhmissä käytetään alaryhmiin jakamasi tuoteryhmän oletushintatarjousta.

• Esimerkki: Jaat Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmän uusiin, kuntoon perustuviin tuoteryhmiin "Uusi" ja "Käytetty". Näissä tuoteryhmissä käytetään samaa oletushintatarjousta kuin Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmässä, ellet muokkaa hintatarjouksia. Voit valita "Jatka hintatarjousten tarkistamiseen", jos haluat tehdä muutoksia, tai voit muokata hintatarjouksia myöhemmin tuoteryhmäsivulta.
  8. Jos valitsit Jatka hintatarjousten tarkistamiseen, voit asettaa hintatarjouksen kullekin tuoteryhmälle käyttämällä Uusi korkein klikkauskohtainen hinta ‑saraketta.
  9. Vahvista tuoteryhmän jaottelu ja hintatarjoukset klikkaamalla Tallenna.

Huom. Tuoteryhmistä poissuljetut tuotteet voivat saada impressioita ja klikkauksia vielä 48 tunnin ajan. Siksi tuoteryhmien tietoja saatetaan vielä säilyttää myöhempää käyttöä varten. Tällöin näet raporteissa poissuljettuja tuotteita koskevaa dataa.

Tuoteryhmien näkymistavan valitseminen

Voit muuttaa tuoteryhmien näkymistapaa mainosryhmäsi tuoteryhmäsivun yläosasta. Kummastakin näkymästä voit joukkomuokata minkä tahansa tuoteryhmien korkeimpia klikkauskohtaisia hintatarjouksia.

Kun valitset Hierarchy view, näet tuoteryhmiesi rakenteen. Tässä näkymässä voit lisätä ja poistaa mainosryhmäsi alaosastoja.

Kun valitset List view, kaikki tuoteryhmäsi näkyvät luettelomuodossa. Tästä näkymästä on hyötyä, kun haluat lajitella tuoteryhmät sarakkeen mukaan tai saada yleiskäsityksen eri tuoteryhmien tehokkuudesta. Alaryhmiin jakamista ei voi tehdä täällä.

Jos valitset tuoteryhmät yhdessä näkymässä ja vaihdat sen jälkeen toiseen näkymään, valinnat pysyvät voimassa.

Tuoteryhmien suodattaminen

Suodattamalla tuoteryhmiä voit etsiä sinua eniten kiinnostavia tietoja, kuten klikkauksia, konversioita tai keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan. Kun olet luonut suodattimen, voit tallentaa sen tulevaa käyttöä varten.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry kampanjasivulle valitsemalla sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa kampanjaa, joka sisältää muokattavat tuoteryhmät.
  4. Klikkaa mainosryhmää, joka sisältää muokattavat tuoteryhmät.
  5. Siirry tuoteryhmäsivulle valitsemalla sivuvalikosta Tuoteryhmät.
  6. Klikkaa tuoteryhmätaulukon yläosasta suodatinpainiketta Suodata.
  7. Valitse näkyviin tulevasta osiosta suodattimen ehdot. Taulukko päivittyy automaattisesti näyttämään suodatetut tiedot.

• Voit määrittää useita ehtoja samaa suodatinta varten. Klikkaa ehdon lisäämisen jälkeen suodatinosaa, jos haluat lisätä toisen ehdon. Voit poistaa ehdon klikkaamalla sen vierestä X-merkkiä.
    • Voit tallentaa luomasi suodattimen myöhempää käyttöä varten klikkaamalla suodattimen tallennuspainiketta ja lisäämällä suodattimelle nimen. Tallennettu suodatin on käytettävissä, kun valitset suodatusehtoja.
  8. Voit palata taulukon suodattamattomaan näkymään klikkaamalla suodatinosiosta X-merkkiä.