Gestionar una campanya de compres amb grups de productes

En un grup d'anuncis d'una campanya de compres, es treballa amb l'inventari per fer ofertes utilitzant grups de productes en comptes de paraules clau. Un grup de productes és un subconjunt de l'inventari que l'usuari defineix i en què es fa servir la mateixa oferta per a tots els productes que s'hi inclouen.

En aquest article s'explica com es creen grups de productes i com s'editen i es treuen.

Com funcionen els grups de productes

A l'inici

Quan creeu una campanya de compres per primera vegada, hi tindreu un grup d'anuncis amb un grup de productes anomenat "Tots els productes", que conté tot l'inventari. Us recomanem que dividiu l'inventari en grups més petits amb subdivisions per fer ofertes més concretes que s'ajustin millor als vostres objectius publicitaris.

Utilitzar grups de productes per definir les ofertes i generar informes

• Ofertes: definiu i reviseu les ofertes de cada grup de productes amb la regularitat necessària, o bé excloeu un grup de productes de la campanya.
  • Informes: en el cas de les campanyes intel·ligents de compres, les mètriques dels informes poden ser diferents per a la pestanya Grups de productes en comparació amb les pestanyes Campanya, Grup d'anuncis o Anuncis. Això pot passar perquè la pestanya Grups de productes només pot generar informes sobre les dades al nivell de producte.
    • Per exemple, quan un anunci de compres mostra molts productes en l'espai d'un anunci individual, cada producte recull una impressió. Tanmateix, la campanya, el grup d'anuncis i l'anunci reconeixen que només s'ha mostrat un sol anunci i només el comptaran com una impressió.

Com es poden utilitzar les subdivisions de grup de productes per fer ofertes de manera més estratègica

Podeu utilitzar fins a set nivells per subdividir cada grup de productes en l'ordre que vulgueu. Podeu tenir un grup de productes amb tots els productes que oferiu i fer una oferta del mateix import per a tots. Si ho preferiu, podeu tenir grups de productes més petits organitzats per marca o categoria de producte. Tingueu en compte que no podeu definir ofertes per a un grup de productes que tingui subdivisions. Les ofertes s'apliquen als grups de productes que no s'han dividit. Informació sobre les pràctiques recomanades per a les campanyes de compres

Cada grup d'anuncis d'una campanya de compres pot tenir fins a 5.000 grups de productes.

Nota: quan editeu el camí del grup de productes, es pot penjar qualsevol valor. Us recomanem que utilitzeu el valor dels atributs que existeixen al feed del vostre Merchant Center. Un cop hàgiu fet els canvis massius, podeu comprovar a la pestanya del grup de productes si els productes són aptes per difondre's.

Atributs disponibles per a les subdivisions dels grups de productes

Només podeu definir els grups de productes mitjançant els atributs següents, que es proporcionen a les dades de producte de Google Merchant Center.

• Identificador d'article: identificador de cada producte. Més informació
  • Marca: nom del fabricant del producte (per exemple, Google). La marca s'ha de veure clarament a la part de davant de l'embalatge o a l'etiqueta del producte. Més informació
  • Categoria: atribut basat en la taxonomia de productes de Google. Exemple d'una cadena de categoria: Roba i accessoris > Roba > Vestits. A les dades de producte, els caràcters ">" estableixen els nivells de jerarquia de la categoria de producte que podeu utilitzar per subdividir els grups de productes. Si no envieu cap categoria, us n'assignarem una. En alguns casos, és possible que Google defineixi encara millor una categoria després que s'hagi enviat. Tot i que fem tot el que podem, és possible que alguns productes no estiguin ben classificats. Més informació
  • Tipus de producte: atribut que assigneu segons la vostra categorització. Exemple d'una cadena de tipus de producte: Llar i jardí > Accessoris de cuina > Electrodomèstics de cuina > Neveres. A les dades de producte, els caràcters ">" estableixen els nivells de jerarquia del tipus de producte que podeu utilitzar per subdividir els grups de productes. Els tipus de producte es poden subdividir fins a cinc vegades. Més informació
  • Etiquetes personalitzades: podeu crear fins a cinc etiquetes personalitzades per a les dades de producte (amb valors com ara "de temporada" o "més venut"). Més informació
  • Estat: estat del producte (nou, utilitzat o restaurat). Més informació
  • Canal: on es venen els vostres productes, ja sigui "Local" (en una botiga física) o "En línia" (mitjançant una botiga de comerç electrònic). Més informació
  • Exclusivitat del canal: si els vostres productes es venen en un establiment físic, en línia o pels dos canals. Més informació
Nota: quan canvieu els atributs del feed (per exemple, si subdividiu els grups de productes en una campanya de compres), els canvis no s'apliquen de manera automàtica als grups de productes. Per reflectir-los, heu d'actualitzar els grups de productes al grup d'anuncis.

Instruccions

Crear una subdivisió de grup de productes

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines, feu clic a Campanyes per anar a la pàgina corresponent.
  3. Feu clic a la campanya que inclou els grups de productes que voleu editar.
  4. Feu clic al grup d'anuncis que inclou els grups de productes que voleu editar.
  5. Al menú de pàgines, feu clic a Grups de productes per anar a la pàgina corresponent.
  6. Localitzeu el grup de productes que voleu subdividir i feu clic al signe + que hi ha al costat del nom. Per exemple, podeu fer clic al signe + que hi ha al costat del grup de productes "Tots els productes".
  7. A la finestra que s'obre, seleccioneu el menú desplegable que hi ha al costat de "Subdivideix [nom del grup de productes] per" i trieu un atribut de producte per definir el grup de productes nou.

• Exemple: si es mostra "Subdivideix Tots els productes per categoria", vol dir que el grup de productes "Tots els productes" se subdividirà per la categoria que trieu.
    • Si voleu utilitzar més d'un atribut per definir el grup de productes, acabeu de crear la subdivisió actual i repetiu els passos que s'indiquen més amunt.
  8. Quan hàgiu seleccionat l'atribut pel qual vulgueu fer la subdivisió, veureu una llista de les subdivisions possibles. Feu clic a la casella de selecció que hi ha al costat de cadascuna d'aquestes subdivisions per afegir-les al grup de productes.

• Exemple: si veneu sabates i seleccioneu "Categoria", és possible que vegeu aquestes subdivisions: "Sandàlies", "Sabates de mudar" i "Botes".
  9. En el cas d'alguns atributs, podeu afegir manualment el valor per fer la subdivisió. Per fer-ho, seguiu aquests passos:

• A l'extrem inferior esquerre de la finestra, feu clic a Afegeix valors manualment de manera masisiva.
    • A continuació, introduïu un valor per línia i, tot seguit, feu clic a Confirma.
  10. Quan hàgiu acabat de crear subdivisions, feu clic a Continua per revisar les ofertes. Podreu revisar i editar les ofertes definides per als grups de productes que hàgiu creat. Per contra, si feu clic a Desa sense revisar les ofertes, els grups de productes que hàgiu creat utilitzaran l'oferta predeterminada del grup de productes que hàgiu subdividit.

• Exemple: heu subdividit "Tots els productes" en dos grups de productes nous segons el seu estat: "Novetat" i "Segona mà". Tret que els editeu, l'oferta predeterminada d'aquests grups de productes serà la mateixa que la de "Tots els productes". Podeu fer clic a "Continua per revisar les ofertes" per fer canvis o modificar les ofertes més tard a la pàgina de grups de productes.
  11. Si heu fet clic a Continua per revisar les ofertes, podeu definir les ofertes per a cada grup de productes a la columna "CPC màx. nou".
  12. Feu clic a Desa per confirmar les ofertes i les subdivisions del grup de productes.
Editar o treure una subdivisió de grup de productes
  1. Al menú de pàgines, feu clic a Grups d'anuncis per anar a la pàgina corresponent.
  2. Feu clic al grup d'anuncis que inclou els grups de productes que voleu editar.
  3. Al menú de pàgines, feu clic a Grups de productes per anar a la pàgina corresponent.
  4. Localitzeu el grup de productes que voleu editar i feu clic a la icona de llapis.
  5. Al costat de "Subdivideix [nom del grup de productes] per", seleccioneu l'atribut de producte que voleu utilitzar per crear la subdivisió.
  6. Feu clic a la casella de selecció que hi ha al costat dels valors que voleu afegir al grup de productes. Feu clic a la X que hi ha al costat dels valors que voleu treure.
  7. Quan hàgiu acabat d'editar les subdivisions, feu clic a Continua per revisar les ofertes. Podreu revisar i editar les ofertes definides per als grups de productes que hàgiu creat. En canvi, si feu clic a Desa sense revisar les ofertes, els grups de productes nous que hàgiu creat utilitzaran l'oferta predeterminada del grup de productes que hàgiu subdividit.

• Exemple: heu subdividit "Tots els productes" en dos grups de productes nous segons el seu estat: "Novetat" i "Segona mà". Tret que els editeu, l'oferta predeterminada d'aquests grups de productes serà la mateixa que la de "Tots els productes". Podeu fer clic a "Continua per revisar les ofertes" per fer canvis o modificar les ofertes més tard a la pàgina de grups de productes.
  8. Si heu fet clic a Continua per revisar les ofertes, podeu definir les ofertes per a cada grup de productes a la columna "CPC màx. nou".
  9. Feu clic a Desa per confirmar les ofertes i les subdivisions del grup de productes.

Nota: els productes exclosos dels grups de productes poden continuar rebent impressions i clics durant 48 hores. Per tant, és possible que els grups de productes continuïn conservant la informació i reflectint-la de manera retroactiva per poder consultar-la més endavant. En aquests casos, podeu trobar dades sobre els productes exclosos als informes.

Triar com s'han de mostrar els grups de productes

Podeu canviar la visualització dels grups de productes alternant entre les opcions que hi ha a la part superior de la pàgina de grups de productes del grup d'anuncis. Des de totes dues visualitzacions podeu fer edicions massives de les ofertes de CPC màx. per a qualsevol grup de productes.

A la visualització Hierarchy view es mostra l'estructura dels grups de productes. Podeu fer servir aquesta visualització per afegir subdivisions al grup d'anuncis i per treure-les.

A la visualització List view es mostren tots els grups de productes en una llista. Podeu utilitzar aquesta visualització per ordenar els grups de productes per columna o per obtenir una visió general del rendiment de cada grup de productes. Des d'aquesta visualització, no podreu crear subdivisions.

Si seleccioneu grups de productes en una de les visualitzacions i canvieu a l'altra, la selecció dels grups de productes es mantindrà a la nova visualització.

Filtrar els grups de productes

Filtreu els grups de productes per cercar les dades que us interessin més, com ara els clics, les conversions o el cost per clic (CPC) mitjà. Un cop hàgiu creat un filtre, el podeu desar per accedir-hi fàcilment més endavant.

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines, feu clic a Campanyes per anar a la pàgina corresponent.
  3. Feu clic a la campanya que inclou els grups de productes que voleu editar.
  4. Feu clic al grup d'anuncis que inclou els grups de productes que voleu editar.
  5. Al menú de pàgines, feu clic a Grups de productes per anar a la pàgina corresponent.
  6. A la part superior de la taula de grups de productes, feu clic al botó de filtre Filtra.
  7. Trieu les condicions del filtre a la secció que es mostra. La taula s'actualitza automàticament per mostrar-vos les dades que coincideixen amb el filtre.

• Podeu especificar diverses condicions en un mateix filtre fent clic a la secció de filtre després d'afegir cada condició. Per treure'n una, feu clic a la X que hi ha al costat.
    • Per desar el filtre que heu creat a fi d'utilitzar-lo més endavant, seleccioneu el botó per desar-lo i introduïu un nom per al filtre. El filtre desat ara estarà disponible quan seleccioneu les condicions de filtre.
  8. Per tornar a veure la taula sense filtres, feu clic la X que hi ha a la secció de filtres.