Uitsluitingszoekwoorden gebruiken voor een Shopping-campagne

Hoewel Shopping-campagnes geen zoekwoorden gebruiken om uw advertenties te targeten, kunt u wel uitsluitingszoekwoorden toevoegen om te voorkomen dat uw Shopping-advertenties worden weergegeven wanneer u dat niet wilt. Meer informatie over uitsluitingszoekwoorden

In dit artikel leest u hoe u uitsluitingszoekwoorden toevoegt aan of verwijdert uit uw Shopping-campagne en hoe u uitsluitingszoekwoorden bewerkt.

Voordat u begint

Als u uitsluitingszoekwoorden wilt gebruiken, moet u eerst een Shopping-campagne maken.

Instructies

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik in het paginamenu op Zoekwoorden om naar de pagina Zoekwoorden te gaan en klik daarna op Uitgesloten zoekwoorden.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Als u uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen voor uw campagne of advertentiegroep, selecteert u de gewenste campagne of advertentiegroep in het desbetreffende dropdownmenu.
  6. Typ of plak één uitsluitingszoekwoord per regel in het tekstveld.

• Als u uitsluitingszoekwoorden voor breed zoeken wilt toevoegen, moet u niet alleen de enkelvoudsvorm van het zoekwoord opgeven, maar ook de meervoudsvorm, synoniemen en andere varianten, zoals 'wijntje' en 'wijnen'.
    • Als u een uitsluitingszoekwoordgroep wilt toevoegen, plaatst u de termen tussen dubbele aanhalingstekens, zoals "fles wijn".
    • Als u een exact uitsluitingszoekwoord wilt toevoegen, plaatst u de term tussen rechte haken, zoals [flesopener].
  7. Klik op Opslaan.

Tip

Shopping-campagnes beheren in AdWords Editor

AdWords Editor is een gratis te downloaden toepassing waarmee u uw AdWords-campagnes offline kunt beheren. U kunt AdWords Editor gebruiken om biedingen op uw productgroepen en de URL's van de bestemmingspagina's te wijzigen. Meer informatie