Hantera en Shopping-kampanj med annonsgrupper

Annonsgrupper i en Shopping-kampanj kan hjälpa dig att organisera budgivningen och få tillgång till använda vissa funktioner. Du kan behöva fler än en annonsgrupp för att kunna åstadkomma den struktur du vill ha, beroende på dina mål.

I den här artikeln beskrivs hur annonsgrupper fungerar och hur du lägger till dem i en Shopping-kampanj.

Så här fungerar annonsgrupper i Shopping-kampanjer

Du bör strukturera dina annonsgrupper utifrån hur du vill lägga bud och hur du vill att dina produkter ska grupperas för kampanjfunktioner som negativa sökord, budjusteringar och söktermsrapporten. Du kanske till exempel vill skapa en annonsgrupp för vart och ett av dina bästa märken. Det gör att du kan ställa in budjusteringar och negativa sökord för varje enskilt märke. Du kan också ta fram en söktermsrapport för varje annonsgrupp.

När du använder flera annonsgrupper i en kampanj

Annonsgrupper i samma kampanj delar fortfarande alla andra kampanjinställningar, t.ex. kampanjnamn, säljarkonto, försäljningsland, sortimentfilter och kampanjens prioritet. Om en produkt ingår i flera annonsgrupper i samma kampanj använder vi bara det högsta budet i kampanjen. Lär dig att konfigurera en Shopping-kampanj.

Så här hanterar du budgivning i en annonsgrupp

När du har skapat en annonsgrupp lägger du bud i annonsgruppen med hjälp av produktgrupper i stället för sökord. En produktgrupp är en del av ditt sortiment som du definierar. Alla produkter i gruppen har samma bud. Läs mer

Du kan till exempel ha en produktgrupp för alla produkter i ditt sortiment och bjuda samma belopp för alla. Du kan också ha mindre produktgrupper som ordnas efter märke eller produktkategori.

Innan du börjar

När du vill skapa en annonsgrupp måste du först skapa en Shopping-kampanj

Skapa kampanjens första annonsgrupp

När du Skapar en Shopping-kampanj skapar du även kampanjens första annonsgrupp. Du kan skapa ytterligare annonsgrupper utifrån anvisningarna nedan.

Skapa flera annonsgrupper

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här skapar du en annonsgrupp till:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Välj en kampanj för att välja var du ska skapa den nya annonsgruppen. Du kan inte ändra kampanjen när annonsgruppen har skapats.
  6. Välj annonsgruppsinställningar:

• Annonsgruppens namn. Ge annonsgruppen ett namn. Namnet hjälper dig att hitta annonsgruppen senare. Du kan ändra namnet efter att du har skapat annonsgruppen.
    • Bud Ange ett bud för annonsgruppen. När du har skapat annonsgruppen tillämpas budet på den första produktgruppen i annonsgruppen Alla produkter. Du kan ändra detta bud eller använda ytterligare produktgrupper för att finjustera buden när annonsgruppen har skapats.
  7. Klicka på Skapa annonsgrupp.