Administrer en Shopping-kampanje med annonsegrupper

Annonsegrupper i en Shopping-kampanje kan forenkle organiseringen av budgivningen og gi deg tilgang til enkelte funksjoner. For å opprette ønsket struktur kan du komme til å trenge flere enn én annonsegruppe, men dette kommer selvfølgelig an på målene du har satt deg.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan annonsegrupper fungerer og hvordan du legger dem til i Shopping-kampanjer.

Slik fungerer annonsegrupper i Shopping-kampanjer

Du bør strukturere annonsegruppene dine på en måte som gjenspeiler måten du vil legge inn bud på, og hvordan du vil at produktene dine skal være gruppert etter kampanjefunksjoner, for eksempel negative søkeord, budjusteringer samt søketekstrapporten. Du kan for eksempel opprette en annonsegruppe for hver av de viktigste merkevarene dine. Da kan du angi separate budjusteringer og negative søkeord for hver av disse merkevarene. I tillegg kan du generere en søketekstrapport for hver annonsegruppe.

Følgende skjer om du bruker flere annonsegrupper i én kampanje

Annonsegrupper i én og samme kampanje deler fortsatt alle de andre kampanjeinnstillingene, for eksempel kampanjenavn, selgerkonto, salgsland, beholdningsfilter og kampanjeprioritet. Hvis et produkt inngår i flere annonsegrupper i den samme kampanjen, bruker vi det høyeste budet du angir hele i kampanjen sett under ett. Finn ut hvordan du konfigurerer Shopping-kampanjer.

Slik administrerer du budgivningen i en annonsegruppe

Når du har opprettet en annonsegruppe, kan du angi bud i denne annonsegruppen basert på produktgrupper, ikke søkeord. En produktgruppe er en undergruppe av beholdningen din som du selv definerer, og det brukes samme bud i alle produktene som inngår i den. Finn ut mer

Du kan for eksempel ha en produktgruppe for alle produktene dine og by like mye for alle disse. Eller du kan velge en helt annen løsning der du har mindre produktgrupper organisert etter merkevare eller produktkategori.

Før du begynner

Før du kan opprette en annonsegruppe, må du konfigurere en Shopping-kampanje

Veiledning til konfigurering av den første annonsegruppen i kampanjer

Når du konfigurerer en Shopping-kampanje, oppretter du samtidig den første annonsegruppen i kampanjen. Du kan opprette flere annonsegrupper ved å følge veiledningen nedenfor.

Veiledning for flere annonsegrupper

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik oppretter du nye annonsegrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Velg en kampanje for å angi hvor du vil opprette den nye annonsegruppen. Du kan ikke endre kampanjen etter at annonsegruppen er opprettet.
  6. Konfigurer annonsegruppen:

• Annonsegruppenavn: Skriv inn et navn på annonsegruppen. Dette navnet bruker du for å finne igjen annonsegruppen senere. Du kan endre navnet etter at annonsegruppen er opprettet.
    • Bud: Skriv inn et bud for annonsegruppen. Når du har opprettet annonsegruppen, brukes dette budet for den første produktgruppen i «Alle produkter»-annonsegruppen. Du kan endre dette budet eller legge til flere produktgrupper for å finstemme budene etter at du har opprettet annonsegruppen.
  7. Klikk på Opprett en annonsegruppe.