Shopping-kampanjan hallinta mainosryhmien avulla

Shopping-kampanjan mainosryhmien avulla voit järjestää hintatarjouksesi ja käyttää tiettyjä ominaisuuksia. Haluamasi rakenteen luominen saattaa tavoitteistasi riippuen edellyttää useamman kuin yhden mainosryhmän luomista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten mainosryhmät toimivat ja miten voit lisätä mainosryhmiä Shopping-kampanjoihin.

Mainosryhmien toiminta Shopping-kampanjoissa

Mainosryhmien rakenteen pitäisi heijastella tapaa, jolla haluat asettaa hintatarjouksesi ja ryhmitellä tuotteesi kampanjan ominaisuuksia, kuten negatiivisia avainsanoja, hintatarjouksen muokkauksia ja hakutermiraporttia, ajatellen. Saatat esimerkiksi haluta luoda oman mainosryhmän kullekin tärkeimmälle brändillesi. Näin voit määrittää hintatarjouksen muokkauksia ja negatiivisia avainsanoja erikseen kaikille tärkeimmille brändeillesi. Voit myös luoda hakutermiraportin kullekin mainosryhmälle.

Usean mainosryhmän käyttäminen yhdessä kampanjassa

Yhden kampanjan mainosryhmien kaikki muut kampanja-asetukset ovat yhteisiä, mukaan lukien kampanjan nimi, Kauppiasportaali-tili, myyntimaa, mainosjakaumasuodatin ja kampanjoiden tärkeysjärjestys. Jos tuote sisältyy useaan eri mainosryhmään samassa kampanjassa, siinä käytetään koko kampanjan korkeinta hintatarjousta. Lue lisää Shopping-kampanjan määrittämisestä.

Hintatarjousten hallinta mainosryhmän sisällä

Kun olet luonut mainosryhmän, asetat mainosryhmässä hintatarjouksia tuoteryhmien avulla (avainsanojen sijaan). Tuoteryhmä on tuotevalikoimasi alaryhmä ja kaikki sen sisältämät tuotteet käyttävät samaa hintatarjousta. Lisätietoja

Voit esimerkiksi lisätä kaikki tuotteesi samaan tuoteryhmään, jolloin niitä koskee sama hintatarjous. Toisaalta voit myös luoda pienempiä tuoteryhmiä brändin tai tuoteluokan perusteella.

Ennen kuin aloitat

Mainosryhmän määrittäminen edellyttää Shopping-kampanjan määrittämistä

Kampanjan ensimmäisen mainosryhmän luominen

Kun luot Shopping-kampanjan, luot samalla myös kampanjan ensimmäisen mainosryhmän. Voit luoda lisämainosryhmiä alla olevien ohjeiden avulla.

Lisämainosryhmien luominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin luot toisen mainosryhmän:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Klikkaa Valitse kampanja, niin voit valita kampanjan, johon haluat luoda uuden mainosryhmän. Et voi muuttaa kampanjaa mainosryhmän luomisen jälkeen.
  6. Valitse mainosryhmän asetukset:

• Mainosryhmän nimi: Lisää mainosryhmälle nimi. Löydät mainosryhmän myöhemmin tämän nimen perusteella. Voit muuttaa nimeä mainosryhmän luomisen jälkeen.
    • Hintatarjous: Lisää mainosryhmälle hintatarjous. Kun olet luonut mainosryhmän, tätä hintatarjousta käytetään mainosryhmän ensimmäisen tuoteryhmän kanssa ("Kaikki tuotteet"). Voit tarkentaa hintatarjouksiasi muuttamalla tätä hintatarjousta tai käyttämällä lisätuoteryhmiä mainosryhmän luomisen jälkeen.
  7. Klikkaa Luo mainosryhmä.