Använd kampanjprioritet i vanliga Shopping-kampanjer

I den här artikeln beskriver vi vanliga Shopping-kampanjer. Om du vill få ut mesta möjliga av Google Ads AI och visa annonser i alla Googles tjänster kan du prova Performance Max-kampanjer i stället.

Kampanjprioritet är praktiskt när du annonserar samma produkt i samma land i flera Shopping-kampanjer.

I den här artikeln beskrivs hur kampanjprioriteten fungerar och hur du ställer in den i Shopping-kampanjer.

Innan du börjar

Om du vill använda inställningen för kampanjprioritet måste du först skapa en Shopping-kampanj.

Kom ihåg att kampanjprioriteten bara har betydelse om du har flera Shopping-kampanjer som marknadsför samma produkt.

Så fungerar det

När du har flera Shopping-kampanjer som gör reklam för samma produkt kan du bestämma vilken kampanj som ska delta i auktionen för produkten med kampanjprioritet. Kampanjen har från början prioriteten Låg. Du kan ändra den till Mellan eller Hög. Prioriteten bestämmer buden för alla produkter som kampanjen delar.

Kampanjprioriteter bestämmer buden med hjälp av reglerna medan.

• Kampanjen med högsta prioriteten lägger bud. Om en kampanj har en högre prioritet än de övriga, bjuder den kampanjen. Tänk dig att två kampanjer delar en produkt. En kampanj har prioriteten Hög och den andra Mellan. Buden från kampanjen med prioriteten Hög kommer att användas, även om den andra kampanjens bud har högre belopp.
  • Om budgeten för kampanjen med högsta prioritet tar slut, lägger kampanjer med lägre prioritet bud. Om kampanjen med den högsta prioriteten får slut på budget, lägger kampanjen med näst högsta prioritet bud. I exemplet ovan används buden från kampanjen med prioriteten Mellan, när den andra kampanjens budget är slut.

Att tänka på om annonsvisning: Din budget fördelas över dagen. För att pengarna inte ska ta slut i början av dagen kanske inte kampanj med prioriteten Hög deltar i en auktion, även om budgeten inte är slut. I stället kanske en kampanj med lägre prioritet och som inte sparar pengar deltar i auktionen. Läs mer om annonsvisning.

• När flera kampanjer har samma prioritet används det högsta budet. Om flera kampanjer har samma prioritet, deltar kampanjen med högsta budet på produkten i auktionen. Om tre kampanjer delar samma produkt och alla har prioriteten Låg används det högsta budet, oavsett vilken kampanj det kommer från.

Användningsområde

Använd kampanjprioritet när du vill att produktbuden ska komma från en viss kampanj. För att göra detta skapar du en kampanj med prioriteten Låg till Medel eller Hög. Här följer ett exempel på hur du gör för att ställa in kampanjprioritet.

Exempel

Tänk dig att du startar en ny Shopping-kampanj för sommaren. En av produkterna i kampanjen är sandaler. Sandaler finns också i en annan kampanj för skor. Du har en särskild budget för sommarkampanjen. När sandaler visas vill du att produktbudet ska komma från sommarkampanjen, inte från skokampanjen.

Alltså ger du sommarkampanjen prioriteten Hög och skokampanjen prioriteten Låg.

Om budgeten för sommarkampanjen tar slut bestäms buden på sandalerna av skokampanjen.

Gör så här

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn för att öppna kampanjsidan.
  3. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Inställningar i sidmenyn så visas inställningssidan för den kampanj du har valt.
  5. Expandera avsnittet Kampanjprioritet genom att klicka på det.
  6. Välj en prioritet: Låg, Medel eller Hög.
  7. Klicka på Spara.

Tips

Vi rekommenderar att du bara prioritetsordnar en delmängd av produkterna du vill marknadsföra, till exempel produkterna i en specialrea. Då kan du enkelt hantera bud på de produkterna under reaperioden.

Det gör du genom att konfigurera ett sortimentfilter för högre prioriterade kampanjer i kampanjinställningarna.