Bruk av prioritet for kampanje i standard Shopping-kampanjer

Denne artikkelen omhandler standard Shopping-kampanjer. For å få mest mulig ut av Google Ads-AI og vise annonser i alle Google-tjenester kan du prøve Performance Max-kampanjer i stedet.

Kampanjeprioritet er nyttig når du markedsfører samme produkt i samme land i flere Shopping-kampanjer.

I denne artikkelen beskriver vi hvordan kampanjeprioritet fungerer og hvordan du konfigurerer dette i Shopping-kampanjer.

Før du begynner

Hvis du vil bruke innstillingen for kampanjeprioritet, må du først opprette en Shopping-kampanje.

Husk at kampanjeprioritet bare er viktig dersom du har flere Shopping-kampanjer der det samme produktet markedsføres.

Slik fungerer det

Hvis du markedsfører samme produkt i flere Shopping-kampanjer, bruker du kampanjeprioritet for å angi hvilken kampanje som skal delta i auksjonen for dette produktet. Alle kampanjene dine har i utgangspunktet prioriteten «lav». Du kan endre prioriteten til «middels» eller «høy». Prioriteten for kampanjene styrer budet for produkter som inngår i kampanjene.

Kampanjeprioritet styrer budene etter følgende regler:

• Budet fra kampanjen med høyest prioritet brukes. Hvis én av kampanjene har høyere prioritet enn de andre, brukes budet fra kampanjen med høyest prioritet. Sett at samme produkt inngår i to kampanjer. Den ene kampanjen har høy prioritet, mens den andre har middels prioritet. Budet fra kampanjen med høy prioritet brukes, selv om budet for kampanjen med middels prioritet er høyere.
  • Hvis budsjettet for kampanjen med høyest prioritet brukes opp, brukes budet for kampanjen med nest høyest prioritet. Hvis budsjettet brukes opp for kampanjen med høyest prioritet, deltar kampanjen med nest høyest prioritet i auksjonen. Med utgangspunkt i eksemplet ovenfor brukes budet for kampanjen med middels prioritet etter at budsjettet for kampanjen med høy prioritet er brukt opp.

Merknad om annonselevering: Budsjettet ditt fordeles jevnt utover døgnet. Derfor kan du oppleve at en kampanje med høy prioritet sparer midler til senere på dagen, og at den derfor ikke deltar i en auksjon til tross for at budsjettet ikke er brukt opp. En kampanje med lavere prioritet som ikke sparer midler, kan i stedet delta. Finn ut mer om annonselevering.

• Når flere kampanjer har samme prioritet, brukes det høyeste budet. Hvis flere kampanjer har samme prioritet, deltar kampanjen som har det høyeste budet for det aktuelle produktet, i auksjonen. Hvis det samme produktet inngår i tre kampanjer, og alle kampanjene har lav prioritet, deltar kampanjen som har det høyeste budet av de tre kampanjene, i auksjonen.

Bruksområder

Bruk prioritet for kampanje når du vil benytte produktbudene fra en bestemt kampanje. For å komme i gang endrer du kampanjeprioriteten fra «lav» til «middels» eller «høy». Nedenfor ser du et eksempel på hvordan du går frem.

Eksempel

Sett at du lanserer en ny Shopping-kampanje. Ett av produktene i denne sommerkampanjen er sandaler. Sandaler inngår også i en annen kampanje, der du markedsfører skotøy. Du har angitt et spesifikt budsjett for sommerkampanjen din. Når det vises annonser for sandaler, ønsker du å bruke produktbudet fra sommerkampanjen – ikke kampanjen for skotøy.

For å sikre at budet kommer fra sommerkampanjen, kan du angi høy prioritet for sommerkampanjen og lav prioritet for skotøykampanjen.

Hvis budsjettet for sommerkampanjen brukes opp, blir sandalbudet satt i henhold til skotøykampanjen.

Veiledning

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen for å komme til kampanjesiden.
  3. Klikk på kampanjen du vil endre.
  4. Klikk på Innstillinger på sidemenyen for å komme til innstillingssiden for kampanjen du har valgt.
  5. Klikk for å vise Prioritet for kampanjen-delen.
  6. Velg en prioritet: «Lav», «Middels» eller «Høy».
  7. Klikk på Lagre.

Tips

Vi anbefaler at du bare prioriterer en undergruppe av produktene du ønsker å markedsføre, for eksempel varer som er på salg. Dermed kan du enkelt administrere budene for disse varene i salgsperioden.

Du kan gjøre dette ved å konfigurere et beholdningsfilter for kampanjer med høyere prioritet i kampanjeinnstillingene dine.