Brug kampagneprioritet til Standard Shopping-kampagner

Denne artikel omhandler Standard Shopping-kampagner. Hvis du vil have mest muligt ud af Google Ads-automatisering og vise annoncer på alle Google-tjenester, kan du i stedet prøve kampagner af typen "Maksimal effektivitet".

Kampagneprioritet er nyttig, når du annoncerer for det samme produkt for samme land i flere Shopping-kampagner.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan kampagneprioritet fungerer, og hvordan det opsættes for dine Shopping-kampagner.

Før du begynder

Du skal oprette en Shopping-kampagne, før du kan bruge indstillingen for kampagneprioritet.

Husk, at kampagneprioritet kun er vigtigt, hvis du har flere Shopping-kampagner, der promoverer det samme produkt.

Sådan fungerer det

Når du har det samme produkt i flere Shopping-kampagner, kan du med kampagneprioritet afgøre, hvilken kampagne der skal deltage i auktionen for det pågældende produkt. Dine kampagner har allerede prioriteten Lav. Du kan dog ændre denne prioritet til Mellem eller Høj. Disse prioriteter afgør buddet for de produkter, som kampagnerne deler.

Kampagneprioriteter afgør buddene ud fra disse regler:

• Kampagnen med den højeste prioritet byder. Hvis én kampagne har et højere bud end de øvrige, byder kampagnen med det højeste bud. Lad os f.eks. forestille os, at to kampagner deler et produkt. Én kampagne har prioriteten Høj, og den anden har prioriteten Mellem. Buddet fra kampagnen med prioriteten Høj bruges, selvom kampagnen med prioriteten Mellem har et højere budbeløb.
  • Hvis kampagnen med den højeste prioritet opbruger sit budget, byder kampagnen med den lavere prioritet. Hvis kampagnen med den højeste prioritet opbruger sit budget, placerer kampagnen med den næsthøjeste prioritet buddet. I vores eksempel betyder det altså, at når budgettet for kampagnen med prioriteten Høj er opbrugt, bruges buddet fra kampagnen med prioriteten Mellem.

Bemærkning vedrørende annoncelevering: Dit budget fordeles jævnt ud over hele dagen. For at sikre, at der er penge nok til senere på dagen, er det derfor ikke sikkert, at en kampagne med prioriteten Høj deltager i en auktion, selvom budgettet endnu ikke er opbrugt. I stedet deltager en kampagne med en lavere prioritet, der ikke sparer til senere på dagen, muligvis i auktionen. Få flere oplysninger om annoncelevering.

• Når flere kampagner har samme prioritet, bruges det højeste bud. Hvis flere kampagner har samme prioritet, deltager kampagnen med det højeste bud for det pågældende produkt i auktionen. Hvis tre kampagner f.eks. omfatter samme produkt, og de alle har prioriteten Lav, bruges det højeste bud fra en af disse tre kampagner.

Hvornår kan funktionen bruges?

Brug kampagneprioritet, hvis du gerne vil have, at dine produktbud kommer fra en bestemt kampagne. Processen startes ved at indstille kampagneprioriteten til Lav, Mellem eller Høj. Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan kampagneprioriteten kan indstilles.

Eksempel

Lad os forestille os, at du starter en ny Shopping-kampagner for sommerperioden. Et af produkterne i kampagnen er sandaler. Sandaler er også med i en anden kampagne for fodtøj. Du har et særskilt budget for din sommerkampagne. Når der vises sandaler, vil du gerne have, at buddet skal komme fra din sommerkampagne og ikke fra din kampagne for fodtøj.

For at sikre, at buddet kommer fra sommerkampagnen, skal du give denne prioriteten Høj, hvorimod kampagnen for fodtøj skal have prioriteten Lav.

Hvis sommerkampagnens budget bliver opbrugt, fastlægges buddet for sandaler ud fra kampagnen for fodtøj.

Vejledning

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på Kampagner i sidemenuen for at åbne kampagnesiden.
  3. Klik på den kampagne, du vil redigere.
  4. Klik på Indstillinger i sidemenuen for at åbne siden med indstillinger for den valgte kampagne.
  5. Klik på sektionen Kampagneprioritet for at udvide den.
  6. Vælg en prioritet: Lav, Middel eller Høj.
  7. Klik på Gem.

Tip!

Vi anbefaler, at du kun prioriterer en mindre gruppe af de produkter, du ønsker at promovere, f.eks. særlige tilbudsvarer. Dermed kan du nemt og enkelt administrere bud for disse varer i tilbudsperioden.

Det kan du gøre ved at oprette et beholdningsfilter for kampagner med højere prioritet i dine kampagneindstillinger.