Aangepaste labels gebruiken voor Shopping-advertenties

Met Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes met een Merchant Center-feed kunt u aangepaste labels gebruiken als u de producten in uw campagne wilt onderverdelen met waarden die u zelf kiest. U kunt bijvoorbeeld aangepaste labels gebruiken om aan te geven dat de producten seizoensgebonden, in de uitverkoop, bestsellers, enzovoort zijn. Deze waarden kunt u selecteren voor controle, rapportage en bieden in uw Shopping-campagne en Performance Max-campagne met een Merchant Center feed.

In dit artikel leggen we uit hoe u aangepaste labels instelt voor gebruik in uw Shopping-campagne en Performance Max-campagne met een Merchant Center-feed. Aangepaste labels zijn alleen bedoeld ter referentie. Ze worden niet weergegeven in uw Shopping-advertenties.

Voordat u begint

U heeft toegang nodig tot uw productgegevens in Merchant Center en bereid zijn kenmerken van het type custom label (aangepast label) toe te voegen aan uw producten.

Instructies

U kunt maximaal 5 aangepaste labels gebruiken in uw productgegevens, met de cijfers 0 t/m 4. Wijs een specifieke definitie toe en voer de mogelijke waarden in voor elk label. U kunt deze aangepaste labels daarna consequent gebruiken voor de producten in uw Merchant Center-account, waarbij u de juiste waarden aan elk product toewijst op basis van uw definitie. Elk van de 5 aangepaste labels kan per product slechts 1 waarde hebben.

Nadat u aangepaste labels heeft ingesteld in uw productgegevens, kunt u ze gebruiken om uw productgroepen in uw Shopping-campagne en Performance Max-campagne onder te verdelen met een Merchant Center-feed.

Voorbeeld van aangepaste labels

Stap 1: uw eigen definities en mogelijke waarden voor de kenmerken van het type custom label bepalen.

Aangepast label Uw definitie Uw keuze van mogelijke waarden
custom label 0 Seizoen Winter, Lente, Zomer, Herfst
aangepast label 1 Verkooppercentage VerkooptGoed, VerkooptSlecht
aangepast label 2 Opruiming Opruiming
aangepast label 3 Marge LageMarge, HogeMarge
aangepast label 4 Releasejaar 1900 t/m 2100

Stap 2: juiste waarden toewijzen aan elk product in uw productgegevens.

id custom label 0 aangepast label 1 aangepast label 2 aangepast label 3 aangepast label 4
Artikel 1 Winter VerkooptGoed   LageMarge
Artikel 2 Zomer     HogeMarge 2013
Artikel 3     Opruiming   2012

Aandachtspunt

Elk aangepast label kan slechts één waarde per product hebben. Een artikel hoeft ook geen waarde voor een of meer aangepaste labels te hebben. Als een aantal van uw kledingstukken bijvoorbeeld niet wordt beschouwd als seizoensgebonden, wijst u geen waarde aan die artikelen toe voor 'custom label 0' in het voorbeeld hierboven.