Skapa en portföljbudstrategi

Portföljbudstrategier är AI- och målbaserade budstrategier som hjälper dig att optimera bud över flera kampanjer. Du kan enkelt ändra budgivningsinställningarna för alla kampanjer som använder samma portföljbudstrategi.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en ny portföljbudstrategi i kampanjinställningarna eller det delade biblioteket när du skapar en ny kampanj.

Vi rekommenderar att du använder delade budgetar tillsammans med portföljbudstrategier. Läs mer om hur du länkar delade budgetar till portföljbudstrategier.

Obs! Med budstrategier över flera konton kan du skapa, bevaka och hantera Smart Bidding-portföljstrategier på Google Ads-förvaltarkontonivå (MCC).

Innan du börjar

Om du inte vet vilken typ av portföljbudstrategi som passar dig rekommenderar vi att du läser om alla våra automatiska budstrategier först. Du hittar även definitioner av budstrategierna i samband med att du skapar din kampanj.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en portföljbudstrategi på sidan Budstrategier i det delade biblioteket

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot och välj Budstrategier under Delat bibliotek.
  3. Klicka på plusknappen  och välj den typ av budstrategi du vill skapa.
  4. Ange ett namn på din nya portföljbudstrategi.
  5. Välj de kampanjer du vill ta med (du kan även lägga till fler kampanjer efter att du har skapat portföljbudstrategin).
  6. Ange inställningar för budstrategin.
  7. Klicka på Spara.

Skapa eller ändra en portföljbudstrategi med befintliga kampanjer

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer.
  3. Välj de kampanjer du vill ta med.
  4. Klicka på Redigera i navigeringsmenyn högst upp.
  5. Klicka på Ändra budstrategi i rullgardinsmenyn.
  6. Välj Skapa ny portföljstrategi eller Använd befintlig portföljstrategi beroende på vad du vill göra.
    • Om du väljer Använd befintlig portföljbudstrategi ska du välja en strategi på listan.
    • Om du väljer Skapa ny portföljbudstrategi ska du ange inställningar för den nya strategin och ge den ett namn.
  7. Klicka på Använd.