Een portfoliobiedstrategie maken

Portfoliobiedstrategieën zijn automatische, op doelen gebaseerde biedstrategieën waarmee u biedingen voor meerdere campagnes kunt optimaliseren. Hiermee wordt u automatisch geholpen om uw prestatiedoelen te bereiken. U kunt nu op één plaats snel biedingsinstellingen wijzigen voor alle campagnes die een enkele portfoliobiedstrategie gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een nieuwe portfoliobiedstrategie maakt als u een nieuwe campagne gaat opzetten, in de campagne-instellingen of in de Gedeelde bibliotheek.

Opmerking: Met biedstrategieën voor meerdere accounts kunt u portfoliostrategieën van het type Slim bieden maken, bijhouden en beheren op het Google Ads-manageraccountniveau (Mijn Klantencentrum).

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type portfoliobiedstrategie bij u past, doet u er goed aan eerst meer over ons hele aanbod aan automatische biedstrategieën te lezen. U kunt de definities voor elke biedstrategie ook vinden tijdens de configuratie van een campagne.

Instructies

Een portfoliobiedstrategie maken op de pagina Biedstrategieën in de Gedeelde bibliotheek

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon] en selecteer vervolgens onder Gedeelde bibliotheek de optie Biedstrategieën.
  3. Klik op de plusknop  en kies het type biedstrategie dat u wilt maken.
  4. Geef de naam van uw nieuwe portfoliobiedstrategie op.
  5. Selecteer de campagnes die u wilt opnemen (u kunt ook meer campagnes toevoegen nadat uw portfoliobiedstrategie is gemaakt).
  6. Geef de instellingen voor de biedstrategie op.
  7. Klik op Opslaan.

Een portfoliobiedstrategie met bestaande campagnes maken of wijzigen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Selecteer de campagnes die u wilt opnemen.
  4. Klik in het navigatiemenu (bovenaan) op Bewerken.
  5. Klik in het dropdownmenu op Biedstrategie wijzigen.
  6. U kunt kiezen voor Nieuwe portfoliostrategie maken of Bestaande portfoliostrategie gebruiken.
    • Als u kiest voor Bestaande portfoliostrategie gebruiken, selecteert u een strategie uit de lijst.
    • Als u kiest voor Nieuwe portfoliostrategie maken, voert u de instellingen in voor uw nieuwe strategie en geeft u deze een naam.
  7. Klik op Toepassen.