Een portfoliobiedstrategie maken

Vanaf november 2017 kunt u uw biedstrategieën voor campagnes niet meer overschrijven door biedstrategieën voor advertentiegroepen of zoekwoorden. Dankzij deze wijziging wordt het makkelijker om uw biedstrategieën te beheren.

U kunt nog steeds advertentiegroepdoelstellingen instellen voor CPA- en ROAS-strategieën, evenals CPC-biedingen voor advertentiegroepen en zoekwoorden. Alle advertentiegroepen en zoekwoorden in een campagne moeten echter dezelfde biedstrategie gebruiken. We raden u dringend aan om alle bestaande overschrijvingen voor de advertentiegroep- en zoekwoordstrategie te verwijderen. Als u een aparte strategie wilt gebruiken voor een specifieke advertentiegroep, kunt u deze naar een nieuwe campagne verplaatsen.

Portfoliobiedstrategieën zijn automatische, op doelen gebaseerde biedstrategieën waarmee u biedingen voor meerdere campagnes kunt optimaliseren. Biedingen worden automatisch ingesteld voor elke veiling zodat u uw prestatiedoelen kunt bereiken. U kunt nu op één plaats snel biedingsinstellingen wijzigen voor alle campagnes die een enkele portfoliobiedstrategie gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een nieuwe portfoliostrategie maakt bij het opzetten van een nieuwe campagne, in de campagne-instellingen of in de gedeelde bibliotheek.

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type portfoliobiedstrategie bij u past, doet u er goed aan eerst meer over ons hele aanbod aan automatische biedstrategieën te lezen. U kunt de definities voor elke biedstrategie ook vinden tijdens de configuratie van een campagne.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Een portfoliostrategie maken met een nieuwe campagne

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op + Campagne en kies uw campagnetype.
    • Opmerking: Er kan geen portfoliobiedstrategie worden gemaakt voor videocampagnes of app-campagnes.
  4. Kies in het gedeelte Biedstrategie uw biedstrategietype in het dropdownmenu.
    • Afhankelijk van het gekozen biedstrategietype moet u mogelijk ook klikken op Een portfoliostrategie gebruikenUse a portfolio bid strategy
  5. Kies Een nieuwe portfoliostrategie maken
  6. Voer de instellingen voor de nieuwe strategie in en geef deze een naam.

Een portfoliostrategie maken in de campagne-instellingen

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Scrol omlaag naar de instellingen voor Biedstrategie en klik op Bewerken.
  5. Klik op Biedstrategie wijzigen.
  6. Kies uw biedstrategietype in het dropdown-menu.
    • Afhankelijk van het gekozen biedstrategietype moet u mogelijk ook klikken op Een portfoliostrategie gebruiken.Use a portfolio bid strategy
  7. Voer de instellingen voor de nieuwe strategie in en geef deze een naam.

Een portfoliostrategie maken in de gedeelde bibliotheek

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik in de linkerzijbalk op Gedeelde bibliotheek.
  4. Klik in het gedeelte Biedstrategie op Weergeven.
  5. Klik op de knop + Biedstrategie en selecteer een biedstrategietype.
  6. Voer de instellingen in voor uw nieuwe portfoliobiedstrategie en klik op Opslaan.