Een portfoliobiedstrategie maken

Portfoliobiedstrategieën zijn automatische, op doelen gebaseerde biedstrategieën waarmee u biedingen voor meerdere campagnes kunt optimaliseren. Biedingen worden automatisch ingesteld voor elke veiling zodat u uw prestatiedoelen kunt bereiken. U kunt nu op één plaats snel biedingsinstellingen wijzigen voor alle campagnes die een enkele portfoliobiedstrategie gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een nieuwe portfoliostrategie maakt als u een nieuwe campagne gaat opzetten, in de campagne-instellingen of in de gedeelde bibliotheek.

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type portfoliobiedstrategie bij u past, doet u er goed aan eerst meer over ons hele aanbod aan automatische biedstrategieën te lezen. U kunt de definities voor elke biedstrategie ook vinden tijdens de configuratie van een campagne.

Instructies

Een portfoliostrategie maken met een nieuwe campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en kies uw campagnetype.
    1. Opmerking: Er kan geen portfoliobiedstrategie worden gemaakt voor videocampagnes of app-campagnes.
  4. Selecteer in het gedeelte Bieden uw biedstrategie in het dropdownmenu.
    1. Opmerking: Portfoliobiedstrategieën zijn niet beschikbaar voor 'Handmatige CPC'.
  5. Klik op Een portfoliostrategie gebruiken.
  6. Kies Nieuwe portfoliostrategie maken.
  7. Voer de instellingen voor de nieuwe strategie in en geef deze een naam.

Een portfoliostrategie maken in de campagne-instellingen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Instellingen en scroll omlaag naar de instellingen voor 'Bieden'.
  5. Klik op Biedstrategie wijzigen en vervolgens op Een portfoliobiedstrategie gebruiken.
  6. U kunt kiezen voor Nieuwe portfoliostrategie maken of Bestaande portfoliostrategie gebruiken.
    1. Als u kiest voor Bestaande portfoliostrategie gebruiken, selecteert u een strategie uit de lijst.
    2. Als u kiest voor Nieuwe portfoliostrategie maken, voert u de instellingen in voor uw nieuwe strategie en geeft u deze een naam.
  7. Klik op Opslaan.

Een portfoliostrategie maken in de gedeelde bibliotheek

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van uw account op het gereedschapspictogram en klik vervolgens onder 'Gedeelde bibliotheek' op Portfoliobiedstrategieën.
  3. Klik op de plusknop en kies het type biedstrategie dat u wilt maken.
  4. Voer de instellingen in voor uw nieuwe portfoliobiedstrategie en klik op Opslaan.