Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen

Door bodaanpassingen in te stellen, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties vaker of minder vaak worden weergegeven op basis van waar, wanneer en hoe mensen zoeken. Als u de nieuwe versie van Google Ads gebruikt, kunt u ook biedingen aanpassen voor bepaalde advertentieinteracties, zoals oproepen naar uw bedrijf. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bodaanpassingen toevoegt of verwijdert voor zowel het zoeknetwerk als het Google Display Netwerk.

Voordat u begint

Niet alle bodaanpassingen zijn geschikt voor alle campagnetypen. Lees eerst over bodaanpassingen als u niet vertrouwd bent met bodaanpassingen.

Instructies

Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen voor het zoeknetwerk

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik op Locaties, Advertentieplanning, Apparaten of Geavanceerde bodaanp.
  3. Selecteer de rij die u wilt aanpassen en klik op het potloodpictogram Bewerken onder de kolom Bodaanp. Als u bodaanpassingen voor Apparaten wilt instellen, kunt u ook een advertentiegroep kiezen.
  4. Kies Verhogen of Verlagen in het dropdownmenu en voer een percentage in. Als u een bodaanpassing wilt verwijderen, verwijdert u de waarde uit het veld.
  5. Klik op Opslaan.

Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen voor het Display Netwerk

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik op Doelgroepen, Demografie, Onderwerpen of Plaatsingen.
    • Als u uw biedingen voor specifieke demografische groepen wilt aanpassen, klikt u op de gewenste groep nadat u op Demografie heeft geklikt en gaat u verder met stap 3.
    • Als u uw biedingen voor Plaatsingen wilt aanpassen, klikt u op Handmatig en gaat u verder met stap 3.
  3. Klik op de campagne of advertentiegroep die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer de rij die u wilt aanpassen en klik op het potloodpictogram Bewerken onder de kolom Bodaanp. Als u meerdere rijen wilt wijzigen, vinkt u de selectievakjes aan voordat u op het potloodpictogram klikt.
  5. Kies Verhogen of Verlagen in het dropdownmenu en voer een percentage in. Als u een bodaanpassing wilt verwijderen, verwijdert u de waarde uit het veld.
  6. Klik op Opslaan.

Tip: De weergave van uw advertentie uitsluiten op een bepaalde locatie, een bepaald tijdstip of een bepaald apparaat

Verlaag een bod met 100% (niet 0%) als u uw advertentie helemaal wilt uitsluiten voor een bepaalde locatie, een bepaald tijdstip of een bepaald apparaat. Bij bodaanpassingen voor apparaten wordt de bodaanpassing voor een advertentiegroep niet gebruikt als het campagnebod voor hetzelfde apparaat wordt verlaagd met 100%.