Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen

Door bodaanpassingen in te stellen, kunt u uw advertenties vaker of minder vaak weergeven op basis van waar, wanneer en hoe mensen zoeken. Als u de nieuwe versie van Google Ads gebruikt, kunt u ook biedingen aanpassen voor bepaalde advertentieinteracties, zoals oproepen naar uw bedrijf. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bodaanpassingen toevoegt of verwijdert voor zowel het zoeknetwerk als het Google Display Netwerk.

Voordat u begint

Niet alle bodaanpassingen zijn geschikt voor alle campagnetypen. Lees eerst over bodaanpassingen als u niet vertrouwd bent met bodaanpassingen.

Instructies

Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen voor het zoeknetwerk

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Locaties, Advertentieplanning, Apparaten, Doelgroepen, Demografie, Plaatsingen of Geavanceerde bodaanp. Als u op Geavanceerde bodaanp. klikt, wordt de pagina Interacties geopend. Daar kunt u uw bodaanpassingen voor oproepen, doelgroepen of demografie instellen.
  3. Selecteer de rij die u wilt aanpassen en klik op het potloodicoon Bewerken onder de kolom Bodaanp. Als u bodaanpassingen voor apparaten wilt instellen, kunt u ook een advertentiegroep kiezen.
  4. Kies Verhogen of Verlagen in het dropdownmenu en geef een percentage op. Als u een bodaanpassing wilt verwijderen, verwijdert u de waarde uit het veld.
  5. Klik op Opslaan.

Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen voor het Display Netwerk

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Doelgroepen, Demografie, Onderwerpen of Plaatsingen.
    • Als u uw biedingen voor specifieke demografische groepen wilt aanpassen, klikt u op de gewenste groep (nadat u op Demografie heeft geklikt) en gaat u verder met stap 3.
    • Als u uw biedingen voor plaatsingen wilt aanpassen, klikt u op Handmatig en gaat u verder met stap 3.
  3. Klik op de campagne of advertentiegroep die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer de rij die u wilt aanpassen en klik op het potloodicoon Bewerken onder de kolom Bodaanp. Als u meerdere rijen wilt wijzigen, vinkt u de selectievakjes aan voordat u op het potloodicoon klikt.
  5. Kies Verhogen of Verlagen in het dropdownmenu en geef een percentage op. Als u een bodaanpassing wilt verwijderen, verwijdert u de waarde uit het veld.
  6. Klik op Opslaan.

Tip: Sluit uw advertentie uit voor een bepaald apparaat

U kunt uw bod verlagen met 100% (niet 0%) om uw advertentie volledig uit te sluiten voor een bepaald apparaat. Bij bodaanpassingen voor apparaten wordt de bodaanpassing voor een advertentiegroep niet gebruikt als het campagnebod voor hetzelfde apparaat wordt verlaagd met 100%. Alleen bodaanpassingen voor apparaten ondersteunen een aanpassing van -100%.