Sovellusten konversioseuranta Google Playn avulla

Google Playn konversiodatan avulla voit selvittää, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat Android-sovellusasennuksiin ja sovelluksensisäiseen toimintaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata Android-asennuksia ja ‑sovelluksen sisäisiä tapahtumia suoraan Google Playsta joko kolmannen osapuolen analytiikkatyökalulla tai lisäämällä sovellukseesi koodin. Jos sen sijaan haluat seurata konversioita tuomalla ne Firebasesta, lue nämä ohjeet. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta.

Muutoksia sovelluskonversioihin lapsille tehdyissä sovelluksissa

15.4.2023 alkaen Google Play ‑konversioita ei voi käyttää sellaisten Android-sovellusten asennuksille ja sovelluksensisäisille ostoksille, jotka on tarkoitettu vain lapsille. Google Play ‑konversiot eivät ole käytettävissä lapsille suunnatun sisällön kanssa uusia konversioita tai kampanjoita luotaessa.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset Android-sovellusten konversioseurannan aloittamiseen seuraavat asiat:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Rekisteröidy Google Adsiin.
  • Android-sovellus: Sovellus, jonka asennuksia tai sisäisiä tapahtumia haluat seurata.
  • Mahdollisuus määrittää konversiodata: Sovellusasennusten (ensimmäinen avaus) tai sovelluksensisäisten tapahtumien seurantaa varten sinun tai sovelluksen kehittäjän on pystyttävä muokkaamaan sovelluksen koodia tai käyttämään kolmannen osapuolen analytiikkatyökalua. Tämä ei ole tarpeen sovellusasennuksille (Google Playsta).
  • Linkitetty Google Play ‑tili: Tarvitset Google Ads ‑tiliisi linkitetyn Google Play ‑kehittäjätilin ainoastaan automaattisia sovelluksensisäisiä ostoskonversioita varten. Jos seuraat konversioita hallinnoijan tilillä käyttämällä MCC-tilin alaista konversioseurantaa, linkitä Google Play hallinnoijan tiliin. Jos et seuraa konversioita hallinnoijan tilillä, linkitä henkilötili.

Ohjeet

Google Playn kautta tehtyjen Android-sovellusasennusten seuranta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa + Uusi konversiotapahtuma -painiketta.
  5. Valitse luetelluista konversiotyyppivaihtoehdoista Sovellus.
  6. Valitse Google Play.
  7. Valitse Asennukset ja klikkaa Jatka.
  8. Kirjoita seurattavan Android-sovellusasennuksen nimi. Tämä auttaa sinua tunnistamaan kyseisen tapahtuman myöhemmin konversioraporteistasi.
  9. Hae sovelluksen nimi ja valitse sovellus avattavasta valikosta.
  10. Lisää kunkin asennuksen arvo (yleensä sovelluksen hinta) tai valitse "Älä käytä arvoa", jos et halua laskea arvoa.
  11. (Valinnainen) Lisää "Klikkauskonversioikkuna", jos haluat kirjata konversioita tietyn ajanjakson ajan.
  12. (Valinnainen) Lisää "Jatkuneesta katselusta saadun konversion ikkuna", jos haluat kirjata valittuna ajanjaksona tapahtuvat konversiot.
  13. Hae sovelluksen nimi ja valitse sovellus avattavasta valikosta.
  14. Valitse Konversiotavoite ja tapahtuman optimointi ‑osiosta joko Ensisijainen tai Toissijainen. Tämä määrittää, käytetäänkö tapahtumaa hintatarjousten optimoinnissa ja raportoinnissa vai vain havainnoinnissa. Lue lisää ensisijaisista ja toissijaisista konversiotapahtumista.
  15. Klikkaa Luo ja jatka.
  16. Klikkaa Valmis.

Huom. Sovelluksen asennusten seuranta muista sovelluskaupoista kuin Google Playsta

Sovellusasennusten seuranta muista sovelluskaupoista kuin Google Play Kaupasta edellyttää Android-sovellusasennus (ensimmäinen avaus) ‑konversiotapahtuman luomista. Tällaisten konversioiden seurantaan suosittelemme Firebasea.

Aiemmin kolmannen osapuolen kauppojen konversioita seurattiin Android-sovelluslatausten konversiotapahtumien kautta. Näitä kutsutaan nykyään nimellä Android-sovelluslataukset (Google Playsta). Jos olet jo lisännyt seurantakoodin jollekin näistä konversiotapahtumista, koodi laskee konversioita edelleen, mutta et voi lisätä enää uutta seurantakoodia. Suosittelemme, että luot uuden Android-sovellusasennus (ensimmäinen avaus) ‑konversiotapahtuman, jotta voit seurata näitä konversioita. Tämä johtuu siitä, että sovellusasennukset kolmannen osapuolen kaupoista kirjataan sovelluksen ensimmäisen avauskerran yhteydessä, kun taas asennukset Google Playsta kirjataan lataushetkellä. Erottelemalla nämä kaksi tyyppiä varmistat konversiotietojesi yhdenmukaisuuden.

Automaattisesta konversioseurannasta kieltäytyminen

Google Ads seuraa automaattisesti Google Playn sovellusten asennuksia konversioina. Jos et halua laskea näitä konversioita automaattisesti, voit kieltäytyä siitä.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Vieritä alas Lataa-taulukkoon.
  5. Valitse poistettavan konversiotapahtuman valintaruutu.
  6. Klikkaa näkyviin tulevasta sinisestä nauhasta Poista.

Näin voit seurata Android-sovelluksen sisäisiä ostoksia automaattisesti Google Playsta

Sovelluksen sisäistä laskutusta käyttävissä Android-sovelluksissa voit seurata automaattisesti sitä, milloin mainostasi klikannut käyttäjä tekee sovelluksen sisäisen ostoksen. Sovellukseen ei tarvitse lisätä uutta koodia. Ostoksen arvo raportoidaan automaattisesti konversioarvona.

Jos käytät konversioseurantaa sovelluksensisäisiä tilauksia sisältävissä sovelluksissa, vain ensimmäinen ostos kirjataan konversioksi ja vain ensimmäisen maksun arvo kirjataan.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa + Uusi konversiotapahtuma -painiketta.
  5. Valitse luetelluista konversiotyyppivaihtoehdoista Sovellus.
  6. Valitse Google Play.
  7. Valitse Sovelluksen sisäiset ostot ja klikkaa sitten Jatka.
  8. Anna sen sovelluksen sisäisen konversion nimi, jota haluat seurata. Tämä auttaa sinua tunnistamaan kyseisen tapahtuman myöhemmin konversioraporteistasi.
  9. Hae sovelluksen nimi ja valitse sovellus avattavasta valikosta.
  10. Valitse, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion mainoksen klikkausta kohti. Sovelluksensisäisissä ostoksissa asetukseksi kannattaa valita kaikkien konversioiden laskeminen, sillä jokainen ostos tuo todennäköisesti lisäarvoa yrityksellesi.
  11. Valitse Konversioikkuna. Valitse, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen klikkauksen jälkeen. Ikkunan pituus voi olla esimerkiksi viikko tai 90 päivää. Sovelluksensisäisten ostosten ikkunaksi kannattaa valita 90 päivää, koska tätä ikkunaa käyttämällä voit parhaiten arvioida asiakkaan elinkaariarvon ja koska jokainen ostos tuo lisäarvoa yrityksellesi. Lue lisää konversioikkunoista
  12. (Valinnainen) Lisää "Klikkauskonversioikkuna", jos haluat kirjata konversioita tietyn ajanjakson ajan.
  13. (Valinnainen) Lisää "Jatkuneesta katselusta saadun konversion ikkuna", jos haluat kirjata valittuna ajanjaksona tapahtuvat konversiot.
  14. Valitse Konversiotavoite ja tapahtuman optimointi ‑osiosta joko Ensisijainen tai Toissijainen. Tämä määrittää, käytetäänkö tapahtumaa hintatarjousten optimoinnissa ja raportoinnissa vai vain havainnoinnissa. Lue lisää ensisijaisista ja toissijaisista konversiotapahtumista.
  15. Klikkaa Luo ja jatka.
  16. Klikkaa Valmis.

Android-ennakkorekisteröitymisten seuranta automaattisesti Google Playsta

Voit luoda Ennakkorekisteröitymiskampanjan Android-sovelluksille ja ‑peleille, joille on otettu käyttöön ennakkorekisteröityminen Google Play Consolessa, jos haluat julkaista mainoksia, jotka lisäävät kiinnostusta ja tietoisuutta sovelluksistasi ja peleistäsi jo ennen niiden julkaisua Google Playssa. Lue lisää Ennakkorekisteröitymiskampanjoista.

Jos luot tällaisia kampanjoita, mainoksiasi klikkaavia ja sovelluksesi tai pelisi Play Kaupasta ennakkoon rekisteröiviä käyttäjiä seurataan automaattisesti Google Adsissa. Sinun ei tarvitse lisätä sovellukseesi koodia.

• Ennen kuin voit käynnistää Ennakkorekisteröitymiskampanjan, sinun on otettava ennakkorekisteröinti käyttöön sovellukselle tai pelille Play Consolessa. Lue tietoisuuden lisäämisestä sovellusten ennakkorekisteröinnillä.
  • Kun olet luonut Ennakkorekisteröitymiskampanjan, ennakkorekisteröitymiskonversiotapahtuma lisätään kampanjoihin automaattisesti heti kun ensimmäinen käyttäjä rekisteröityy ennakkoon.
  • Ennakkorekisteröitymiskampanjoiden konversiotapahtumia ei voi muokata tai poistaa.