Sovellusten konversioseuranta Google Playn avulla

Selvitä Google Playn konversiotietojen avulla, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat Android-sovellusten asennuksiin ja sovelluksen sisäisiin toimintoihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit seurata Android-asennuksia ja sovelluksen sisäisiä toimintoja suoraan Google Playn kautta, kolmannen osapuolen analyysityökalulla tai lisäämällä koodin sovellukseesi. Jos haluat seurata konversioitasi tuomalla ne Firebasesta, lue sen sijaan nämä ohjeet. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta täältä.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Android-sovellusten konversioseurannan aloittaminen edellyttää seuraavia asioita.

• Google Ads -tili: Jos sinulla ei vielä ole tiliä, rekisteröidy osoitteessa https://ads.google.com.
  • Android-sovellus: Tämä on sovellus, jonka asennuksia tai sovelluksen sisäisiä toimintoja haluat seurata.
  • Mahdollisuus konversiotietojen määrittämiseen: Sovellusten asennuksia (ensimmäinen avaus) tai sovelluksen sisäisiä toimintoja seurattaessa sinun tai sovelluksen kehittäjän on pystyttävä muokkaamaan sovelluksen koodia tai käyttämään kolmannen osapuolen analytiikkatyökaluja. Tätä ei vaadita (Google Playn kautta tehdyille) sovellusasennuksille.
  • Linkitetty Google Play ‑tili: Tarvitset Google Ads -tiliisi linkitetyn Google Play ‑kehittäjätilin ainoastaan automaattisia sovelluksen sisäisten ostosten konversioita varten. (Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa konversioiden seuraamiseen hallinnoijan tilin avulla, sinun on linkitettävä Google Play hallinnoijan tiliin. Jos et käytä hallinnoijan tiliä konversioiden seuraamiseen, linkitä henkilötili.)

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Android-sovellusasennusten (Google Playsta) seuranta

Jos et vielä seuraa asennuskonversioita Android-sovellusten asennuskampanjasta, AdWords näyttää automaattisesti asennukset konversiotapahtuman Asennetut Android-sovellukset (muut) alla.

Jos haluat nähdä yksittäisen sovelluksen asennuskonversiot, luo näiden ohjeiden avulla asennuksen konversiotapahtuma Google Playsta asennetuille sovelluksille.

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse avattavasta valikosta Konversiot.
    Valitse valikosta Konversiot.
  3. Klikkaa + Konversio ‑painiketta.
    Uusi konversiotapahtuma
  4. Valitse Sovellus.
    New app conversion action
  5. Valitse Google Play.
  6. Valitse Asennukset ja sen jälkeen Jatka.
  7. Valitse Nimi. Kirjoita seurattavan Android-sovellusasennuksen nimi. Tämän nimen avulla voit helposti tunnistaa kyseisen toiminnon myöhemmin konversioraporteissasi. Klikkaa Valmis-painiketta.
  8. Valitse Arvo. Anna kunkin asennuksen arvo (yleensä sovelluksen hinta). Jos et halua laskea arvoa, valitse Älä määritä arvoa. Klikkaa Valmis-painiketta.
  9. Valitse Mobiilisovellus. Syötä sovelluksesi nimi, paketin nimi tai julkaisija ja klikkaa Etsi sovellus ‑painiketta. Valitse sovellus avattavasta valikosta. (Lisätietoja on alla kohdassa Tietoja Mobiilisovellus-asetuksesta.) Klikkaa Valmis-painiketta.
  10. (Lisäasetukset) Klikkaa kohtaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Tämä asetus on yleensä oletuksena valittu osoittamaan, että tämän konversiotoiminnon tiedot sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Konversiot-sarakkeen tietoja käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten mainostuottotavoitteissa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja hankintakohtaisessa hintatavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotoimintoa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa merkinnän valintaruudusta. Muussa tapauksessa jätä oletusasetus valituksi.

Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑valinnan poistaminen estää asennuskohtaisia hintatarjouksia toimimasta oikein. Suosittelemme, että valintaruutu pidetään valittuna vähintään yhdelle asennuskohtaiselle konversiotoiminnolle sovellusta kohti. Klikkaa Valmis-painiketta.
  11. Valitse Tallenna ja jatka.
  12. Klikkaa Valmis-painiketta. Valmista tuli!

Huom. Sovelluksen asennusten seuranta muista sovelluskaupoista kuin Google Playsta

Sovellusten asennusten seuranta muista sovelluskaupoista kuin Google Playsta edellyttää Android-sovellusasennus (ensimmäinen avaus) ‑konversiotapahtuman luomista. Tällaisten konversioiden seurantaan suosittelemme Firebasea.

Aiemmin kolmannen osapuolen kauppojen konversioita seurattiin Android-sovelluslatausten konversiotapahtumien kautta. Näitä kutsutaan nykyään nimellä Android-sovelluslataukset (Google Playsta). Jos olet jo asentanut seurantakoodin jollekin näistä konversiotoiminnoista, koodisi jatkaa konversioiden laskemista, mutta et voi asentaa enää uutta seurantakoodia. Joka tapauksessa suosittelemme, että näitä konversioita seurataan Android-sovelluslataukset (ensimmäinen avaus) ‑konversiotoiminnolla. Tämä johtuu siitä, että sovelluslataukset kolmannen osapuolen kaupoista kirjataan sovelluksen ensimmäisen avauskerran yhteydessä, kun taas Google Play ‑lataukset kirjataan lataushetkellä. Erottelemalla nämä kaksi tyyppiä varmistat konversiotietojesi yhdenmukaisuuden.

Automaattisesta konversioseurannasta kieltäytyminen

AdWords seuraa automaattisesti Google Playn sovellusten asennuksia konversioina, jotka raportoidaan konversiotapahtuman Asennetut Android-sovellukset (muut) alla. Jos haluat, että näitä konversioita ei lasketa automaattisesti, voit kieltäytyä siitä.

1. Siirry Työkalut-välilehdelle ja klikkaa Konversiot.
  2. Klikkaa vihreää pistekuvaketta Asennetut Android-sovellukset (muut) ‑konversiotapahtuman rivillä ja valitse avattavasta valikosta Poistettu.

Android-sovellusasennusten (ensimmäisten avausten) seuranta

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse avattavasta valikosta Konversiot.
    Valitse valikosta Konversiot.
  3. Klikkaa + Konversio ‑painiketta.
    Uusi konversiotapahtuma
  4. Valitse Sovellus.
    New app conversion action
  5. Valitse Ensimmäiset avaukset ja sovelluksen sisäiset toiminnot
  6. Valitse Android ja valitse sitten Sovellusasennukset (ensimmäinen avaus). Valitse Jatka.
  7. Valitse Nimi. Kirjoita seurattavan Android-sovellusasennuksen nimi. Tämän nimen avulla voit helposti tunnistaa kyseisen toiminnon myöhemmin konversioraporteissasi. Klikkaa Valmis-painiketta.
  8. Valitse Arvo. Anna kunkin asennuksen arvo (yleensä sovelluksen hinta). Jos et halua laskea arvoa, valitse Älä määritä arvoa. Klikkaa Valmis-painiketta.
  9. Valitse Mobiilisovellus. Syötä sovelluksesi nimi, paketin nimi tai julkaisija ja klikkaa Etsi sovellus ‑painiketta. Valitse sovellus avattavasta valikosta. (Lisätietoja on alla kohdassa Tietoja Mobiilisovellus-asetuksesta.) Klikkaa Valmis-painiketta.
  10. (Lisäasetukset) Klikkaa kohtaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Tämä asetus tarkoittaa sitä, että tämän konversiotoiminnon tiedot sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, tiedot sisällytetään kuitenkin edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Konversiot-sarakkeen tietoja käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten mainostuottotavoitteissa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja hankintakohtaisessa hintatavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotoimintoa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa merkinnän valintaruudusta.

Jos olet luonut konversiotoiminnon myös sovelluksen Android-version asennusten seurantaa varten (Google Playssa), suosittelemme, että otat optimoinnin käyttöön vain yhdelle Android-sovelluksen asennuksen konversiotoiminnolle. Jos optimointi otetaan käyttöön molemmille, yksi sovelluksen asennus lasketaan kahdeksi konversioksi ja siitä saatetaan tehdä kaksi hintatarjousta. Klikkaa Valmis-painiketta.
  11. (Lisäasetukset) Valitse Takaisinlähetyksen URL-osoite. Tämän vaihtoehdon avulla voit lähettää konversiotietoja takaisin Android-sovelluksen analytiikkapaketille. Kirjoita takaisinlähetyksen URL-osoite, jonka sovellusanalytiikkaratkaisusi toimittaja on antanut sinulle. Tarkempia tietoja on sovelluksen asennusvahvistusta käsittelevässä kehittäjän oppaassa. Klikkaa Valmis-painiketta.
  12. Valitse Tallenna ja jatka.
  13. Tarkista asetuksesi. Jos sinun on tehtävä muutoksia, valitse Muokkaa asetuksia.
  14. Valitse Määritä seurantatapa ‑kohdasta jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
    • Lisää seurantakoodi sovellukseen: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat lisätä konversioseurantakoodin sovellukseesi Google-konversioseurannan SDK:n avulla.
    • Määritä palvelinten välinen konversiosyöte sovelluksen analytiikkapaketista AdWordsiin: Valitse tämä vaihtoehto, jos käytössä on kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkapalvelin ja haluat käyttää sitä AdWordsin sovellusten konversioseurantaan. Valitse, tallennetaanko tiedot vai lähetetäänkö ne sähköpostitse kehittäjälle.
  15. Noudata mobiilisovelluksen konversioseurannan kehittäjän oppaassa annettuja ohjeita. Muista valita Android-sovelluksia koskevat ohjeet.
  16. Klikkaa Valmis.

Ohjeet Android-sovelluksen sisäisten ostosten seurantaan automaattisesti Google Playsta

Laskutusta sovelluksen sisällä käyttävissä Android-sovelluksissa voit seurata automaattisesti sitä, milloin mainostasi klikannut käyttäjä tekee sovelluksen sisäisen ostoksen. Sinun ei tarvitse lisätä sovellukseesi koodia. Ostoksen arvo raportoidaan automaattisesi konversion arvona.

Jos käytät konversioseurantaa sovellusten sisäisiä tilauksia sisältävissä sovelluksissa, vain ensimmäinen ostos kirjataan konversioksi ja vain ensimmäisen maksun arvo kirjataan.

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse avattavasta valikosta Konversiot.
    Valitse valikosta Konversiot.
  3. Klikkaa + Konversio ‑painiketta.
    Uusi konversiotapahtuma
  4. Valitse Sovellus.
    New app conversion action
  5. Valitse Google Play.
  6. Valitse Sovelluksen sisäiset ostokset ja sen jälkeen Jatka.
  7. Valitse Nimi. Anna sen sovelluksen sisäisen konversion nimi, jota haluat seurata. Tämän nimen avulla voit helposti tunnistaa kyseisen toiminnon myöhemmin konversioraporteissasi. Klikkaa Valmis-painiketta.
  8. Valitse Mobiilisovellus. Syötä sovelluksesi nimi, paketin nimi tai julkaisija ja klikkaa Etsi sovellus ‑painiketta. Valitse sovellus avattavasta valikosta. (Lisätietoja on alla kohdassa Tietoja Mobiilisovellus-asetuksesta.) Klikkaa Valmis-painiketta.
  9. Valitse Määrä. Valitse, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion mainoksen klikkausta kohti. Sovelluksen sisäisissä ostoksissa asetukseksi kannattaa valita kaikkien konversioiden laskeminen, sillä jokainen ostos tuo todennäköisesti lisäarvoa yrityksellesi. Klikkaa Valmis-painiketta.
  10. Valitse Konversionseurantajakso. Valitse, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen klikkauksen jälkeen. Seurantajakso voi sisältää 7–90 päivän tiedot. Sovelluksen sisäisissä ostoissa asetukseksi kannattaa valita 90 päivää, koska tämän seurantajakson avulla voit parhaiten arvioida asiakkaan elinkaariarvon ja koska jokainen ostos tuo lisäarvoa yrityksellesi. Lue lisää konversionseurantajaksoista. Klikkaa Valmis.
  11. (Valinnainen) Klikkaa kohtaa Sisällytä konversioihin. Tämä oletuksena valittuna oleva asetus tarkoittaa sitä, että tämän konversiotapahtuman tiedot sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, tiedot sisällytetään kuitenkin edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Konversiot-sarakkeen tietoja käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten mainostuottotavoitteissa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja hankintakohtaisessa hintatavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotoimintoa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa merkinnän valintaruudusta. Jätä valintaruutu muussa tapauksessa valituksi. Valitse Valmis.

12. Valitse Tallenna ja jatka.
  13. Tarkista asetuksesi. Tee tarvittaessa muutoksia klikkaamalla Muokkaa konversioasetuksia.
  14. Klikkaa Valmis-painiketta. Valmista tuli!

Tietoja Mobiilisovellus-asetuksesta

Mobiilisovellus-asetuksen avulla voit linkittää konversiotoiminnon tiettyyn sovellukseen. Tällöin Google Ads voi lähettää ilmoituksen, jos usea konversiotoiminto seuraa saman sovelluksen asennuksia. Näin estät yhden sovellusasennuksen laskemisen kahdeksi konversioksi ja siitä johtuvan virheellisen hintatarjouksen.

Tämän asetuksen käyttöönottoa varten sinun tarvitsee vain etsiä mobiilisovelluksesi nimen, paketin nimen tai julkaisijan perusteella.

Hakutuloksissa näkyvät vain Google Playssa julkaistut sovellukset.

Konversiotapahtumaa kannattaa käyttää vain, kun haluat seurata Mobiilisovellus-asetuksessa määrittämääsi sovellusta. Jos haluat seurata useiden sovellusten konversioita, luo sovelluksille erilliset konversiotoiminnot.