Sovellusten konversioseuranta Google Playn avulla

Selvitä Google Playn konversiotietojen avulla, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat Android-sovellusten asennuksiin ja sovelluksen sisäisiin toimintoihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit seurata Android-asennuksia ja sovelluksen sisäisiä toimintoja suoraan Google Playn kautta, kolmannen osapuolen analyysityökalulla tai lisäämällä koodin sovellukseesi. Jos sen sijaan haluat seurata konversioitasi tuomalla ne Firebasesta, lue nämä ohjeet. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta täältä.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Android-sovellusten konversioseurannan aloittaminen edellyttää seuraavia asioita:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Rekisteröidy osoitteessa https://ads.google.com.
  • Android-sovellus: Tämä on sovellus, jonka asennuksia tai jonka sisällä tapahtuvaa toimintaa haluat seurata.
  • Mahdollisuus konversiotietojen määrittämiseen: Sovellusten asennusten (ensimmäinen avaus) tai sovelluksen sisäisten toimintojen seurantaa varten sinun tai sovelluksen kehittäjän on pystyttävä muokkaamaan sovelluksen koodia tai käyttämään kolmannen osapuolen analytiikkatyökaluja. Tätä ei vaadita (Google Playn kautta tehdyille) sovellusasennuksille.
  • Linkitetty Google Play ‑tili: Tarvitset Google Ads ‑tiliisi linkitetyn Google Play ‑kehittäjätilin ainoastaan automaattisia sovelluksen sisäisten ostosten konversioita varten. (Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa konversioiden seuraamiseen hallinnoijan tilin avulla, Google Play tulee linkittää hallinnoijan tiliin. Jos et käytä hallinnoijan tiliä konversioiden seuraamiseen, linkitä henkilötili.)

Ohjeet

Android-sovellusasennusten (Google Playsta) seuranta

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse konversiotyyppien luettelosta Sovellus.
  6. Valitse Google Play.
  7. Valitse Asennukset ja klikkaa Jatka.
  8. Kirjoita seurattavan Android-sovellusasennuksen nimi. Sen avulla voit myöhemmin tunnistaa kyseisen toiminnon konversioraporteissasi.
  9. Anna kunkin asennuksen arvo (yleensä sovelluksen hinta) tai valitse Älä määritä arvoa, jos et halua laskea arvoa.
  10. Hae sovelluksen nimi ja valitse sovellus avattavasta valikosta.
  11. (Valinnainen) Klikkaa kohtaa Sisällytä konversioihin. Tämä asetus on yleensä oletuksena valittu osoittamaan, että tämän konversiotapahtuman tiedot sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Konversiot-sarakkeen tietoja käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten mainostuottotavoitteissa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja CPA-tavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa merkinnän valintaruudusta. Muussa tapauksessa jätä oletusasetus valituksi.
  12. Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑valinnan poistaminen kaikista sovellusasennuksen konversiotapahtumista estää asennuskohtaisia hintatarjouksia toimimasta oikein. Suosittelemme, että valintaruutu pidetään valittuna vähintään yhdelle asennuskohtaiselle konversiotapahtumalle sovellusta kohti.
  13. Klikkaa Luo ja jatka.
  14. Klikkaa Valmis.

Huom. Sovelluksen asennusten seuranta muista sovelluskaupoista kuin Google Playsta

Sovelluksen asennusten seuranta muista sovelluskaupoista kuin Google Play Kaupasta edellyttää Android-sovellusasennus (ensimmäinen avaus) ‑konversiotapahtuman luomista. Tällaisten konversioiden seurantaan suosittelemme Firebasea.

Aiemmin kolmannen osapuolen kauppojen konversioita seurattiin Android-sovelluslatausten konversiotapahtumien kautta. Näitä kutsutaan nykyään nimellä Android-sovelluslataukset (Google Playsta). Jos olet jo asentanut seurantakoodin jollekin näistä konversiotoiminnoista, koodisi jatkaa konversioiden laskemista, mutta et voi asentaa enää uutta seurantakoodia. Joka tapauksessa suosittelemme, että näitä konversioita seurataan Android-sovelluslataukset (ensimmäinen avaus) ‑konversiotoiminnolla. Tämä johtuu siitä, että sovelluslataukset kolmannen osapuolen kaupoista kirjataan sovelluksen ensimmäisen avauskerran yhteydessä, kun taas Google Play ‑lataukset kirjataan lataushetkellä. Erottelemalla nämä kaksi tyyppiä varmistat konversiotietojesi yhdenmukaisuuden.

Automaattisesta konversioseurannasta kieltäytyminen

Google Ads seuraa automaattisesti Google Playn sovellusten asennuksia konversioina. Jos haluat, että näitä konversioita ei lasketa automaattisesti, voit kieltäytyä siitä.

1. Avaa Työkalut-välilehti ja valitse Konversiot.
  2. Klikkaa vihreää pistekuvaketta Asennetut Android-sovellukset (muut) ‑konversiotapahtuman rivillä ja valitse avattavasta valikosta Poistettu.

Näin voit seurata Android-sovelluksen sisäisiä ostoksia automaattisesti Google Playsta

Laskutusta sovelluksen sisällä käyttävissä Android-sovelluksissa voit seurata automaattisesti sitä, milloin mainostasi klikannut käyttäjä tekee sovelluksen sisäisen ostoksen. Sinun ei tarvitse lisätä sovellukseesi koodia. Ostoksen arvo raportoidaan automaattisesi konversion arvona.

Jos käytät konversioseurantaa sovellusten sisäisiä tilauksia sisältävissä sovelluksissa, vain ensimmäinen ostos kirjataan konversioksi ja vain ensimmäisen maksun arvo kirjataan.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse konversiotyyppien luettelosta Sovellus.
  6. Valitse Google Play.
  7. Valitse Sovelluksen sisäiset ostot ja klikkaa sitten Jatka.
  8. Anna sen sovelluksen sisäisen konversion nimi, jota haluat seurata. Sen avulla voit myöhemmin tunnistaa kyseisen toiminnon konversioraporteissasi.
  9. Valitse, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion mainoksen klikkausta kohti. Sovelluksen sisäisissä ostoksissa asetukseksi kannattaa valita kaikkien konversioiden laskeminen, sillä jokainen ostos tuo todennäköisesti lisäarvoa yrityksellesi.
  10. Hae sovelluksen nimi ja valitse sovellus avattavasta valikosta.
  11. Valitse Konversionseurantajakso. Valitse, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen klikkauksen jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla esimerkiksi vain viikko tai jopa 90 päivää. Sovelluksen sisäisissä ostoissa asetukseksi kannattaa valita 90 päivää, koska tämän seurantajakson avulla voit parhaiten arvioida asiakkaan elinkaariarvon ja koska jokainen ostos tuo lisäarvoa yrityksellesi. Lisätietoja
  12. (Valinnainen) Klikkaa kohtaa Sisällytä konversioihin. Tämä oletuksena valittuna oleva asetus tarkoittaa sitä, että tämän konversiotapahtuman tiedot sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, tiedot sisällytetään kuitenkin edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.
    1. Konversiot-sarakkeen tietoja käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten tavoitellussa mainostuotossa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja CPA-tavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa merkinnän valintaruudusta. Muussa tapauksessa jätä merkintä valintaruutuun.
  13. Klikkaa Luo ja jatka.
  14. Klikkaa Valmis.

Tietoja Mobiilisovellus-asetuksesta

Mobiilisovellus-asetuksen avulla voit linkittää konversiotapahtuman tiettyyn sovellukseen. Näin Google Ads voi ilmoittaa sinulle, jos useat konversiotapahtumat seuraavat saman sovelluksen asennuksia. Tämän tiedon avulla voit välttää sen, että sovelluksen asennus lasketaan kahdeksi konversioksi ja että siitä tehdään kaksi hintatarjousta.

Tämän asetuksen käyttöönottoa varten sinun tarvitsee vain etsiä mobiilisovelluksesi joko nimen, paketin nimen tai julkaisijan perusteella.

Hakutuloksissa näkyvät vain Google Playssa julkaistut sovellukset.

Konversiotapahtumaa kannattaa käyttää vain, kun haluat seurata Mobiilisovellus-asetuksessa määrittämääsi sovellusta. Jos haluat seurata useiden sovellusten konversioita, luo sovelluksille erilliset konversiotoiminnot.