Spor appkonverteringer med Google Play

Brug konverteringsdata fra Google Play til at se, hvor effektivt dine annoncer fører til Android-appinstallationer og aktivitet i appen.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du sporer Android-installationer og handlinger i appen direkte fra Google Play med et analyseværktøj fra tredjepart eller ved at tilføje kode i din app. Hvis du vil spore dine konverteringer ved at importere dem fra Firebase, kan du i stedet få flere oplysninger i denne vejledning. Få flere oplysninger om sporing af mobilappkonverteringer

Ændringer af appkonverteringer i apps, der er lavet til børn

Fra og med den 15. april 2023 kan du ikke længere anvende Google Play-konverteringer på installationer eller køb i Android-apps, der kun er beregnet til børn. Konverteringer i Google Play for indhold, der er rettet mod børn, er ikke tilgængelige, når du opretter nye konverteringer eller nye kampagner.

Før du begynder

Du skal have følgende, før du kan konfigurere sporing af Android-appkonverteringer:

• En Google Ads-konto. Har du endnu ikke en? Tilmeld dig på Google Ads,
  • En Android-app: Dette er den app, du vil spore installationer eller handlinger i appen for.
  • Mulighed for at opsætte konverteringsdata: Hvis der er tale om appinstallationer (første åbning) eller handlinger i appen, skal enten du eller din appudvikler have mulighed for at redigere din apps kode eller bruge et tredjepartsanalyseværktøj. Dette er ikke et krav i forbindelse med appinstallationer (fra Google Play).
  • En tilknyttet Google Play-konto: Hvis du vil bruge automatiske konverteringer for køb i appen, skal du have knyttet en Google Play Developer-konto til din Google Ads-konto. Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti til at spore konverteringer med en managerkonto, skal du linke Google Play til managerkontoen. Hvis du ikke sporer konverteringer med en managerkonto, skal du tilknytte din individuelle konto.

Vejledning

Sådan sporer du Android-appinstallationer (fra Google Play)

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Klik på knappen + Ny konverteringshandling.
  5. Vælg App på listen over konverteringstyper.
  6. Vælg Google Play.
  7. Vælg Installationer, og klik på Fortsæt.
  8. Angiv navnet på den Android-appinstallation, du vil spore. Dette gør det nemmere at genkende handlingen senere, når den vises i konverteringsrapporter.
  9. Søg efter navnet på din app, og vælg den på rullemenuen.
  10. Angiv en værdi for hver installation (normalt appens pris), eller vælg "Undlad at bruge en værdi", hvis der ikke skal tælles en værdi.
  11. (Valgfrit) Angiv "Klikkonverteringsperiode" for at registrere konverteringer inden for det valgte tidsrum.
  12. (Valgfrit) Angiv "Konverteringsperiode for engageret visning" for at registrere konverteringer, der har fundet sted inden for det valgte tidsrum.
  13. Søg efter navnet på din app, og vælg den på rullemenuen.
  14. Vælg enten Primær eller Sekundær i sektionen "Optimering af konverteringsmål og optimering af handlinger". Dette afgør, om handlingen bruges til budgivningsoptimering og -rapportering eller kun til observation. Få flere oplysninger om primære og sekundære konverteringshandlinger.
  15. Klik på Opret og fortsæt.
  16. Klik på Udført.

Bemærkning vedrørende sporing af appinstallationer fra andre butikker end Google Play

Hvis du vil spore appinstallationer fra andre butikker end Google Play, skal du oprette en konverteringshandling af typen Android-appinstallationer (første åbning). For disse konverteringers vedkommende anbefaler vi sporing med Firebase.

Tidligere blev konverteringer fra tredjepartsbutikker også sporet via konverteringshandlinger af typen Android-appdownloads, som nu kaldes Android-appinstallationer (fra Google Play). Hvis du allerede har installeret sporingskode for en af disse konverteringshandlinger, tæller din kode fortsat konverteringer, men du kan ikke længere installere ny sporingskode. Vi anbefaler, at du opretter en ny konverteringshandling af typen Android-appinstallation (første åbning), så du kan spore disse konverteringer. Årsagen til dette er, at appinstallationer fra tredjepartsbutikker registreres ved første åbning, mens installationer fra Google Play registreres ved download. Hvis du skelner mellem disse to typer, er det med til at sikre ensartethed i dine konverteringsdata.

Fravælg automatisk konverteringssporing

I Google Ads spores appinstallationer fra Google Play Butik automatisk som konverteringer. Hvis du ikke ønsker, at disse konverteringer skal tælles automatisk, kan du fravælge dem:

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Rul ned til tabellen "Download".
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for den konverteringshandling, du vil fjerne.
  6. Klik på Fjern på det blå bånd, der blev vist.

Sådan sporer du automatisk køb i Android-apps fra Google Play

For Android-apps, der bruger fakturering i appen, kan du automatisk spore, når en person, der har klikket på din annonce, foretager et køb i appen. Du behøver ikke at tilføje kode i din app. Værdien af købet rapporteres automatisk som konverteringsværdien.

Hvis du bruger konverteringssporing for apps med abonnementer i appen, er det kun det første køb, der registreres som en konvertering, og kun værdien af den første betaling, der registreres.

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Klik på knappen + Ny konverteringshandling.
  5. Vælg App på listen over konverteringstyper.
  6. Vælg Google Play.
  7. Vælg køb i appen, og klik på Fortsæt.
  8. Angiv navnet på den konvertering i appen, du vil spore. Dette gør det nemmere at genkende handlingen senere, når den vises i konverteringsrapporter.
  9. Søg efter navnet på din app, og vælg den på rullemenuen.
  10. Vælg, om du vil tælle alle konverteringer eller kun én konvertering pr. annonceklik. "Alle" er typisk bedst i forbindelse med køb i appen, da alle køb i appen sandsynligvis tilfører din virksomhed værdi.
  11. Klik på Konverteringsperiode. Vælg, hvor længe der skal spores konverteringer efter et annonceklik. Du kan vælge en periode på helt ned til én uge eller op til 90 dage. Vi anbefaler 90 dage i forbindelse med køb i appen, da denne periode giver dig den bedste mulighed for vurdere en kundes levetidsværdi, og da alle køb i appen er ensbetydende med øget værdi for din virksomhed. Få flere oplysninger om konverteringsperioder.
  12. (Valgfrit) Angiv "Klikkonverteringsperiode" for at registrere konverteringer inden for det valgte tidsrum.
  13. (Valgfrit) Angiv "Konverteringsperiode for engageret visning" for at registrere konverteringer, der har fundet sted inden for det valgte tidsrum.
  14. Vælg enten Primær eller Sekundær i sektionen "Optimering af konverteringsmål og optimering af handlinger". Dette afgør, om handlingen bruges til budgivningsoptimering og -rapportering eller kun til observation. Få flere oplysninger om primære og sekundære konverteringshandlinger.
  15. Klik på Opret og fortsæt.
  16. Klik på Udført.

Sådan sporer du automatisk forhåndsregistreringer fra Android i Google Play

Hvis der er tale om Android-apps og -spil, som kan forhåndsregistreres i Google Play Console, kan du oprette en appkampagne til forhåndsregistrering for at få kørt annoncer, der skaber begejstring for og opmærksomhed omkring dine apps og spil, inden de udgives i Google Play. Få flere oplysninger om appkampagner til forudregistrering.

Når du opretter disse kampagner, spores personer, der klikker på dine annoncer og forhåndsregistrerer sig til din app eller dit spil i Play Butik, automatisk i Google Ads. Du behøver ikke at tilføje kode i din app.

• Før du kan køre en appkampagne til forudregistrering, skal du konfigurere din app eller dit spil til forudregistrering i Google Play Console. Se, hvordan du skaber opmærksomhed om dine apps med forhåndsregistrering.
  • Når du har oprettet din appkampagne til forhåndsregistrering, føjes konverteringshandlingen for forhåndsregistrering automatisk til kampagner, så snart den første bruger forhåndsregistrerer sig.
  • Konverteringshandlinger for kampagner til forudregistrering kan ikke redigeres eller fjernes.