Fer un seguiment de les conversions d'aplicació amb Google Play

Utilitzeu les dades de conversió de Google Play per veure l'eficàcia amb què els vostres anuncis generen instal·lacions d'una aplicació d'Android i activitat a l'aplicació.

Aquest article explica com podeu fer el seguiment de les instal·lacions d'una aplicació d'Android i de les accions des de l'aplicació directament des de Google Play amb una eina d'anàlisi de tercers o afegint codi a l'aplicació. Si el que voleu és fer un seguiment de les conversions important-les de Firebase, llegiu aquestes instruccions. Obteniu més informació sobre el seguiment de conversions d'aplicacions mòbil.

Canvis en les conversions d'aplicació en aplicacions creades per a nens

A partir del 15 d'abril de 2023, ja no podreu aplicar conversions de Google Play per a les instal·lacions ni per a les compres des d'aplicacions en aplicacions d'Android que estiguin pensades només per a nens. Les conversions de contingut centrat en el públic infantil de Google Play no estaran disponibles quan creeu conversions o campanyes noves.

Abans de començar

Per poder configurar el seguiment de conversions en aplicacions d'Android necessiteu:

• Un compte de Google Ads: si encara no en teniu cap, registreu-vos a Google Ads.
  • Una aplicació d'Android: és l'aplicació en què voleu fer un seguiment de les instal·lacions o de les accions que s'hi fan.
  • Capacitat per configurar dades de conversió: en el cas de les instal·lacions d'una aplicació (oberta per primer cop) o de les accions a l'aplicació, haureu de poder editar el codi de l'aplicació o utilitzar una eina d'anàlisi de tercers, o bé ho haurà de fer el desenvolupador de la vostra aplicació. Això no és necessari en el cas de les instal·lacions d'aplicacions (des de Google Play).
  • Un compte de Google Play enllaçat: per a les conversions de compra des de l'aplicació automàtiques, heu d'enllaçar un compte de desenvolupador de Google Play al vostre compte de Google Ads. Si utilitzeu el seguiment de conversions multicompte per fer un seguiment de les conversions amb un compte de gestor, heu d'enllaçar Google Play a aquest compte. Si no feu el seguiment de les conversions amb un compte de gestor, heu d'enllaçar el vostre compte individual.

Instruccions

Com es pot fer un seguiment de les instal·lacions d'aplicacions d'Android (des de Google Play)

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic al botó + Nova acció de conversió.
  5. Seleccioneu Aplicació d'entre les opcions de tipus de conversió que s'indiquen.
  6. Seleccioneu Google Play.
  7. Seleccioneu Instal·lacions i feu clic a Continua.
  8. Escriviu un nom per identificar la instal·lació de l'aplicació per a Android de la qual voleu fer un seguiment. Això us ajudarà a reconèixer aquesta acció més tard, quan es mostri als informes de conversions.
  9. Cerqueu el nom de la vostra aplicació i seleccioneu-la a la llista desplegable.
  10. Introduïu un valor per a cada instal·lació (sol ser el preu de l'aplicació) o bé seleccioneu "No assignis cap valor" si preferiu no especificar-ne cap.
  11. (Opcional) Definiu el període de conversió postclic per registrar les conversions en el període de temps seleccionat.
  12. (Opcional) Definiu el període de conversió de visualització amb implicació per registrar les conversions que s'han produït durant el període de temps seleccionat.
  13. Cerqueu el nom de la vostra aplicació i seleccioneu-la a la llista desplegable.
  14. A la secció "Objectiu de conversió i optimització d'accions", seleccioneu Principal o Secundària. Això determinarà si l'acció s'utilitza per a l'optimització d'ofertes i per als informes, o bé només per a l'observació. Obteniu més informació sobre les accions de conversió principals i secundàries.
  15. Feu clic a Crea i continua.
  16. Feu clic a Fet.

Nota: fer un seguiment de les instal·lacions d'aplicacions fetes des de botigues que no siguin Google Play

Per fer el seguiment de les instal·lacions d'aplicacions des de botigues que no siguin Google Play, cal que creeu una acció de conversió per a les instal·lacions d'aplicacions d'Android (quan s'obre per primer cop). Us recomanem fer el seguiment d'aquestes conversions amb Firebase.

Anteriorment, també es feia un seguiment de les conversions de botigues de tercers mitjançant les accions de conversió de baixada d'aplicacions per a Android, que ara s'anomenen Instal·lacions d'aplicacions per a Android (des de Google Play). Si ja heu instal·lat un codi de seguiment per a una d'aquestes accions de conversió, el codi continuarà comptant les conversions, però ja no en podreu instal·lar cap més. Us recomanem que creeu una acció de conversió d'instal·lació d'aplicacions d'Android (quan s'obre per primer cop) per fer el seguiment de les conversions. Les instal·lacions d'aplicacions des de botigues de tercers es registren quan s'obren per primera vegada, mentre que les instal·lacions des de Google Play es registren en baixar-les. Si diferencieu aquests dos tipus, us serà més fàcil mantenir la coherència entre les diferents dades de conversió.

Desactivar el seguiment de conversions automàtic

Google Ads farà el seguiment de les instal·lacions d'aplicacions des de Google Play Store per comptar-les com a conversions de manera automàtica. Si voleu que no les compti automàticament, podeu desactivar-ne l'opció.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Desplaceu-vos cap avall fins a la taula "Baixa".
  5. Marqueu la casella que hi ha al costat de l'acció de conversió que voleu treure.
  6. Feu clic a Treu a la franja blava que es mostra.

Com es pot fer un seguiment de manera automàtica a Google Play de les compres fetes des d'aplicacions per a Android

En el cas de les aplicacions d'Android que utilitzen la facturació per compres fetes des d'aplicacions, podeu fer un seguiment automàtic dels usuaris que fan clic al vostre anunci i després fan compres des de l'aplicació sense haver d'afegir cap codi a l'aplicació. El valor de la compra es considerarà automàticament el valor de la conversió.

Si utilitzeu el seguiment de conversions en aplicacions amb subscripcions fetes des de l'aplicació, només es comptarà com a conversió la primera compra que es faci i només s'enregistrarà el primer valor del pagament.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic al botó + Nova acció de conversió.
  5. Seleccioneu Aplicació d'entre les opcions de tipus de conversió que s'indiquen.
  6. Seleccioneu Google Play.
  7. Seleccioneu Compres fetes des de l'aplicació i feu clic a Continua.
  8. Escriviu un nom per identificar la conversió des de l'aplicació de la qual voleu fer un seguiment. Això us ajudarà a reconèixer aquesta acció més tard, quan es mostri als informes de conversions.
  9. Cerqueu el nom de la vostra aplicació i seleccioneu-la a la llista desplegable.
  10. Seleccioneu quantes conversions voleu comptar per cada clic en un anunci. L'opció "Totes" sol ser millor per a les compres des de l'aplicació, ja que és més probable que totes les compres aportin valor a la vostra empresa.
  11. Feu clic a Període de conversió. Seleccioneu durant quant de temps voleu fer un seguiment de les conversions que es generen després de fer clic en un anunci. El període pot ser curt com una setmana o arribar fins als 90 dies. Per a les compres fetes des d'aplicacions, recomanem 90 dies perquè és el període que us permet fer una millor aproximació del valor del temps de vida del client i perquè totes les compres aporten valor a la vostra empresa. Obteniu més informació sobre els períodes de conversió.
  12. (Opcional) Definiu el període de conversió postclic per registrar les conversions en el període de temps seleccionat.
  13. (Opcional) Definiu el període de conversió de visualització amb implicació per registrar les conversions que s'han produït durant el període de temps seleccionat.
  14. A la secció "Objectiu de conversió i optimització d'accions", seleccioneu Principal o Secundària. Això determinarà si l'acció s'utilitza per a l'optimització d'ofertes i per als informes, o bé només per a l'observació. Obteniu més informació sobre les accions de conversió principals i secundàries.
  15. Feu clic a Crea i continua.
  16. Feu clic a Fet.

Com es pot fer un seguiment dels preregistres d'Android automàticament des de Google Play

En el cas de les aplicacions i dels jocs d'Android que estiguin disponibles per preregistrar-s'hi a Google Play Console, podeu crear una campanya d'aplicacions amb preregistre per publicar anuncis que generin expectació al voltant dels vostres jocs i de les vostres aplicacions i n'augmentin la notorietat abans que es publiquin a Google Play. Obteniu més informació sobre les campanyes d'aplicacions amb preregistre.

Quan creeu aquestes campanyes, es farà un seguiment automàtic a Google Ads dels usuaris que facin clic als vostres anuncis i es preregistrin a la vostra aplicació o al vostre joc des de Play Store, sense haver d'afegir cap codi a l'aplicació.

• Abans de publicar una campanya d'aplicacions per generar preregistre, heu de configurar el preregistre per al joc o aplicació a Google Play Console. Obteniu informació sobre com podeu crear notorietat per a les aplicacions amb el preregistre.
  • Després de crear una campanya d'aplicacions per generar preregistre, l'acció de conversió per preregistre s'afegeix automàticament a les campanyes tan bon punt es preregistra el primer usuari.
  • Les accions de conversió de les campanyes de preregistre no es poden modificar ni treure.