Oppdater Flash-annonsene dine

Snart vil Flash-annonser som automatisk ble konvertert til HTML5-format og eventuelle gjenværende Flash-annonser, ikke bli vist. Denne endringen følger kunngjøringen fra 2016 om at annonser i Displaynettverket på Google Ads bare skal vises i HTML5-formatet.

Følg veiledningen nedenfor for å sikre at annonsene dine fortsett kan vises.

Hvis du brukte Flash i Google Ads-kampanjene dine, må du oppgradere til HTML5. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du gjør følgende:

Veiledning

Situasjon 1: Du har allerede lastet opp Flash-annonser til Google Ads

Hvis du allerede har Flash-annonser som er lastet opp til Google Ads, anbefaler vi sterkt at du oppretter nye responsive annonser i stedet.

Alternativt kan du laste opp HTML5-annonser som du oppretter i Google Web Designer eller på egenhånd, direkte til Google Ads. Når du har opprettet annonsene dine, kan du kontrollere at de oppfyller kravene våre, med HTML5-validatoren for Google Ads.

Husk å følge de gode fremgangsmåtene våre for hvordan du lager virkningsfulle bannerannonser, slik at du kan nå ut til folk i alle nettlesere og på alle enheter.

Hvis du har lastet opp Flash-annonser til Google Ads tidligere, kan det hende at disse er konvertert til HTML5 automatisk. Konverterte Flash-annonser vises som «Flash og HTML5» i Google Ads. Den automatiske konverteringen stopper imidlertid snart, og du må oppdatere Flash-annonsene dine til HTML5-annonser hvis du vil at de fortsatt skal vises.

Situasjon 2: Du har opprettet Flash-annonser i annonsegalleriet

Hvis du opprettet Flash-annonser i annonsegalleriet, anbefaler vi at du oppretter nye bildeannonser ved hjelp av en av disse metodene:

Situasjon 3: Du kjører Flash-annonser på annonsetjenere fra tredjeparter

Siden juni 2016 har det ikke lenger vært mulig å laste opp Flash-reklamer i Google Ads. Fra og med januar 2017 var det ikke lenger mulig å vise Flash-reklamer som ble lastet opp før juni. Annonser som blir vist av tredjeparter, og som bruker Flash-reklamer og/eller sporingspiksler, blir ikke godkjent, og du får feilmeldingen «Flash-innhold vises ikke».

Hvis du kjører Flash-annonser på annonsetjenere fra en tredjepart, for eksempel DoubleClick Manager, kan du enten opprette en statisk bildeannonse eller opprette en HTML5-annonse på egen hånd og laste den opp til en valgfri annonsetjener. Hvis du kjører en Flash-piksel i en annonsetag fra en tredjepart, bør den fjernes fra annonsetjeneren og erstattes med teknologi som ikke er avhengig av Flash.

Opprett HTML5-annonser med et av disse gratisverktøyene fra Google:

Alternativt kan du laste opp HTML5-annonser som du oppretter på egen hånd, direkte til Google Ads.

Uansett hvilket verktøy du velger, må du huske å følge de gode fremgangsmåtene for hvordan du lager virkningsfulle bannerannonser som kan nå ut til potensielle kunder i alle nettlesere og på alle enheter.

Vær oppmerksom på følgende

Annonsetjenere må være sertifisert for å kunne levere HTML5-annonser i Google Ads.