Använda Budsimulatorn med vanliga Shopping-kampanjer

I den här artikeln beskriver vi vanliga Shopping-kampanjer. Om du vill få ut mesta möjliga av Google Ads AI och visa annonser i alla Googles tjänster kan du prova Performance Max-kampanjer i stället.

Vill du höja eller sänka dina bud för en Shopping-kampanj men är osäker på hur det påverkar resultatet? Med Budsimulatorn kan du se vilken effekt olika produktgruppsbud får på trafiken. Du ser uppskattningar av vilket annonsresultat du hade kunnat få de senaste sju dagarna om du hade valt andra bud. Med detta verktyg på fliken Produktgrupper kan du få en uppfattning om vilket bud som ger önskat resultat inom din budget. Sedan kan du snabbt använda det nya budet i dina produktgrupper eller i alla undergrupper i en produktgrupp.

I den här artikeln beskriver vi vilka budsimulatorer du kan använda i Shopping-kampanjer, hur de fungerar och hur du använder dem i dina kampanjer.

Så fungerar det

Budsimulatorn samlar in och analyserar data från annonsauktioner på Google under de senaste sju dagarna och tar hänsyn till information om bland annat kvaliteten på dina annonser, konkurrenternas bud och produktdata. Utifrån den informationen görs sedan en uppskattning av hur särskilda budändringar skulle påverka kostnaden och antalet klick, exponeringar och konverteringar.

Använd Budsimulatorn när du vill bedöma resultaten för en enskild produktgrupp eller för en produktgrupp med undergrupper.

Tänk på detta när du använder Budsimulatorn på en produktgrupp med undergrupper:

• Du kan se en sammanställning av budändringarna samt modelländringar i icke uteslutna produktgrupper, även när produktgrupperna var och en för sig inte har tillräckligt med data.
  • Du kan använda budskalning för att se vad som händer om du höjer eller sänker alla bud på produktgrupper i undergruppen med en viss procentandel (till exempel tio procent). Sedan kan du tillämpa budjusteringen på samtliga produktgrupper med bara några klick.
  • Du kan skapa en modell av vad som händer om du ändrar samtliga bud i produktgruppens undergrupper till ett fast värde. Om du väljer att tillämpa en av dessa budändringar på produktgruppsnivå ändras hela produktgruppens standardbud till detta fasta värde.
  • Budändringar i ett stort antal produktgrupper kan leda till betydligt större trafikvolym, vilket kan medföra att du når budgetgränsen. Vi visar den uppskattade kostnaden för budändringarna, och du kan behöva öka budgeten för att dra största möjliga fördel av budjusteringen.

Viktigt att tänka på

• Budsimulatorn är tillgänglig när dina Shopping-annonser för en produktgrupp har deltagit i tillräckligt många auktioner eller samlat på sig tillräckligt många exponeringar för att ge en rimlig uppskattning av resultatet med ett annat budbelopp. Om du inte ser Budsimulatorn behöver du troligen visa annonserna ett tag till eller försöka delta i fler auktioner genom att höja dina bud eller tillhandahålla produktdata av högre kvalitet.
  • Budsimulatorn kan inte användas på uteslutna produktgrupper utan bud.
  • Uppskattningarna i Budsimulatorn som utgår från ditt befintliga bud är en prognos som bygger på den senaste veckans trafik. Om du nyligen har ändrat dina inställningar för kampanj-/annonsgruppsinriktning eller produktinriktning (till exempel bud, budget, budstrategi, geografisk inriktning, sortimentfilter, produktgruppsfilter) eller lagt till i/tagit bort produkter från ditt befintliga annonsutrymme kanske du ser en avvikelse mellan ”aktuell” data i Budsimulatorn och den faktiska informationen i ditt konto.

Om verktyget ändå inte visas kan du överväga att ändra budet för produktgruppen eller förbättra din produktdata.

Anvisningar

Använda Budsimulatorn för att se uppskattningar om en enskild produktgrupp

Så här ser du uppskattningar om en enskild produktgrupp:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Välj annonsgruppen för den Shopping-kampanj du är intresserad av i sidonavigeringsfältet.
  5. Leta reda på produktgruppen du är intresserad av och klicka på ikonen för simulatordiagrammet bredvid budet i kolumnen Högsta CPC.
  6. Välj olika bud i Budsimulatorn och se hur de påverkar trafiken.
  7. Du kan ändra budet och använda det nya budet direkt på produktgruppen genom att välja ett nytt budalternativ i Budsimulatorn och klicka på Spara.
Använda Budsimulatorn när du vill se uppskattningar om produktgrupper med undergrupper

Så här ser du uppskattningar om produktgrupper med undergrupper:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Välj annonsgruppen för den Shopping-kampanj du är intresserad av i sidonavigeringsfältet.
  5. Leta reda på den uppdelade produktgruppen som innehåller produktgrupperna du är intresserad av. Klicka på ikonen för simulatordiagrammet i kolumnen Högsta CPC. (Här visas inget bud eftersom produktgruppen är indelad i undergrupper.)
  6. Välj Budskalning (%) i Budsimulatorn för att se hur procentuella ändringar av buden på produktgrupperna påverkar trafiken. För att ändra budet med en viss procentandel väljer du alternativet vid önskat bud och klickar på Spara.
  7. Om du vill se hur olika fasta budbelopp i hela den uppdelade produktgruppen påverkar trafiken väljer du Bud för hel produktgrupp. Om du vill ändra budet väljer du alternativet (eller anger ett eget bud vid Använd ett annat bud) och klickar på Spara.
Använda Budsimulatorn för att se uppskattningar av antalet konverteringar

Om du använder konverteringsspårning kan du ta hjälp av Budsimulatorn för att se hur många konverteringar du hade kunnat få med andra bud.

Några saker att tänka på:

• Konverteringsfördröjningar: Konverteringarna kan visas i rapporterna upp till 90 dagar efter klicket beroende på vilken konverteringsperiod du har valt. Budsimulatorns beräkningar av antal konverteringar visar hur många konverteringar du kan få inom konverteringsperioden. Läs om hur du hittar en rapport om konverteringsfördröjningar.
  • Uppskattad tillgänglighet: Om vi inte har tillräckligt med tillförlitlig data kan vi inte visa några konverteringsuppskattningar. Anledningar till att vi inte har tillräckligt med data kan vara att
    • det inte finns tillräckligt med trafik till din kampanj
    • det finns ett stort antal fördröjda konverteringar
    • det finns ett mönster med mycket oregelbundna konverteringar.
  • Ändringar i konverteringsspårning: Om du har gjort stora ändringar i konverteringsspårningen under de senaste två veckorna kanske Budsimulatorns konverteringsdata inte stämmer.
  • Definitioner av konverteringar: Konverteringarna baseras inte bara på annonsklick utan också på vad besökarna gör på din webbplats. Detta kan göra dem svårare att förutsäga.

Felsökning

Här följer några vanliga orsaker till att du inte ser någon budsimulering:

Otillräcklig data
  • Beräkningarna i Budsimulatorn bygger på data från de senaste sju dagarna. Det kanske inte visas några uppskattningar om en kampanj eller produktgrupp nyligen har lagts till eller om den har fått för få klick under de senaste sju dagarna.
  • Om du nyligen har lagt till en ny kampanj, annonsgrupp eller produktgrupp kan du komma tillbaka senare och se om det visas en uppskattning i Budsimulatorn. Om kampanjen, annonsgruppen eller produktgruppen får få exponeringar kan du höja buden så att annonserna visas oftare.
Genomsnittlig daglig kampanjbudget
  • Om din kampanj har förbrukat eller nästan förbrukat sin genomsnittliga dagliga budget minst en gång under de senaste sju dagarna kanske simulatorn inte kan visa några uppskattningar.
Produktgruppen är ”utesluten”
  • Budsimulatorn är inte tillgänglig för produktgrupper som du har märkt som uteslutna, vilket innebär att produkterna i den produktgruppen inte annonseras med annonsgruppen.