Hintatarjoussimulaattorin käyttäminen Vakiotyyppisissä Shopping-kampanjoissa

Tämä artikkeli koskee Vakiotyyppisiä Shopping-kampanjoita. Jos haluat hyödyntää Google Adsin tekoälyä parhaalla mahdollisella tavalla ja mainostaa kaikissa Googlen palveluissa, kokeile niiden sijaan Maksimitulokset-kampanjoita.

Haluatko nostaa tai laskea Shopping-kampanjan hintatarjouksia, muttet ole varma, miten se vaikuttaa tuloksiin? Hintatarjoussimulaattorilla voit selvittää, miten erilaiset tuoteryhmien hintatarjoukset vaikuttaisivat saamaasi liikenteeseen. Työkalu arvioi, millaisia mainostuloksia olisit voinut saada seitsemän viime päivän aikana toisenlaisilla hintatarjouksilla. Tämän Tuoteryhmät-välilehdeltä löytyvän työkalun avulla voit selvittää, mikä hintatarjous tuottaa todennäköisesti haluamasi tulokset käytettävissäsi olevalla budjetilla. Sen jälkeen voit ottaa uuden hintatarjouksen nopeasti käyttöön tuoteryhmissäsi tai tietyn tuoteryhmän kaikissa alaryhmissä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä hintatarjoussimulaattorit ovat käytettävissä Shopping-kampanjoissa, miten ne toimivat ja miten voit käyttää niitä kampanjassasi.

Näin se toimii

Hintatarjoussimulaattori kerää ja analysoi Googlen mainoshuutokaupoista saatua dataa seitsemän viime päivän ajalta. Se huomioi esimerkiksi mainostesi laadun, kilpailijoidesi hintatarjoukset ja tuotetiedot. Niiden perusteella työkalu arvioi, kuinka tietyt hintatarjouksen muutokset olisivat vaikuttaneet klikkauksiin, hintaan, impressioihin ja konversioihin.

Hintatarjoussimulaattorilla voit tutkia tietyn tuoteryhmän tehokkuutta tai alaryhmiä sisältävän tuoteryhmän tehokkuutta.

Seuraavat seikat kannattaa pitää mielessä, kun hintatarjoussimulaattoria käytetään alaryhmiä sisältävän tuoteryhmän yhteydessä:

• Voit katsella hintatarjousten muutoksia kootusti ja mallintaa muiden kuin poissuljettujen tuoteryhmien muutoksia, vaikka yksittäisessä tuoteryhmässä ei olisi tarpeeksi dataa sitä varten.
  • Voit selvittää hintatarjousskaalauksella, mitä tapahtuisi, jos nostaisit tai pienentäisit alaryhmässä kaikkia tuoteryhmän hintatarjouksia tietyllä prosenttimäärällä (esimerkiksi 10 prosentilla). Tämän jälkeen voit ottaa hintatarjousmuokkauksen käyttöön näissä tuoteryhmissä helposti vain muutamalla klikkauksella.
  • Voit mallintaa, mitä tapahtuisi, jos vaihtaisit alaryhmiin jaetun tuoteryhmän kaikille hintatarjouksille kiinteän arvon. Jos päätät ottaa käyttöön jonkin tällaisista tuoteryhmän laajuisista hintatarjousmuutoksista, tuoteryhmän oletushintatarjouksille vaihdetaan tämä kiinteä arvo.
  • Hintatarjousten muutokset eri tuoteryhmissä voivat lisätä liikennettä merkittävästi, minkä seurauksena budjettisi saatetaan käyttää kokonaan. Näet hintatarjousten muutosten oletetut kustannukset. Sinun on ehkä kasvatettava budjettiasi, jotta saat hintatarjousmuokkauksesta parhaan mahdollisen hyödyn.

Muista seuraavat seikat

• Hintatarjoussimulaattori on käytettävissä, kun tuoteryhmän Shopping-mainokset ovat olleet mukana riittävän monessa huutokaupassa tai kun ne ovat keränneet riittävästi impressioita, jotta niiden perusteella saadaan luotua tarpeeksi hyvä arvio mahdollisista tuloksista käytettäessä toista hintatarjousta. Jos et näe Hintatarjoussimulaattoria, sinun on ehkä annettava mainostesi olla käytössä hieman pidempään tai pyrittävä osallistumaan useampiin huutokauppoihin korottamalla hintatarjouksiasi tai tarjoamalla laadukkaampia tuotetietoja.
  • Hintatarjoussimulaattori ei ole käytettävissä poissuljetuissa tuoteryhmissä, joilla ei ole hintatarjousta.
  • Hintatarjoussimulaattorissa näkyvä nykyisen hintatarjouksen data on arvio, joka perustuu seitsemän viime päivän liikenteeseen. Jos olet äskettäin muuttanut kampanjasi/mainosryhmäsi tai tuotteesi kohdistusasetuksia (esimerkiksi hintatarjousta, budjettia, hintatarjousstrategian tavoitteita, maantieteellistä kohdistusta, tuotesuodattimia tai tuoteryhmäsuodattimia) tai lisännyt tuotteita nykyiseen tuotevalikoimaan tai poistanut niitä siitä, Hintatarjoussimulaattorissa näkyvän "nykyisen" datan ja tililläsi näkyvän todellisen datan välillä voi olla eroja.

Jos työkalu ei tule vieläkään näkyviin, muokkaa kyseisen tuoteryhmän hintatarjousta tai paranna tuotetietoja.

Ohjeet

Hintatarjoussimulaattorin käyttäminen yksittäisen tuoteryhmän arvioiden katsomiseen

Näin löydät yksittäisen tuoteryhmän arviot:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Valitse reunassa olevasta navigointipaneelista haluamasi Shopping-kampanjan mainosryhmä.
  5. Etsi haluamasi tuoteryhmä ja klikkaa hintatarjouksen vieressä olevaa simulaattorikaavion kuvaketta Korkein klikkauskohtainen hinta -sarakkeessa.
  6. Valitsemalla Hintatarjoussimulaattori-ikkunassa eri hintatarjouksia näet, kuinka ne voisivat vaikuttaa liikenteeseen.
  7. Voit muuttaa hintatarjoustasi ja ottaa sen heti käyttöön tuoteryhmässäsi valitsemalla uuden hintatarjouksen Hintatarjoussimulaattorissa ja klikkaamalla kohtaa Tallenna.
Hintatarjoussimulaattorin käyttäminen alaryhmiä sisältävien tuoteryhmien arvioiden katsomiseen

Näin löydät alaryhmiä sisältävien tuoteryhmien arviot:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Valitse reunassa olevasta navigointipaneelista haluamasi Shopping-kampanjan mainosryhmä.
  5. Etsi osiin jaettu tuoteryhmä, joka sisältää sinua kiinnostavat tuoteryhmät, ja klikkaa simulaattorikaavion kuvaketta Korkein klikkauskohtainen hinta -sarakkeessa (hintatarjousta ei näy, sillä tuoteryhmä on jaettu osiin).
  6. Jos haluat nähdä, kuinka prosenttimuutokset näiden tuoteryhmien hintatarjouksiin voivat vaikuttaa liikenteeseen, valitse Hintatarjoussimulaattorin ikkunasta Hintatarjousskaalaus (%). Voit muuttaa hintatarjousta tietyn prosenttiosuuden verran valitsemalla haluamasi hintatarjouksen viereisen asetuksen ja klikkaamalla sitten Tallenna.
  7. Jos haluat nähdä, kuinka erilaiset kiinteät hintatarjoussummat alaryhmiin jaetussa tuoteryhmässä voivat vaikuttaa liikenteeseesi, valitse tuoteryhmän laajuisen hintatarjouksen asetus. Jos haluat muuttaa hintatarjousta, valitse haluamasi vaihtoehto (tai lisää oma hintatarjouksesi "Käytä eri hintatarjousta" ‑kohdan viereen). Klikkaa sitten Tallenna.
Hintatarjoussimulaattorin käyttäminen konversioarvioiden katsomiseen

Jos käytät konversioseurantaa, hintatarjoussimulaattorin luomien konversioarvioiden avulla saat tietoa siitä, kuinka paljon konversioita ja millaisen konversioarvon mainoksesi olisivat mahdollisesti saaneet erilaisia hintatarjouksia käytettäessä.

Muistettavaa:

• Konversioviiveet: Konversioita voidaan raportoida enintään 90 päivän ajan klikkauksen jälkeen valitsemasi konversioikkunan mukaan. Hintatarjoussimulaattorin konversioarviot kertovat, kuinka monta konversiota voisit saada konversioikkunasi sisällä. Lue, miten löydät konversioviiveraportin.
  • Arvioiden saatavuus: Jos luotettavaa dataa ei ole saatavilla riittävästi, et näe konversioarvioita. Liian vähäinen datan määrä saattaa johtua esimerkiksi siitä, että
    • kampanja ei saa riittävästi liikennettä
    • konversioviive on suuri
    • konversiot ovat erittäin epäsäännöllisiä.
  • Konversioseurannan muutokset: Jos olet tehnyt merkittäviä muutoksia konversioseurantaasi kahden viime viikon aikana, hintatarjoussimulaattorin konversiotiedot eivät välttämättä pidä paikkaansa.
  • Konversiomääritelmät: Konversiot perustuvat mainoksen klikkausten lisäksi myös toimintoihin, joita asiakkaat suorittavat sivustollasi. Tämä voi vaikeuttaa konversioiden ennustamista.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Hintatarjoussimulointi ei välttämättä toimi näistä syistä:

Dataa ei ole tarpeeksi
  • Hintatarjoussimulaattori laskee arviot seitsemän viime päivän datan perusteella. Se ei välttämättä pysty tekemään arvioita, jos kampanja tai tuoteryhmä on lisätty äskettäin tai sille on kertynyt vain vähän klikkauksia seitsemän viime päivän aikana.
  • Jos olet juuri lisännyt uuden kampanjan, mainosryhmän tai tuoteryhmän, käy katsomassa, ovatko hintatarjoussimulaattorit antaneet arvioita, kun lisäämisestä on kulunut enemmän aikaa. Jos kampanjasi, mainosryhmäsi tai tuoteryhmäsi saa vain vähän impressioita, hintatarjousten korottaminen voi auttaa lisäämään mainostesi näkyvyyttä.
Kampanjan keskimääräinen päiväbudjetti
  • Jos kampanja on saavuttanut sille asetetun keskimääräisen päiväbudjetin tai ollut lähellä sen saavuttamista ainakin kerran seitsemän viime päivän aikana, simulaattori ei välttämättä voi luoda arvioita.
Tuoteryhmä on "poissuljettu"
  • Hintatarjoussimulaattori ei ole käytettävissä tuoteryhmissä, jotka on merkitty ”poissuljetuiksi” eli joiden sisältämiä tuotteita ei mainosteta kyseisessä mainosryhmässä.