Uw advertenties en landingspagina's optimaliseren

Uw advertenties optimaliseren

Uw advertenties zijn de spreekbuis voor uw producten en services. Hoe relevanter en aantrekkelijker deze zijn voor uw klanten, hoe waarschijnlijker het is dat uw advertenties resultaten voor u genereren.

Als u snel inzicht wilt krijgen in de prestaties van uw advertentie, kunt u op dezelfde manier als met zoekwoorden op klikfrequentie of conversiestatistieken sorteren. Op die manier kunt u gemakkelijk zien welke advertenties:

• de meeste klikken ontvangen,
  • de meeste conversies genereren,
  • de beste conversiepercentages hebben,
  • conversies genereren tegen de laagste kosten.

U wilt dat uw advertenties aantrekkelijk zijn voor klanten en nauwkeurig beschrijven wat u aanbiedt. Volg deze praktische tips om te zorgen dat uw advertenties worden geoptimaliseerd:

Zorg dat uw advertenties en zoekwoorden overeenkomen

Klanten worden vaak aangetrokken tot advertenties die relevanter lijken voor hun zoekopdracht. Zorg er daarom voor dat uw advertentietekst (vooral de kop) nauw gerelateerd is aan uw zoekwoorden. Zo kunt u de aandacht trekken van mensen die naar deze woorden hebben gezocht, en laten zien dat uw advertentie relevant is voor wat ze zoeken.

Het is belangrijk om uw zoekwoorden op thema of product te groeperen, in plaats van al uw zoekwoorden in dezelfde advertentiegroep te plaatsen. Op die manier kunt u een advertentie schrijven die direct is afgestemd op dat specifieke thema. Hoe nauwer u advertenties en zoekwoorden aan elkaar koppelt, hoe waarschijnlijker het is dat klanten geïnteresseerd zijn.

Maak verschillende versies van uw advertentie

Het valt niet mee om alles wat u wilt zeggen over uw bedrijf in een enkele tekstadvertentie te zetten. Daarom is het handig om meerdere versies van uw advertentie te schrijven.

Het is een goed idee om 3 tot 5 verschillende advertenties in een advertentiegroep te hebben. Als een advertentiegroep meerdere advertenties bevat, geeft Google Ads automatisch de beter presterende advertenties standaard als eerste weer.

Probeer in elke advertentie een andere kop of beschrijvende tekst te maken. U kunt bijvoorbeeld experimenteren met:

• Verschillende koppen of call-to-actions
  • Bepaalde zoekwoorden of merknamen in de tekst
  • Specifieke prijzen of promoties in de tekst

Gebruik een sterke call-to-action

Met uw advertentietekst wilt u klanten zover krijgen dat ze de actie uitvoeren die hen naar uw site brengt. Een sterke, duidelijke call-to-action vertelt klanten wat ze kunnen verwachten en stuurt ze in de richting van de door u gewenste actie.

Hoe specifieker uw call-to-action is (dat wil zeggen, hoe dichter deze overeenkomt met uw zoekwoorden en landingspagina), hoe beter uw kansen op een conversie zijn. Door een juiste actiezin te kiezen, voorkomt u dat u moet betalen voor klikken die minder waarschijnlijk zaken voor u opleveren.

Benadruk wat u uniek maakt

Zorg ervoor dat potentiële klanten het weten als u iets speciaals te bieden heeft. Zo biedt u misschien een zomerkorting van 10 procent aan, een gegarandeerd kortingsbedrag of een gratis geschenk bij aankoop. Wanneer u de aandacht vestigt op specifieke prijzen of promoties, kunt u iemands beslissing beïnvloeden om op uw advertentie te klikken. Hoe meer u zich onderscheidt van de concurrentie, hoe groter de kans is dat u potentiële klanten aantrekt.

Advertentiecomponenten gebruiken

U kunt meer klanten aantrekken met uw advertentie door advertentie-componenten te gebruiken, een functie waarmee u bij uw advertentie aanvullende bedrijfsinformatie kunt weergeven, zoals uw adres, uw telefoonnummer, beoordelingen van uw winkel of extra links naar webpagina's. Het toevoegen van advertentiecomponenten kan de zichtbaarheid en de CTR van uw advertentie verbeteren.

Uw landingspagina's optimaliseren

Uw landingspagina's spelen een belangrijke rol bij het omzetten van klikken in klanten. Als iemand op uw advertentie klikt, verwacht degene naar een pagina te gaan die direct verband houdt met wat er in uw advertentie stond. Als klanten niet onmiddellijk vinden wat ze verwachten, is de kans groot dat ze snel weer weggaan.

Zorg dat uw landingspagina overeenkomt met uw advertentie en zoekwoorden

Kies een landingspagina die nauw gerelateerd is aan uw advertentie en zoekwoorden. Als uw zoekwoord bijvoorbeeld schoenen met korting is en uw advertentie schoenen met 20% korting belooft, moeten klanten schoenen voor die kortingsprijs kunnen vinden en kopen op uw landingspagina.

Uw landingspagina moet ook de call-to-action uit uw advertentietekst weergeven. Als uw advertentie klanten bijvoorbeeld aanspoort zich aan te melden voor een gratis rondleiding, kunt u misschien een aanmeldformulier prominent op uw landingspagina plaatsen. U kunt het zo zien: de verbinding tussen uw advertentie en de landingspagina is de brug tussen een potentiële klant en een aankoop. Hoe beter ze op elkaar aansluiten (hoe relevanter ze voor elkaar zijn), hoe groter de kans op een conversie

Zorg dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten

Veel van uw klanten bezoeken uw website vanaf een mobiel apparaat. Op een kleiner scherm kan het voor mensen moeilijker zijn om te vinden wat ze zoeken.

Ga na hoe uw site presteert op het gebied van mobielvriendelijkheid en snelheid, en ontdek mogelijke verbeterpunten. Test uw site.

Hier volgen een paar tips voor het maken van een effectieve mobiele site:
  • Houd het snel
  • Maak het makkelijk om contact met u op te nemen.
  • Gebruik eenvoudige navigatie

Zorg dat de navigatie op uw landingspagina makkelijk is

Zorg dat klanten de door u gewenste acties makkelijk en snel kunnen uitvoeren: uw product bestellen, uw telefoonnummer bellen of om informatie vragen. Laat potentiële klanten niet nodeloos zoeken om de gewenste informatie te vinden. Vermijd dat uw site te rommelig wordt door te veel advertenties of pop-ups.

Het is een goed idee om belangrijke informatie boven aan de pagina weer te geven. De belangrijke informatie is dan direct zichtbaar voor klanten wanneer zij op de pagina komen en zij hoeven niet naar beneden te scrollen om de informatie te vinden.

Lever nuttige, unieke content

Plaats nuttige, unieke informatie op uw landingspagina over datgene waarvoor u adverteert. Wees duidelijk over uw product of service en wat het doet. U kunt bijvoorbeeld reviews toevoegen waarin andere klanten hun mening geven.