Alt, hvad du har brug for at vide om onlinemarketing

Sådan bruger du Google Ads til onlinemarketing

Du kender nu de grundlæggende funktioner i og fordelene ved onlinemarketing og har kontrolleret, at dit website er klar til at levere resultater. Det er derfor nu tid til at introducere dig for Google Ads, som er Googles onlineannonceringsprogram, og finde ud af, om Google Ads er den rigtige løsning for dig.

Search advertising process

Sådan fungerer Google Ads

Din annonce kan vises, når en person søger efter termer med relation til dit produkt eller din tjeneste, eller når de browser på et website med indhold, der er relateret til din virksomhed. Hvordan fungerer det?

Søgeord bygger bro mellem dig og dine kunder

Søgeord er ord eller sætninger, som du vælger, når du opsætter din Google Ads-kampagne. Disse er termer, som du tror, at dine potentielle kunder bruger, når de søger efter dine produkter eller tjenester.

Ved at matche dine søgeord med de annoncer, du opretter, gør du det muligt at få vist din annonce, når en person søger efter lignende termer eller besøger et website med relateret indhold.

Hvis du f.eks. leverer friske blomster, kan du bruge levering af friske blomster som et af dine søgeord og parre det med en annonce, der promoverer levering af friske blomster. Når en person søger på Google med sætningen levering af friske blomster eller en lignende term, kan din annonce vises ud for Googles søgeresultater eller på andre websites med relation til levering af friske blomster.

Deltag direkte på annonceauktionen

Hvordan afgør Google Ads, hvilke annoncer der skal vises? Det afgøres på en lynhurtig annonceauktion, der afholdes, hver gang en person søger på Google eller besøger et website, der viser annoncer.

Steps in an Google ads auction

Google Ads beregner et resultat (annoncerangeringen), som bruges til at afgøre, om dine annoncer er kvalificerede til at blive vist, og hvor på siden dine annoncer vises (hvis de overhovedet vises) i forhold til andre annoncer. På hver auktion beregnes din annoncerangering først for at afgøre, om din annonce er kvalificeret til at blive vist, og derefter én gang til for at afgøre, hvor din annonce rangeres i forhold til andre kvalificerede annoncer. Når din annonce konkurrerer på en auktion, kan dens annoncerangering ændres afhængigt af flere faktorer, herunder din konkurrence, konteksten for personens søgning og din annoncekvalitet på det pågældende tidspunkt. Overordnet set er annoncerangeringen et resultat af 6 forskellige faktorer:

• Dit bud – når du angiver dit bud, fortæller du Google Ads, hvor meget du maksimalt er villig til at betale for et klik på din annonce. Du kommer typisk til at betale mindre, og du kan til enhver tid ændre dit bud.
  • Dine annoncers og din landingssides kvalitet – Google Ads tjekker også, hvor relevant og nyttig din annonce og det website, der linkes til, er for kunden. Vores vurdering af din annoncekvalitet opsummeres i dit kvalitetsresultat, som du kan overvåge (og arbejde på at forbedre) på din Google Ads-konto.
  • Grænser for annoncerangering – for at hjælpe med at sikre annoncer af høj kvalitet angiver vi minimumsgrænser, som en annonce skal opfylde for at blive vist.
  • En auktions konkurrenceevne - hvis to annoncer, der konkurrerer om den samme position, har annoncerangeringer, der ligner hinanden, har hver annonce samme mulighed for at vinde denne placering. Hvis forskellen i annoncerangeringen mellem to annoncørers annoncer forøges, vil den højest rangerede annonce være mere tilbøjelig til at vinde, men også betale en højere pris pr. klik fordi der er større sandsynlighed for, at den vinder.
  • Konteksten for personens søgning − i forbindelse med annonceauktionen er konteksten vigtig. Ved beregning af annoncerangering tjekker vi de søgetermer, personen har indtastet, personens lokation på søgetidspunktet, den type enhed, personen bruger (f.eks. mobilenhed eller computer), tidspunktet for søgningen, arten af søgetermer, andre annoncer og søgeresultater, der vises på siden, samt andre brugersignaler og -attributter.
  • Den forventede effekt af dine annonceaktiver og annonceformater – når du opretter din annonce, har du mulighed for at føje supplerende oplysninger til din annonce, f.eks. et telefonnummer, eller tilføje flere links til bestemte sider på dit website. Disse kaldes annonceaktiver. Google Ads estimerer, hvilken indvirkning aktiver og andre annonceformater, du bruger, har på din annonces effektivitet.

Hvad du betaler i sidste ende

Hvis du bruger budgivning med pris pr. klik (CPC, cost-per-click), debiteres du kun, når en person er interesseret nok til at klikke på din annonce og gå til dit website. Du fortæller Google Ads, hvor meget du maksimalt er villig til at betale for et klik på din annonce (kaldes maksimal budpris pr. klik), men du kan blive debiteret et mindre beløb end dette.

Du har fuld kontrol over dit Google Ads-budget. Du bestemmer det gennemsnitlige beløb, du ønsker at bruge hver dag. På de dage, hvor din annonce er mere populær, tillader Google Ads op til det dobbelte af dit gennemsnitlige daglige budget, så du ikke går glip af de værdifulde klik. Men bare rolig, over en måned vil du ikke blive opkrævet mere end dit gennemsnitlige daglige budget gange det gennemsnitlige antal dage i en måned (30,4).

For kampagner, der sættes på pause midt på måneden eller af andre årsager ikke kører hele måneden, vil du kunne opleve uoverensstemmelser mellem dine gennemsnitlige daglige budgetter og dine samlede debiteringer.

For de kampagner, hvor du betaler for konverteringer, kan dine daglige udgifter overstige dit gennemsnitlige daglige budget med mere end det dobbelte.

Nu ved du, hvordan Google Ads fungerer. Så nu er det tid til at finde ud af, om det er den rigtige løsning for dig.

Hvilken onlinemarketingløsning er den rigtige for dig?

Når du annoncerer med Google Ads, investerer du samtidig i din virksomhed. Der skal dog mere end penge til at få succes. Det er også meget vigtigt, at du investerer tid i jævnligt at tjekke din Google Ads-konto og foretage justeringer, indtil du er tilfreds med investeringsafkastet.

Her er en gennemgang af, hvad der kræves for at administrere en vellykket Google Ads-konto. Hvis du ikke mener, at du har den nødvendige tid eller det nødvendige budget til at få succes med Google Ads, så fortvivl ikke. Vi henviser dig til Googles andre tjenester, så du kan vise din virksomhed frem for de rette kunder uden at overskride budgettet eller dine egne grænser.

Tidsforbrug

Planlæg at logge ind på din Google Ads-konto mindst én gang om ugen. Det varierer, hvor lang tid du skal bruge på kontoen, men regn med at bruge mellem en halv og en hel time om ugen til at tjekke, hvordan dine annoncer og søgeord klarer sig, og til at foretage justeringer, der kan øge effektiviteten.

Som med alle nye ting kan det tage lidt ekstra tid lige at komme ind i tingene. Vi opfordrer dig til at fortsætte med de 2 resterende guider i denne serie. De gennemgår, hvordan du opbygger en Google Ads-kampagne, der passer til dine mål, og hvordan du sporer og forbedrer dine resultater hurtigst muligt.

Har du for travlt til at sikre, at din investering betaler sig? Så vælg én af disse tidsbesparende løsninger i stedet:

Lad Smart-kampagner gøre arbejdet for dig

Det er allerede (mere end) et fuldtidsjob at drive en virksomhed, og Smart-kampagner giver dig mulighed for at bruge tiden på driften af din virksomhed ved at administrere dine annoncer automatisk, så du får fuld valuta for pengene. Du skal blot fortælle os, hvilket produkt eller hvilken tjeneste du tilbyder, skrive en annonce og angive et budget – så klarer vi resten. Få flere oplysninger om Smart-kampagner.

Kom godt i gang med Smart-kampagner.

TILMELD DIG

Find en certificeret ekspert, der kan administrere din konto

Google Partners badge image Overvej at hyre en Google-partner, som kan administrere din Google Ads-konto for dig. Google-partnere er bureauer og eksperter inden for marketing og internettet, der er blevet certificeret af Google til at administrere Google Ads-konti.

Der er flere tusinde Google-partnere på verdensplan. Du kan søge efter en partner ud fra vedkommendes navn eller baseret på din lokation, dit annonceringsbudget eller den type tjeneste, du ønsker hjælp til. Få flere oplysninger om, hvordan du finder den rigtige Google-partner.

Finansiel investering

Det tager altid lidt tid, før en investering giver afkast. Det gælder også for Google Ads. Vi anbefaler, at du sætter et budget til side specifikt til onlinemarketing i opstartsfasen.

Brug Virksomhedsprofil til at få vist din virksomhed gratis på Google Maps

Hvis du ikke ønsker at sætte et budget til side, eller du blot ønsker at få vist din virksomhed flere steder på Google, kan du prøve Virksomhedsprofil.

Denne gratis tjeneste giver dig mulighed for at oprette og administrere dine virksomhedsprofiler på Google Maps, så folk kan se din virksomhed, når de søger på Google. Dine virksomhedsoplysninger kan også blive vist på Google.dk, Google Maps og Google Earth, når nogen søger efter din virksomheds navn eller kategori. Få flere oplysninger om Virksomhedsprofil.

Er du stadig sikker på, at Google Ads er den rigtige løsning for dig? Sådan! Gå direkte til den næste guide i vores serie, som hedder Opret en kampagne, der når ud til nye kunder.

Gå til næste guide